Blogumu takip edenler hemen iki șeyi anlamıștır sanırım:
1. Tatlıya asla hayır diyemem
2. Et ve tavuĝu bol bol yerim :-)
Bu nedenle size yine etli bir yemek tarifi.
İlk defa denedim...Onca kitabın arasında bu tarifi buldum, dedim neden olmasın?
İyide oldu...Ben bunu tekar yaparım artık...
İyice mutfak kedisi oldum zaten, çalıșmak dıșında, bayılıyorum mutfak ben sana :-)
İște tarif:
Malzemeler:
arzu edilen miktarda et
sıvı yaĝ
3-4 tane soĝan
tuz
karabiber
maydanoz
kekik
(defne yapraĝı) ben kullanmadım
2 tane et bulyon
bir kaç tane havuç
kereviz
200g kuskus
2 bardak bulgur
arzu eden için: mantar
salça ve domates püresi
1. Tatlıya asla hayır diyemem
2. Et ve tavuĝu bol bol yerim :-)
Bu nedenle size yine etli bir yemek tarifi.
İlk defa denedim...Onca kitabın arasında bu tarifi buldum, dedim neden olmasın?
İyide oldu...Ben bunu tekar yaparım artık...
İyice mutfak kedisi oldum zaten, çalıșmak dıșında, bayılıyorum mutfak ben sana :-)
İște tarif:
Malzemeler:
arzu edilen miktarda et
sıvı yaĝ
3-4 tane soĝan
tuz
karabiber
maydanoz
kekik
(defne yapraĝı) ben kullanmadım
2 tane et bulyon
bir kaç tane havuç
kereviz
200g kuskus
2 bardak bulgur
arzu eden için: mantar
salça ve domates püresi
Yapılıșı:
1.
Bir güvecin içine biraz sıvı yaĝ koyalım. İçine ne çok ince nede çok kalın doĝradıĝımız etlerimizi atıp biraz karıștıralım. (Eti içine attıĝımızda “cısss” etmesi lazım :-)) Et biraz kızarınca bir tabaĝa boșaltalım.
2.
Güvecin içine eĝer gerekirse tekrar sıvı yaĝ koyalım ve ince doĝradıĝımız soĝanları ilave edip biraz tuz ve karabiber ekleyelim. Soĝan pembeleșince etleri de ilave edip yine biraz tuz ve karabiber atalım. Maydanozu, 1 tane defne yapraĝını, kekiĝi de ilave edip karıștıralım.
3.
Bir tencereye et bulyonlarını koyup biraz su ekleyelim. Bulyonlar eriyince et aromalı suyu güvece ekleyelim. Karıștırıp biraz salça ve domates püresi ekleyelim. Güveci 1-1.5 saatliĝine fırına verelim.
4.
Et yarı kadar pișince içine sebzeleri koyalım: havuçları ve kerevizi ve ayrıca önceden yıkadıĝımız kuskus ve bulguru ekleyelim. Suyu az ise biraz su ekleyin, tuzunu ve baharatını ayarlayın. Rengi soluksa hafif domates püresi ilave edin.
5.
Hepsini kapaĝını kapatıp tekrar fırına verip 40-45 dk. pișirin. Yarım saat sonra 10-15. dakikalıĝına yıkayıp doĝradıĝınız mantarları ilave edin. Kuskus ve bulgur, sebzeler ve et piștikten sonra yemeĝiniz hazırdır.
Defne yapraĝını çıkarmayı unutmayın...:-)
Yanına yeșil salata ve yoĝurt da yaparsanız, keyfiniz tam takımdır demektir :-)
Afiyetler olsun...
1.
Bir güvecin içine biraz sıvı yaĝ koyalım. İçine ne çok ince nede çok kalın doĝradıĝımız etlerimizi atıp biraz karıștıralım. (Eti içine attıĝımızda “cısss” etmesi lazım :-)) Et biraz kızarınca bir tabaĝa boșaltalım.
2.
Güvecin içine eĝer gerekirse tekrar sıvı yaĝ koyalım ve ince doĝradıĝımız soĝanları ilave edip biraz tuz ve karabiber ekleyelim. Soĝan pembeleșince etleri de ilave edip yine biraz tuz ve karabiber atalım. Maydanozu, 1 tane defne yapraĝını, kekiĝi de ilave edip karıștıralım.
