10 Mart 2012

Acılı patlıcan ezmesi



Merhabalar hepinize...
Haftasonu olduĝu için lafı fazla uzatmayacaĝım...
Yemeklerin yanına acılı patlıcan ezmesi iyi gider diye düșündüm...
Haftasonu denemek isteyenler için șimdiden afiyet olsun....

Malzemeler: 

közlenmiș patlıcan
yoĝurt
sarımsak
kırmızı pulbiber (acılı)
kekik
tuz (arzu ederseniz)

Yapılıșı:

* Patlıcanlar alaca soyulup küp șeklinde az yaĝlı bir tavaya konur ve güzelce kızartılır.

* Bir peçete serili tabaĝa alınır.

* Üzerine yoĝurt konur, baharatları eklenir, tuz konur. Ezilmiș sarımsak konulup iyice karıștırılır.

Afiyet olsun...

50 yorum:

  1. eline saglik tatlim harika patlicanla yapilan herseye varim:))

    YanıtlaSil
  2. Ellerinee saglik canim patlican ve yogurt bir araya gelirde hic guzel olmaz mi..

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık,patlıcanlı her şeyi ben de severim..

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Emel,
    blogun hayirli olsun. yeni oldugunu soyluyorsun ama cok zengin bir arsivin var. fotograflar da cok istah acici :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sagol canim...yeni sayilirim Aralikta actim ama mutfak aski ile tutustum ondan yaklasik hergün tarif yayinliyorum. Arsiv o nedenle biraz zengin :-))

      sevgiler canim...

      Sil
  5. İyi akşamlar,ben de sana ziyarete geldim;)eline sağlık patlıcanlı her şeyi severim..Bende bu gün buzluktan patlıcan çıkarmıştım ne yapacağıma karar veremedim yarına bıraktımdı..en iyisi böyle yapayım,fazla düşünmeye gerek yok..afiyet olsun:)sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. öyle çok severim ki bunu. olsada yesek. emelcm arkadaşımda birbirinden güzel tariflerini içeren blog açtı. sana yazmışmıydım hatırlamıyorum ama yine de link veriyorum..http://tatlicuma.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  7. Patlıcanı çok severim.Ellerine sağlık.Çok güzel olmuş salatan.Mutlu hafta sonları:)

    YanıtlaSil
  8. I love it!.....Abrazotes, Marcela

    YanıtlaSil
  9. emelcim ellerine sağlık canım çok severim patlıcanlı tarifleri
    emelcim patlıcanı kızartıyoruz yazmışsın alacalı soyup
    malzemelerdede köz patlıcan yazıyor bi karışıklıkmı oldu orayı anlayamadım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canim haklisin ama ben cok az yag kullandigim icin közlenmiä gibi oluyor o nedenle öyle yazdim...
      patlicanlari kizartmadim yani anlayacagin :-)))

      sagol canim...

      Sil
    2. hımm ok emelcim bende yanlışlıkmı oldu dedim

      Sil
  10. emelcim eline sağlık patlıcan ezmesi ali naziğin etsiz tadında
    zannederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ali nazigi hic yemedim ama belki öyledir canim...sagol

      Sil
  11. selam, arkadaşım senin hızına yetişmek neredeysa imkansız :)) en sık blog güncelleme rekoru kıracaksın ykında :)) maşallah diyeyim önce. yorum yazamadığım diğer tariflerin için vede acili patlıcan ezmesi için ellerine sağlık diyorum ve sevgilerimi gönderiyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay ne güldüm ben yorumuna....

      ah arkadasim daha yapmak istedigim ögrenmem gereken coook sey var ondan yaziyorum :-)))

      sevgiler ve sagol canim..

      Sil
  12. Benim gibi patlıcanın her türlü yemeğini seven bir insan için yepyeni bir tarif. Harikasın.

    YanıtlaSil
  13. Çok severim nefis olmuş ellerine sağlık afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  14. Patlıcan en sevdiklerimden,yaz gelsede bol bol yesek diye bakıyorum.eline sağlık.

    YanıtlaSil
  15. ellerine sağlık canım nefis görünüyor..sevgiler,mutlu haftalar:))

    YanıtlaSil
  16. Harika bir lezzet,çokk severim.
    Ellerine sağlık canım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. Cok severim hatta bugun ben de yapmistim cok hos bir tesaduf oldu. Ellerinize saglik.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Çok severim, ellerine sağlık nefis olmuş. Afiyet bal şeker olsun.

    YanıtlaSil
  19. ellerıne sağlık canım nefıs bır salata olmus

    YanıtlaSil
  20. ellerine sağlık tatlım:)

    YanıtlaSil
  21. salata olsun birde patlıcanlı olsun daha ne isterim...

    YanıtlaSil
  22. ellerine sağlık çok güzel olmuş ben bunu genellikle patlıcanları haşlayarak yapıyorum daha hafif oluyor tavsiye ederim:))

    YanıtlaSil
  23. Off acılıysa zaten dayanamam..
    Patlıcanlı herşey baş tacım..
    Ellerine sağlık canım..
    Nefiss görünüyor.

    YanıtlaSil
  24. Köz patlıcanın girdiği her şey lezzetli oluyor, elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  25. Emelcim merhaba, cevabım geç olduğu için buradan yazayım dedim:) Böylesine lezzetli bir blogla tanıştığıma çok sevindim:) Lakin diyette olan biri için ne kadar iyi oldu bilemiyorum... Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hosgeldin canim...olsun diyetten ciktiktan sonra yersin merak etme :-))

      sevgiler...

      Sil