30 Aralık 2011

Yoĝurtlu pirinç çorbası


Bu çorbayı çok seviyorum ben. Biraz yayla çorbasın anımsatıyor ama bence daha güzel ve gayet de basit.
Bir seneden beri yapıyorum bu çorbayı canım isteyince....

İște tarifim:

Malzemeler:

1 çay bardaĝı pirinç
1 kase yoĝurt
1 yumurta
2 çorba kașıĝı un
tereyaĝı
tuz
nane
pulbiber


Yapılıșı:

Bir tencereye göz kararı su konur ve pirinçler ilave edilip güzelce pișirilir.
Bir kaseye yoĝurt, un ve çırpılmıș yumurtayı ılıtılmıș pirinçlerin içine koyalım, tuz ekleyelim. Biraz kaynatalım. Bir tavaya tereyaĝı koyup eridikten sonra pulbiber ve naneyi ilave edip kaynar çorbanın içine aktaralım...

Afiyet olsun.

29 Aralık 2011

Mercimek çorbası


Misafirimiz olduĝu için șu an ne yazıkkı pek fazla zaman ayıramıyorum bloguma...
Yaptıĝım bazı yemeklerin resmini çekme fırsatım olsada tarifini yazma olanaĝım olmuyor șimdilik.

Bu çorbayı çok severim. Yanına limon.... Hepimizin tanıdıĝı bir tarif aslında, ama ben yinede blogumda bulunsun diye yazmak istiyorum.

 
Mercimek çorbası:

Göz kararı mercimek (yaklașık 2-3 bardak)
nane
karabiber
soĝan
tuz
su
salça ve domates püresi
sıvı yaĝ

Yapılıșı:

Bir tencereye sıvı yaĝ konur, içine doĝranmıș soĝan ilave edilir (soĝan iri doĝranmıș da olabilir çünkü zaten blenderden geçecek). Sonra biraz salça konur.
Biraz pembeleșince içine yıkanmıș mercimek ilave edilir, biraz karıștırıldıktan sonra mercimeĝin üzerine çıkacak kadar su ilave edilir. Mercimek yumușayınca güzelce blenderden geçirelim. Sonra biraz su gerekiyorsa su vede baharatlarını ekleyelim.

Afiyet olsun...






26 Aralık 2011

Baharatlı domates çorbası


Bu çorbayı çok oldu yapmayalı. Kayınbabamı hatırlarım her yediĝimde. Bir kıș günü onu havaalanından aldıĝımızda yapmıștım, acılıydı çok.

Dün yine yaptım bu çorbayı. Kendim fazla yapmıyorum...Ama denemek isteyenler için iște tarif:

Malzemeler:

Un
karabiber
pulbiber
nane
tuz
domates püresi

Yapılıșı:

Göz kararı suyu bir tencereye koyun ve kaynatın. Bir kaba 1 kașık un, karabiber, pulbiber, nane, tuz ve domates püresi koyun ve mikser veya blender ile çırpın.

Kaynar suyun içine mikserle çırptıĝınız sıvıyı akıtın ve kaynatın.

İște çorbanız hazır...Afiyet olsun...

Dileyen șehriyede ilave edebilir.

25 Aralık 2011

Izgara köfte

Kıș mevsiminde ızgara mı olur diyenler için hemen belirteyim...Evett kıș mevsiminde de ızgara çok güzel oluyor. Geçende ben çok pratik olan bir ızgara tavası aldım, sürekli de kullanıyorum. Hem yaĝsız kullandıĝım için daha saĝlıklı hemde gerçekten lezziz.

Ben kayınvalidemler geldi bugün, onlara yaptım. Afiyetler olsun...


