15 Aralık 2011

Minik lezziz truffleler




Çikolatalı șeyleri çok sevdiĝim için size bu tarifi yazmadan edemeyeceĝim. Çok basit ve zevkli bir uĝraș bana kalırsa..

Ben çok sevdim yapmasını. Misafirlerimde beĝenerek yediler....
Sizde deneyin....

Malzemeler:

arzu edilen miktarda fıstık (Erdnüsse)
bisküvi (Butterkekse)
süt
beyaz ve çikolatalı kuvertür
hindistan cevizi
antep fıstıĝı

Hazırlanıșı:

Not: Burada miktar vermediĝim için șunu belirteyim: hamurun yarısı fıstık yarısı da bisküvi olursa, daha güzel olur.
İlk önce fıstıkları bir tavada kavuralım, soĝutmaya bırakalım. Sonra ince olana kadar mikserde bekletelim ya da iri seviyorsanız biraz iri taneler bırakıldıktan sonra bir kaba alalım. Hepsini karıștıralım ve süt ilave edelim. Hamur ne çok cıvık olsun nede çok sert. Top șekli verebilecek kıvamda olmalı.
Ceviz büyüklüĝünde toplar yapalım biraz bekletelim (15-20 dk kadar).

Beyaz ve çikolatalı kuvertürü eritelim, topları içine bandıralım, alüminyum folyo üzerine sıralayalım. Süsledikten sonra topları buzdolabında bekletin biraz sert olana kadar.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder