13 Aralık 2011

Şehriyeli sade pilav

Türk mutfaĝında mutlaka olması gereken tabiiki pirinç pilavı. Her gün diĝer yemeklerinize ayrı bir tat katan güzel bir pilav....
Malzemeler:
2 bardak pirinç
sıvı yaĝ ve margarin
tuz
sebze baharat karıșımı (vegeta)
șehriye

Yapılıșı:
Pirinçler bir kaba alınır ve güzelce yıkanır süzülür.
Bir tencereye sıvı yaĝ ve margarin konur, biraz kızdırdıktan sonra șehriyeler ilave edilir, kavurulur. Pembeleșince yıkanmıș pirinçler ilave edilir. Güzelce kavrulur, altı kısılır. Tane tane olunca pirinçler tuzda ilave edilir. Üç bardak kaynar su ilave edilir. Arzu edilirse (ben seviyorum) sebze baharat karıșımı ilave edilir (bir kașık). Kapaĝı kapatılır. Suyu çekince altı kapatılır ve servis yapılır.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder