27 Ocak 2012

Tavada kızartılmıș balık


Günaydın günaydın günaydın herkese....

Nee, kar mı yaĝıyor....Valla havalar güneșli burada :-)

Umarım iyisinizdir. Güzel bir gün bizi bekliyor arkadașlar...

Hemeen size dün yaptıĝım balıĝın tarifini yazmak istiyorum. Balıĝı ben fazla yapmıyorum (ne yazıkki)...

Domates salatası için link burada: domates salatasi
Şehriyeli pilav için link burada: sehriyeli sade pilav
Patates kavurması için buraya tık tık:  patates kavurmasi

Malzemeler:

herhangi bir balıĝın filetosu (Pengasius)
sıvı yaĝ
un
arzu eden balık baharatı ekleyebilir

Yapılıșı:

1.
Balıklar (arzu eden ilk önce balık baharatı ekler) güzelce una bulanır.

2.
Tavaya sıvı yaĝı konur (bolca) ve balıklar güzelce kızartılır.

3.
Pembeleșince tabaĝa alınır. (Bende sadece zeytin yaĝı vardı, bașka bir yaĝ kullandım, ondan pembeleșmedilir bu sefer maalesef :-(( ).

Afiyet olsun

4 yorum:

  1. Balığı çok severim.Ellerine sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. aciktimmmmm ;) ne guzel görunuyor ellerine saglik guzelim , benim blogumada beklerim ;))

    YanıtlaSil