16 Aralık 2011

Sarımsaklı bol baharatlı pilav

Size șimdi aslen içli tavuk için hazırladıĝım pilavın tarifini vermek istiyorum. Bol sarımsaklı çok güzel bir pilav alternatifi. Ben hep içli tavuk ile beraber yaparım. Bugün dedim kendime „aslında bu pilav tavuksuzda yenir“. Karadeniz aklı iște... Hahaaay...

Neyse lafı fazla uzatmadan sizlere güzel bir pilav tarifi. Bizim ailede bu tarif artık geleneksel bir hal alıverdi. Hep yılbașında, lahmacun ve deĝișik salataların eșliĝinde yapardık hep. Ailecek yerdik. Güle güle, sohbet ederek....Hey gidi günler hey....

Malzemeler:

2-3 kișilik pilav için: 2 bardak pirinç
karabiber
kırmızı pulbiber
sarımsak
soĝan
sıvı yaĝ
nane
biraz fesleĝen
tuz

Yapılıșı:

Tencereye veya tavaya sıvı yaĝ konur. İçine ince doĝranmıș soĝan ve ezilmis bolca sarımsak (pilava güzel bir aroma katıyor) ilave edilir. Biraz harmanlanır.

 

Sonra yıkanmıș ve süzülmüș pirinçler ilave edilir. Güzelce karıștırılır. İçine baharatları atılır. 2 bardak pirinç kondu ise 3 bardak sıcak hatta kaynar su, 3 bardak pirinç konduyda 4 bardak kaynar su vs. ilave edilir. Tuzda atıldıktan sonra kapaĝı kapatılır.

 

Altı kısılır. Suyu çekinceye kadar pișirilir.

 

Bakalım beĝenecekmisiniz.....???

 

Afiyet olsun....


2 yorum:

  1. merhaba Emel, blog yazmak bağımlılık yapar... :) Hoş gelmişsin...

    YanıtlaSil