15 Aralık 2011

Simit tarifi

İster kahvaltıya isterse çaya istersede iște yemek için olsun, simit her zaman pratik ve lezziz bir hamur ișidir. Türkiye`de yașayıp her gün her köșede bulunan simitçileri göremediĝim için bana hep Türkiye`yi hatırlatır.
Mutlaka deneyin... Memnun kalacaksınız...


Malzemeler:

1 paket margarin
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı üzerine sürülecek)
1 çay bardağı süt
2 tatlı kaşığı pudra şekeri
1,5 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
susam

Hazırlanıșı:

Süt, sıvıyağ, pudra şekeri, yumurta sarısı ve tuz karıştırılarak yoğurulur.
1 paket yumuşak margarin eklenerek ezilir.
Aldığı kadar un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edlilir.
Hamuru merdane yardımıyla 1 santim kalınlığında açın ve simit halkası halini alana kadar șekil verin.
Halka önce yumurta akına sonra susama batırılır.
Yağlanmış tepsiye dizilip 180 derece pişirilir.


Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Merhaba kibristan kucak dolsusu sevgiler selamlar.
    Aramiza hosgeldin arkadasim cok tesekkur ederim bende sizi izlmeye aldim cok harika tariflerin var ellerine saglik her zaman bekliyorum gorusmek dilegiyle hayirli geceler dilerim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ohh Kibrisdansin demek ne güzel...Cok görmek isterim orayi :-) Bende Almanya`dan hosgeldin canim...
      sagol canim sana da hayirli geceler...

      Sil