İkinci bir tarifle karșınızdayım bugün...
Olay Fm`in eșliĝinde mutfaktan çıkmadım ... :-)
Sevgili Gülșen`de mailimi okuyunca daha bir keyiflendim...
Şimdiki tarifim Fas mutfaĝından. Gerçi tavuk tabii her mutfakta var ama bu tarifi Fas mutfaĝı kitabında bulup yaptım. Güzelde oldu. Ben düdüklüde pișirdim ama ikinciye güveçte düșünüyorum, daha güzel olur eminim...
Hadi ben kaçıyorummmm.....(Kızım uyudu psstttt :-) )
Olay Fm`in eșliĝinde mutfaktan çıkmadım ... :-)
Sevgili Gülșen`de mailimi okuyunca daha bir keyiflendim...
Şimdiki tarifim Fas mutfaĝından. Gerçi tavuk tabii her mutfakta var ama bu tarifi Fas mutfaĝı kitabında bulup yaptım. Güzelde oldu. Ben düdüklüde pișirdim ama ikinciye güveçte düșünüyorum, daha güzel olur eminim...
Hadi ben kaçıyorummmm.....(Kızım uyudu psstttt :-) )
Malzemeler:
arzu edilen miktarda tavuk
kırmızı ve yeșil biber
tuz
zeytin yaĝı
ay çiçek yaĝı (sıvı)
6 diș sarımsak
safran tozu
karabiber
maydanoz
salça ve domates püresi
arzu edilen miktarda tavuk
kırmızı ve yeșil biber
tuz
zeytin yaĝı
ay çiçek yaĝı (sıvı)
6 diș sarımsak
safran tozu
karabiber
maydanoz
salça ve domates püresi
Yapılıșı:
1.
Bir derin kaba zeytin ve ay çiçek yaĝı konur. İçine ezilmiș sarımsaklar konur. İnce ince doĝranmıș maydanozlar konur. Baharatları ilave edilir.
2.
Biberler yıkanır, içi temizlenip kesilir, uzun parçalar halinde kesilir.
3.
Tavuklar yıkanır, temizlenir. Gerekirse parçalara kesilir.
4.
Tavuklar ve biberler sosun içine atılır ve güzelce karıștırılır.
5.
Düdüklü tencerenin içine tavuklar ilave edilir. Biraz salça ve domates püresi ilave edilip biraz su katılır. Tuz ilave edilir. Kapaĝı kapatılıp yaklașık 20 dk. pișirilir.
6.
Sonra biberlerde ilave edilir. Gerekirse tekrar püre ve su ilave edilir. Ben koyu kıvam sevdiĝim için fazla su kullanmıyorum...
7.
Tavuklar ve biberler pișince, güzel bir kıvam alınca dileyen pilavda yapabilir. Ben çingene pilavı yaptım (yani yarı yarıya bulgur ve pirinç pilavı)
Afiyet olsun....
1.
Bir derin kaba zeytin ve ay çiçek yaĝı konur. İçine ezilmiș sarımsaklar konur. İnce ince doĝranmıș maydanozlar konur. Baharatları ilave edilir.
2.
Biberler yıkanır, içi temizlenip kesilir, uzun parçalar halinde kesilir.
3.
Tavuklar yıkanır, temizlenir. Gerekirse parçalara kesilir.
4.
Tavuklar ve biberler sosun içine atılır ve güzelce karıștırılır.
5.
Düdüklü tencerenin içine tavuklar ilave edilir. Biraz salça ve domates püresi ilave edilip biraz su katılır. Tuz ilave edilir. Kapaĝı kapatılıp yaklașık 20 dk. pișirilir.
6.
Sonra biberlerde ilave edilir. Gerekirse tekrar püre ve su ilave edilir. Ben koyu kıvam sevdiĝim için fazla su kullanmıyorum...
7.