Malzemeler:

arzu edilen miktarda kıyma
karabiber
pulbiber
köfte harcı
maydanoz
tuz
sıvı yaĝ
sarımsak
soĝan
varsa ıslatılmıș ve ufalanmıș bayat ekmek (ben bugün kullanmadım)


Yapılıșı:

Kıyma bir kaba alınır. Baharatlar ilave edilir. İçine geri kalan malzemeler ilave edilir ve güzelce yoĝrulur. Şekillendirilir ve iki tarafı tavada kızarıncaya kadar kızartılır...

23 Aralık 2011

Kıyma soslu pilav

Ben bu yemeĝi çoook yaptım. O kadarki artık yeni tarifler denediĝim için belki son yapıșım olabilir.
Arșivimde olsun istedim. Belki bir gün derim „aaa, evet bu yemekde vardı ya““ falan.
Pilavın tarifine buradan ulașabilisiniz:șehriyeli sade pilav

Sosu için malzemeler:
arzu edilen miktarda kıyma
maydanoz
tuz
sıvı yaĝı
domates
yeșil biber
pulbiber
karabiber
sebze çeșni
köri
domates salçası ve püresi
sarımsak
Yapılıșı:
Bir tavaya sıvı yaĝı konur biraz kızdırılır. Kıyma ilave edilir ve kavurulur biraz. İçine küçük küçük doĝranmıș domatesler konur. 

Biraz karıștırdıktan sonra ince doĝranmıș yeșil biber ilave edilir. 
Biraz piștikten sonra maydanoz, ezilmiș sarımsak ve baharatlar ilave edilir. 
Sonra üzerine salça ve/veya domates püresi konur.

Biraz su ilave edilir. Kıyma pișince ve suyunu çekince (koyu kıvam alınca) servis yapılır.

NoT: Bu sos ayrıca makarna için de kullanılabilir.

Kalp pralinler

Bayılıyorum bayılıyorum pralin veya ona benzer șeyler yapmaya. Minnacık olmalarına raĝmen vede biraz çaba gerekiyor olsada, bence deĝiyor.
Bunları hazırlarken kendi dünyama dalıyorum... Malzemeler ve renklerle oynamak çok hoșuma gidiyor. Siz hiç denedinizmi?
Hayır mı??? Yapmayıııınnnn...Deneyinnn....Hoșunuza gidecektir eminim...


 
Malzemeler:
Pralinleri yapmak için silikon kalp kalıbı (veya herhangi bir pralin kalıbı)
arzuya göre beyaz veya mor çikolata
hindistan cevizi
badem
deĝișik renkler
fındık
cornflakes
ceviz vs. vs.
Yapılıșı:
Çikolatayı kaynayan suyun üzerinde bir kalıbın içinde eritin. Arzuya göre ister hindistan cevizi ile karıștırıp kalıba akıtın. Veya hindistan cevizini renkli yemek boyası ile renklendirin...

Malzemeleri ya çikolata ile karıștırın veya direkt kalıba koyun ve çikolatayı üzerine akıtın...

Kalıplar dolduĝunda yaklașık bir iki saat buzdolabına verin...

Yaratıcılıĝınız ile oynayın biraz çok güzel șeyler eminim ortaya çıkacaktır...


NoT: Mutlaka silikon kalıp kullanın yoksa pralinler kırılabilir :-(((

Afiyet olsun....

22 Aralık 2011

Bademli puding


Deĝișik deĝișik tarifler var puding için de. Ben basit ve sade olanını yazmak istiyorum.

İçine istediĝiniz aromayı mesela tarçın da ilave edebilirsiniz. Üzerine hindistan cevizi, badem vs. Hepsi de yakıșıyor.


İște tarif:

280 ml süt
3 yemek kașıĝı șeker
1 yemek kașıĝı kakao
1 yemek kașıĝı nișasta (Maisstärke)
biraz tuz
1 yumurta
70 g erimiș çikolata
yemek kaĝıĝı tere yaĝı

 
240 ml sütü kaynatın, orada bekletin ilk önce. 

Kuru malzemeleri bir kaba alıp iyice karıștırın. 

