4 Kasım 2012

Wok tavasında soya soslu sebzeli tavuk

 Iyi aksamlar hepinize... 

Son günlerde canim o kadar cok cesitli sebze yemek istediki sizlere verecegim wok tavasindaki tarifi uyguladim. Ilk wok deneyimimdi ama cok zevkli ve istah aciciydi. 

Denemeyenler denesin derim. Hem saglikli, hem prtaik hem de doyurucu. 


Malzemeler:

mantar
yesil biber
kirmizi biber 
tavuk gögsü
ispanak
yesil sogan
sarimsak
tuz
taze zencefil
ay cicegi yagi
köri
kirmizi pulbiber
karabiber
soya sosu
ketjap asin
kirmizi köri sosu
sambal oelek

basmati pirinci (hint pirinci)

1. Ilk önce tavuk gögüslerine küp seklinde dograyin. Sebzeleri yikayip arzu ettiginiz sekilde dograyin. Ispanaklari yikayip dograyin. Hepsini bir kösede bekletin.

2. Sonra pirinci hazirlayin. Iki bardak pirinci yikayin. Bir tencereye üc bardak sicak su koyun, icine biraz tuz katip kaynatin. Yikanmis pirinmci ilave edin. Suyunu cekene kadar kisik ateste pisirin.

3. Sonra wok tavasini iyice kizdirin. Sonra biraz aycicek yagi koyun yagida kizdirin.

4. Tavuk gögüslerini yagin icine atin (dikkat yag kizginsa sicrayacaktir) 3-5 dk kadar pisirin. Üzerine dogranmis yesil sogan, köri, tuz, biraz kirmizi pulbiber, karabiber, taze rendelenmis zencefil, sambal olelek, kirmizi köri sosunu ketjap asin ve biraz soja sosu ilave edin.
1 dis sarimsagi kiyip ilave edin. Tavuklu harci kenara alin.

5. Yine biraz ay cicek yagi koyup dogranmis mantarlari soteleyin. Üzerine yesil ve kirmizi biberleri ilave edin. Sebzeler biraz pisince ispanagi da ilave edin. Bir iki soteleyin. Üzerine tuz, soya sosu, kirmizi köri sosunu, taze rendelenmis zencefil ve ketjap asini ekleyip yine karistirin.

6. Pismis pilavin yanina sicak sicak servis yapin.

Afiyet olsun.

49 yorum:

  1. görüntü nefis,iştah kabartıyor,eline sağlık Emelcim.

    YanıtlaSil
  2. çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık :) sevgilerle

    YanıtlaSil
  3. Eline saglik canim. Manrar sevmem ama tavuklari secer yerim. Harika gozukuyor.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Öyle güzel resimlemissinki sanki yemek dergisinden bir yemek tarifine bakiyorum
    Eline saglik Emelcim hem göze hem mideye hitap ediyor

    YanıtlaSil
  5. bu güzel yorumun icin cok sagol canim...

    YanıtlaSil
  6. Renkli, iştah açıcı bir yemek olmuş. Wok tavam yok ama diğer tavalarda da denenebilir herhalde. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dene canim olur herhalde tesekkurler ayrica...

      Sil
  7. Harika görünüyor Emel ben böyle yemekleri çok severim,mantarı inanılmaz severim:)

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık emelcim harika lezzet gel ye beni diyor:))))

    YanıtlaSil
  9. ooof oooof oooooof bu ne güzellik canım...
    sunum harika görünüyor...
    elleirne sağlık...

    YanıtlaSil
  10. Harika olmuş. Çok da pratik. Wok'ta özellikle de tavuk çok güzel oluyor.Ellerine sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Hiç bıkmadan yiyeceğim bi tabak olmuş:)bayılıyorum ben tavuğun bu haline.Ellerine sağlık Emel.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Emelcim nefissssssss :)) ne zamandır gelmiyordum ziyaretine neler yapıyorsun diye baktım yine süpersinnn :) sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. Sedigim bir lezzet,Direk girebilirm...

    YanıtlaSil
  14. Ellerinize saglik,yiyenlere afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  15. Ellerinize sağlık...Blogunuz çok cici... Bana da beklerim.. fatoşun mutfak günlüğü

    YanıtlaSil
  16. canım ellerine sağlık çok severiz bizde ailecek bu tarifi.

    YanıtlaSil
  17. ellerine sağılık canım,neeefis ,süper .

    YanıtlaSil
  18. emelcim harika eline sağlıkta bu saatte görünce de valla açcıktım ben,
    ne yesem?

    YanıtlaSil
  19. tam öğle yemeği saati
    karnımda aç :)
    iştahım kabardı resmen :)

    eline sağlık

    YanıtlaSil
  20. Çok ama çok iştah açıcı görünüyor..
    Ellerine sağlık canım..
    Nefissssssss..:))

    YanıtlaSil
  21. tık,tık,kahve içmeye geldim,iyi misin canım,yoksun .

    YanıtlaSil
  22. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  23. Canım nefis görünüyor ellerine sağlık. Sabah sabah canım çekti kahvaltı niyetine yiyebilirim:))) sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  24. bi wok tavasındır gitti.. özelliği nedir bende alıyım..eksik kalamyım:) çok iştah açıcı görünüyo..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  25. bence daha saglikli ve lezziz oluyor canim :-)

    YanıtlaSil