Tavuklar ve biberler pișince, güzel bir kıvam alınca dileyen pilavda yapabilir. Ben çingene pilavı yaptım (yani yarı yarıya bulgur ve pirinç pilavı)
Afiyet olsun....
canım bune
YanıtlaSilgene döktürmüşsün
budlar birbirine sıkı sarılmışlar
bizim blog arkadaşlığımızda böyle olsun.
:)))))))))
canim hergün yazisiyoruz nerdeyse Allah hic bozmasin :-)
Silvalla yine mutfaktayim, ari gibi calisiyorum hahaha gecen seneleri kazanmak istiyorum :-) öptüm
yemeğin ismine bittim yalnız :)))
YanıtlaSileline sağlık olsun
begendigine sevindim canim öptüm
SilFas mutfağını bende çok seviyorum.Hele tagine'de pişse değil mi.Olsun böylesini de çok beğendim.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilEvet tajin bambaska ama zaman gerektiren birsey insallah bir dahakine yapicam :-)
Silçok güzel görünüyor canım ellerine sağlık
YanıtlaSilcok sagol arkadasim :-)
Silellerine sağlık canım muhteşem bir görüntü.
YanıtlaSilcok sagol canim degerli yorumun icin :-) sevgiler
SilYemegin ismini okuyunca bi tovbe bismillah dedim valla :D Arap mutfagini esim çok sever buda tam ona gore gibi geldi. Not ettim canim ellerine saglik :)
YanıtlaSilhahaha güldürdün beni valla hahaha...o manada yazmadim zaten korkma (tövbeee)
Silsevismek yani sevmek anlaminda...Yakistilar ama dimi ? :-) tabii not al canim ne demek sevgiler
Why it's so complicated to leave a message on your blog?
Silany way, thank you for your visit and comment;
your dishes are very well prepared and nicely presented!
Compliments! XO
Do you still have problems to leave messages?
SilYou are the first one who say that I even did`nt know :-(
Sorry and thank you Nina
ooh ohh ellerine sağlık canım benim. Nar gibi kızarmış tavukcuklar:)Çok iştah açıcı duruyor.
YanıtlaSilvalla istahi aca aca sistim sistim...isin bir kötü yani bu hahhahay :-) sagol canim
Silismide çok havalı ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
cesur başlığa çok güldüm :=))
YanıtlaSilfas ve hindistan mutfağının yakınen takipçisiyim..
ama en çok yerinde yemeği tercih ediyoruz tabii..
lakin yoğun acı ve baharat her defasında üzer beni !!
sevgiler..
sagol canim :-) evet yogun baharatlar bazen hos olmuyor ama bu yemek öyle degil cok az baharat kullandim (fark etmistirsin sanirim sevgilerr canim
SilBu başlık çok seksi ve romantik olmuş hani mumlar:)Ellerine sağlık Emel afiyetler dilerim:):)
YanıtlaSilEmel'ciğim kafe mola ile aynı şeyleri düşünmüşüm:)ellerine sağlık canım.
SilBiber çok yakışıyor tavuğa gerçekten.
öperim seni...
sagol canim :-)
Sil@ Kade de Mola: sagol canim :-) evet mumlari hakikaten unutmusummm hahaha
Silhahahaa çok güzel isim tam uymuş valla
YanıtlaSilellerine sağlık canım
evet bu isim biraz degisik herhalde ama yanlisa cekmemek lazim :-) sevgiler canim
SilEmelcim ellerine sağlık, enfes gözüküyor...
YanıtlaSilYerim senin bu tavuğunu ben..:))
YanıtlaSilAdıda pek güzelmiş..:))
Ellerine sağlık canıııım..:))
sagol canim :-) sevgiler
SilAaa ne kadar müstehcen bir tavuk bu birde sevişken :)
YanıtlaSilEllerine gönlüne sağlık,harika bir görüntü...
selamlar
sagol canim sevgiler
Sil:)) Yemeğin adına bayıldım..
YanıtlaSilsagol canim :-)
Silbu yemeğin ismine bayıldım desem:)))
YanıtlaSilben nerelerdeymişim daha önce:)
bloguma hosgeldin :-)))
Silbu güzel yorumun icinde ayrica tesekkür ederim