Yumurtayı kuru malzemelere ilave edin ve çırpma teli ile iyice çırpın. 

40 ml süt ilave edin. Bu karıșımı șimdi kaynamıș olan sütün içine dökün ve biraz kaynatın. Ateșten alın ve karıștırın. Erimiș çikolatayı ve yaĝı da ekleyip karıștırın.

 Afiyet olsun..


Poĝaça


Bu tarifi çok syk yaparım. Bir yengemden almıștım ve deneye deneye artık hamurunu tutturabiliyorum. Hamuru yaklașık 1 saat bekletin, böylelikle daha çok kabaracaktır. Ve mutlaka yaș maya kullanın.
Ben bazen paket mayası kullanıyorum yaș maya olmayınca. Ama fark hemen belli oluyor.

Deneyin sizde. Farkı göreceksiniz...


İște tarif:

1 yumurta
3 yumurtanın beyazı (akı üzeri için)
1 bardak ılık süt
½ bardak sıvı yaĝ
1 yaș maya
1 paket kabartma tozu
aldıĝı kadar un ve tuz
susam

İçi için:

maydanoz ve beyaz peynir

Bütün malzemeler bir kaba alınır ve güzelce yoĝrulur. Hamur kulak memesi yumușaklıĝında olacak. Yani ele yapıșmayacak șekilde ama çok da sert olmayacak.
Sonra hamur bir saat kadar bekletilecek. Üzerini kapatın ve sıcak bir ortamda bekletin.

Bir saat bekledikten sonra fırın tepsisini yaĝlayın veya yaĝlı kȃĝıt serin.

Hamurdan topcuklar ayırın ve bir masaya dizin. Bu ișlem bittikten sonra hamuru biraz sıvı yaĝ yardımı ile açın ve içini yerleștirin. Poĝaçaları șekillendirin ve tepsiye dizin ve akını sürün.

Bir tepsi yetmiyorsa ikinci tepsiye dizin. 200 derecede üzeri pembeleșinceye kadar pișirin.

Afiyet olsun...


21 Aralık 2011

Baharatlı omlet

Omleti hemen hemen hepimiz biliriz ve de yaparız. Ama ben blogumda klasik tariflerin de olmasını istediĝim için, mutlaka omlet tarifini de yazmak istiyorum.

Kızım büyüdüĝünde belki omlet yapmak ister :--)


 
Malzemeler:

(bir kiși için ve ayrıca geniș bir tava için geçerli)

2-3 yumurta
tuz
maydanoz
sıvı yaĝ
karabiber
pulbiber
sebzeli çeșni
arzuya göre rendelenmiș peynir

Yapılıșı:

Tavaya sıvı yaĝ konur. Yumurtalar kırılır ve bir kaba alınır. Diĝer malzemeler ilave edilir. Çırpma teli ile güzelce çırpılır.

Tavaya aktarılır. Sıvı koyulașınca bir tabak yardımı ile omlet çevirilir. Öbür tarafı kızartılır.

İki tarafı pișince servis yapılır...

Afiyet olsun...

NOT: Eĝer omletin yapıșmamasını istiyorsanız sıvı yaĝını tavanın her tarafına akıtın. Ve yavașca tabakla öbür tarafa çevirin. Yoksa omlet yırtılabilir.

 Şunu eklemek istiyorum:

Bir kaç kez malzemelerin içine biraz un attım, denedim nasıl oluyor diye.

Bence güzel oldu. Omlet daha kabarıyor ve kesinlikle yapıșmıyor.

İște resmi:


Minik kek

 
 Kirpi Muffinler `den artan hamur ile de bu minik keki pișirdim...Kızım bayıldı buna...




Kirpi muffin

Dün akșam kızımın da beĝenerek yediĝi çok tatlı bir muffin yaptım. Deĝișik birșey oldu bana kalırsa. Özellikle çocuklar sanırım çok sevecek bu tarifi.


 
İște tarif:

Malzemeler:

1 elma (veya her hangi bir meyve türü)
200 g un
3 yemek kașıĝı kabartma tozu
100 g badem çubukları
2 yumurta
100g șeker
6 damla acı badem aroması
200 g süt
80 ml sıvı yaĝ
2 yemek kașıĝı çilek reçeli (veya bașka bir reçel türü)
12 tane kaĝıt muffin kalıpları


Yapılıșı:

Kalıpları muffin için özel kaba yerleștirelim. Elmayı yıkadıktan sonra soyup ince doĝrayalım.

Un, kabartma tozu ve 50 g badem çubuklarını karıștıralım.

Yumurtaları, șeker, sıvı yaĝ, süt ile çırpalım (çırpma teli ile). Un karıșımını bu karıșımın içine hızlıca katıp karıștıralım.

Şimdi fırınımızı 160 dereceye ayarlayalım ve ısıtalım. Muffin hamurunu 12 kalıba koyalım.

Isınmıș fırınımıza muffinleri verdikten sonra 15- 20 dk. pișirelim.

Kalan 50 g badem çubuklarını yaĝsız bir tavada kavuralım (biraz pembeleșinceye kadar ve kokusunu alana kadar)

Pișen muffinleri fırından alalım, hemen reçel sürelim üzerine ve üzerine badem çubuklarını yerleștirelim.

10 dk. sonra muffinleri mutlaka 12 muffin için özel kalıptan çıkarıp bir tepsiye dizelim (böyle daha yumușak oluyor).

Muffinler yenilmeye hazırdır. Afiyet olsun...



20 Aralık 2011

Fırın poșetinde sebzeli tavuk

Bu güzel ve pratik tarifi sevgili Bahar`in blogu olan „cafe portakal“ `da gördüm ve denemek istedim. Fırın poșetinde hiç yemek pișirmedim ama denemeyenler mutlaka denesinler, gerçekten çok güzel oluyor.  Tekrar bu tarifle bizi bulușturduĝu için Bahar`a teșekkür ediyorum.




Malzemeler:

tarifin aslı:

Tavuk baget
Patates
Havuç
Kuru soğan
1 paket Maggi Soğanlı Sarımsaklı Çeşni
Pul biber,sıvı yağ

ben ayrıca bunları ekledim:

köri
tuz
salça ve biraz domates püresi
ve tavuĝa yakıșacak her türlü baharat da atabilirsiniz

Yapılışı:

Patatesleri elma dilimi șeklinde kesin ve havuçları da irice doğrayın.
Kuru soğanları da ortadan ikiye bölün (ben 1 tane büyük soĝan aldım ve 4`de böldüm, ama sanırım minik soĝanlar daha güzel olur).
Tavuk bagetler ile birlikte derin bir kaba aldıktan sonra Maggi soğanlı sarımsaklı çeşniyi, sıvı yağyı ve pul biber ekleyin.
Karışımı birbirine yedirin.
Fırın poşetine doldurun.
Ağzını kapatın ve iğne ile delikler açın.
Fırında pişirin. (ben yaklașık bir saat pișirdim 160 derecede)
Fırından çıkarmadan 5 dk daha poşeti açarak üzerinin kızarmasını sağlayın.

Afiyet olsun.....


19 Aralık 2011

Hindistan cevizli kurabiye


Bir kaç gün önce yumușak düșen kurabiye yapmıștım ama ancak bugün nasip oldu tarifini yazmaya.

Umarım beĝenirsiniz...


Malzemeler:

1 tane yumurtanın beyazı üzerine sürmek için
2 yumurta
1 paket margarin
1 çay bardaĝı sıvı yaĝ
1 çay bardaĝı yoĝurt
2,5 çay bardaĝı șeker
1,5 paket kabartma tozu
1 paket vanilya tozu
tarçın
biraz ceviz
un

Hazırlanıșı:

Yumurtayı (bir tanesini) kırın. Diĝer yumurtanın sarısını kırın beyazını ayırın. Oda sıcaklıĝındaki margarini, sıvı yaĝı, yoĝurdu, șekeri, kabartma tozunu, vanilyayı tarçını ve ezilmiș cevizi ve son olarak unu ekleyin (yaklașık 12/13 çay bardaĝı) ve yoĝurun.
Hamurun yumușak olması için fazla un kullanmayın!

Ceviz büyüklüĝünde parçalar yapın ve yaĝlanmıș tepsinin üzerine dizin. Yumurta akını sürün üzerine. Üzeri pembeleșinceye kadar pișirin ve üzerine hindistan cevizi ekleyin...


 Afiyet olsun


Tavuk sote

Bu yemeĝi ben syk syk yaparım. Ama dün tam ișe koyulmak isterken eșim tutturdu ben bugün yemek yapmak istiyorum diye. Tam da kendimi yemek pișirmek için hazırlamıșken ve sevinirken dedim: „Okey, madem ki istiyorsun bende seni izlerim“. Dünkü yemeĝi benden iyi yaptı, bir lezziz olmuștu ki (çünkü eșim çok ama çok nadir yemek pișirir- ama pișirdiĝinde bol baharat kullanır).  Dün kendim pișirmediĝim yemeyi bloguma koymak istemedim. Bugün aynı yemeyi tekrar yaptım. Ve çokta güzel oldu.  Biraz Hint mutfaĝını anımsattı. Ben çok severim Hint mutfaĝını.... Neyse...Ortaya bu yemek çıktı....Denemek isteyenler için șimdiden afiyet olsun.....

 

 
 
Malzemeler:
tavuk göĝsü
sarımsak
domates
kırmızı dolmalık biber
domates püresi
sebzeli baharat karıșımı
tuz
margarin
zeytin yaĝı
karabiber (gemischter Pfeffer)
kırmızı toz biber
maydanoz
ve tabii bolca köri
isteyenler acı biberde katabilir

Hazırlanıșı:

Bir tavaya margarin koyun ve kalın doĝranmıș tavukları ilave edin. Tavuklar biraz piștikten sonra içine ezilmiș sarımsak atın. Ve sonra da ince doĝranmıș domatesleri ve dolmalık kırmızı biberi.

Biraz karıștırdıktan sonra içine domates püresi koyun ve 1-2dk sonra sıvı yaĝ ilave edin. Tuzunu atın. Bolca körisini, maydanosunu, ve diĝer baharatları ilave edin.
Acı seven acı biber de ilave edebilir.

Biraz koyulașınca arzu eden yanına pilav pișirip yer.

Pilavın tarifine buradan ulașabilirsiniz....sade pilav





18 Aralık 2011

Türlü

Çok sık yapmasamda arada bir yaptıĝım bir yemektir türlü. Bol sebzeli ve bol 
baharatlı daha bir güzel oluyor.

Deneyin sizde...

              
Malzemeler:
soĝan
domates
patates
patlıcan
Salça
tuz
gerekirse domates püresi
pulbiber
karabiber
sebze baharatı karıșımı

Hazırlanıșı:

Ilk önce arzu edilen miktarda (ben 2 tane kullandım) soĝanlar soyulur, ince ince doĝranır. İçine doĝranmıș yıkanmıș domatesler, üzerine doĝranmıș patatesler ve doĝranmıș patlıcanlar ilave edilir.
Üzerine salça konur vede baharatlar ilave edilir. Sebzeler biraz suyunu çekince üzerine 1 iki bardak su konur (2-3 kișilik bir tarife göre). Yoksa tabii daha fazla konur.

Sebzeler güzel pișince vede güzel koyu bir kıvam alana kadar (ben koyu seviyorum) pișirilir.
Pișirdikten sonra tekrar baharatlarını ayarlayın. Çoĝu kez baharatları az da olsa tekrar atmanız gerekebilir. Çünkü yemek piștikce baharatların aroması kaybolabilir.

Afiyet olsun



Menemen

Bugün eșim ve kızımla güzel bir kahvaltıdan sonra ilk defa kendi arbamı görmeye ve sonucunda satın almaya gittik. Yippie artık benimde bir arabam var... Ne güzel bir duyguymuș...

Biliyormusunuz, eskiden hiç kahvaltı etmeyi sevmeyen biriydim. Benim için kahvaltı sadece sütlü kahveden veya „latte macchiatto“ `dan ibaretdi. Şimdi ise çok seviyorum kahvaltıyı. Ve daha çok hazırlamasını. Bilhassa Pazar günleri çok keyif alıyorum.

Güne nasıl bașlarsan öyle gidermiș, bence çok doĝru.

Bugün de canım menemen çekti. Biliyorum menemeni neredeyse herkes tanır ye yapar. Ama yine ben kendi yapıș șeklimi yazmak istiyorum.




  Malzemeler:

domates
salam veya sucuk
yeșil biber
soĝan
pulbiber
karabiber
maydanoz
sıvı yaĝ
domates püresi
yumurta

Hazırlanıșı:

Bir tavaya veya küçük bir tencereye sıvı yaĝ konur. Biraz ısınınca içine arzu edilen miktarda sucuklar veya salamlar ince kesildikten sonra (ben bugün biraz kalın kesmek istedim) içine konur.

Doĝrulan domatesler ve yeșil biberler ilave edilir. Biraz kavurulur. İçine biraz domates püresi konur. Biraz suyunu çekince içine yumurta kırılır (ben 2-3 kiși için iki tane kırdım). Karıștırılır.

Yumurtalar pișince baharatları atılır, maydanozla süslenir ve servis yapılır. 

Afiyet olsun....

Ilk Kar :-))

Bu sabah kalktigimda gozlerime inanamadim
Ilk Kar :-)))

Ama eridi gitti maalesef

Hepinize hayirli pazarlar

17 Aralık 2011

İçli tavuk

Dün vaktimin olmayıșından içli tavuĝun tarifini yazamadım. Bugün erkenden bunu yapmak istiyorum. Çünkü bugüüüüüün haftasonu ve eșim ve kızımla bu akșam (normalinde ben blogumla ilgileniyorum çünkü) film üzerine film seyrederiz, yanına deĝișik çerezler, cipsler, içecekler....Deymeyin keyfimize.....Hahaaa....

Bașka bir tarif yayınlayamazsam size (șimdilik iki tatlı izleyicim var- saĝolun) șimdiden güzel bir haftasonu diliyorum. Herșey gönlünüzce olsun....



Pilavın tarifini dün yazmıștım...Buraya sarmsakli bol baharatli pilav`a tık tık yaparsanız tarife ulașabilirsiniz....

 
Şimdi tavuĝun hazırlanıșına geçelim.

İlk önce 2/3 kișilik bir tarif için malzemeler:

1 bütün tavuk

(kalabalıksanız iki tavuk almanızı veya bir bütün tavuĝun yanına ilaveten tavuk butları koymanızı tavsiye ederim)

tavuk baharatı
tereyaĝı
tuz

Hazırlanıșı:
Tavuĝumuzu (veya ilaveten tavuk butlarımızı) bir güzel yıkayalım. Temizleyelim. Tavuĝun her yerine tavuk baharatını bolca sürelim. Soĝutulmuș pilavı tavuĝun içine yerleștirelim. Geri kalan pilav tencerede veya tavada kalsın. Onu daha sonra kullanacaĝız.

Tavuĝun üzerine biraz margarin yaĝı sürün, daha güzel parlamasını saĝlayacaktır.
Kürdanla tavuĝun arka tarafını toplayın pilav dıșarı tașamasın. Arzu eden tavukların bacaklarını da baĝlayabilir. Daha güzel bir görüntü ortaya çıkıyor. Ancak ben yapmadım.

Tavuĝu eĝer özel bir fırın tencereniz varsa ona koyun, kapaĝını kapatın. Yoksa herhangi bir fırın tepsisi de olabilir. O zaman üstünü kapatmadan kızartın (ama tavuĝun rengi böyle daha koyu olacaktır ve tavuk daha çıtır olacaktır)

Fırında ilk önce 200 derecede (benim fırın ayarım) kızartın. Şöyle 20-30 dk sonra 150-160 dereceye alın. Yaklașık 1.5 saat kadar fırında kalsın.

Tavuĝun hazır olduĝunda fırından alın geri kalan pilavı fırın tepsisine yerleștirin. Tekrar tavuĝu pilavın üzerine koyun ve yine 5-10 dk fırına verin.

Muhteșem bir tavuĝu ve pilavı yemek için sofrayı hazırlayabilirsiniz.

Hepinize afiyetler diliyorum...

Abim hep can boĝazdan gelir der: bende özellikle bayanlara sesleniyorum: sürekli kilolara dikkat ederek güzel tatları kaçırmayalım....



16 Aralık 2011

Sarımsaklı bol baharatlı pilav

Size șimdi aslen içli tavuk için hazırladıĝım pilavın tarifini vermek istiyorum. Bol sarımsaklı çok güzel bir pilav alternatifi. Ben hep içli tavuk ile beraber yaparım. Bugün dedim kendime „aslında bu pilav tavuksuzda yenir“. Karadeniz aklı iște... Hahaaay...

Neyse lafı fazla uzatmadan sizlere güzel bir pilav tarifi. Bizim ailede bu tarif artık geleneksel bir hal alıverdi. Hep yılbașında, lahmacun ve deĝișik salataların eșliĝinde yapardık hep. Ailecek yerdik. Güle güle, sohbet ederek....Hey gidi günler hey....

Malzemeler:

2-3 kișilik pilav için: 2 bardak pirinç
karabiber
kırmızı pulbiber
sarımsak
soĝan
sıvı yaĝ
nane
biraz fesleĝen
tuz

Yapılıșı:

Tencereye veya tavaya sıvı yaĝ konur. İçine ince doĝranmıș soĝan ve ezilmis bolca sarımsak (pilava güzel bir aroma katıyor) ilave edilir. Biraz harmanlanır.

 

Sonra yıkanmıș ve süzülmüș pirinçler ilave edilir. Güzelce karıștırılır. İçine baharatları atılır. 2 bardak pirinç kondu ise 3 bardak sıcak hatta kaynar su, 3 bardak pirinç konduyda 4 bardak kaynar su vs. ilave edilir. Tuzda atıldıktan sonra kapaĝı kapatılır.

 

Altı kısılır. Suyu çekinceye kadar pișirilir.

 

Bakalım beĝenecekmisiniz.....???

 

Afiyet olsun....


Karıșık salata


Salatayı kim sevmezki? Ben sevmezdim mesela....Yeni yeni sevmeye bașladım. Şöyle deĝișik sebzelerle dolu bir salataya artık hiç bir șekilde hayır diyemem.
Bu akșamki içli tavuĝun yanısıra bu salata vardı. İște tarifi:


 
Malzemeler:

domates
salatalık
soĝan
yeșil biber
havuç
brokoli
sarı biber
maydanoz
tuz
sıvı yaĝı
salata baharatı
limon
kırmızı pulbiber
fesleĝen

Yapılıșı:

Bütün malzemeler yıkandıktan sonra kesilir. Bir kaba alınır. Limon, tuz, salata baharatı, pulbiber, maydanoz, fesleĝen atılır. Zeytin yaĝı ilave edilir. Güzelce karıștırılır.

 

Çok lezziz bir salataydı....

 

Afiyet olsun....