3.
Bir tencereye et bulyonlarını koyup biraz su ekleyelim. Bulyonlar eriyince et aromalı suyu güvece ekleyelim. Karıștırıp biraz salça ve domates püresi ekleyelim. Güveci 1-1.5 saatliĝine fırına verelim.
4.
Et yarı kadar pișince içine sebzeleri koyalım: havuçları ve kerevizi ve ayrıca önceden yıkadıĝımız kuskus ve bulguru ekleyelim. Suyu az ise biraz su ekleyin, tuzunu ve baharatını ayarlayın. Rengi soluksa hafif domates püresi ilave edin.
5.
Hepsini kapaĝını kapatıp tekrar fırına verip 40-45 dk. pișirin. Yarım saat sonra 10-15. dakikalıĝına yıkayıp doĝradıĝınız mantarları ilave edin. Kuskus ve bulgur, sebzeler ve et piștikten sonra yemeĝiniz hazırdır.
Defne yapraĝını çıkarmayı unutmayın...:-)
Yanına yeșil salata ve yoĝurt da yaparsanız, keyfiniz tam takımdır demektir :-)
Afiyetler olsun...
Ellerine sağlık canım çok lezzetli görünüyor. iştah kabartıcı yani.
YanıtlaSilSevgiler ve Afiyet olsun :)
Ziyaretin ve yorumun icin cok sagol canim...
SilSevgiler
:-)))
ah aynı ben tatlı ve tavuk:)kırmızıyı pek sevmiyorumda:)
YanıtlaSilbu yemek çok güzel görünüyor ellerine sağlık.
sagol Aylincim...Oglun insallah biraz düzelmistir :-)
SilSüper görünüyor.Bende tatlıya dayanamam.Etsiz tatlısız bi hayat zor geçer sanırım :))ellerine sağlık.
YanıtlaSilEvet valla bana göre de degil :-)
Silsevgiler csnim...
Hoşgeldiniz sefalar getiriniz.Bundan sonra sıkça görüşürüz inşallah
YanıtlaSilsevgiler
Insallah canim....sende hosgeldin :-)
Silmerhaba canım ne iyi ettinde geldin hoşgeldin aramıza çok memnun oldum tanıştığımıza tariflerin birbirinden nefis ellerine emeğine sağlık kocaman sevgiler
YanıtlaSilHarikasin yine emell
Silgece gece yaptin yine yapicani haha :D
canim harika güzell mutfakdan hic cikmiyosun yapiyorsunda ya forumunu nasil koruyosun sen göruyorum ellin bayada boll:) o kadari nasil yiyorsun forum noluyor ayy tüyo versene nasil yapiyorsan :D
birde ben sana birsey sormak istiyorum canim sende almanyadasin blogun saat dilini nasil ayarliyosun. Bende saat cok yanlis gösteriyor Postun altinda baktim almanya yok türkiyede yok hep yabanci ülkeler sende hangi ülke ayarli? daha tam beceremiyorum blog isini sanirim:)
@hdidem95: ziyaretin icin cok sagol canim cok sevindim yine beklerim :-)
Sil@ ♥Nilays World Fashion♥:
formumu korumuyorum canim :-( sporda yapmiyorum su an bu moddayim rahatsiz da olmuyorum...:-)
saati bende ayarlamadim ama bakicam nasil oluyormus haber veririm bilgi edinirsem okay mucuk mucuk :-)
Çok nefis görünüyor.Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilI love bulgur and your dish looks delicious!!.....Abrazotes, Marcela
YanıtlaSilthank you very much marcela :-)
Silnice pics!!! enjoyed your blog...
YanıtlaSilvisit my blog...
http://voguelyvan.blogspot.com/
kisses!!!
Great blog you have
SilI like :-)
kisses
ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilnefis görünüyor kesinlikle:))
sevgiler..
cici günler:)
sagol canim benim...sana da cici günler :-)
SilBirbirimize benziyoruz canım. Bende tatlıya, ete, tavuğa hayır diyemem. Bu yemekte diğerleri gibi nefis olmuş. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilsagol canim benim :-)
SilBen bu tarifi çok tuttum.Hem bulgur hem kuskus çok sevdiğim tatlar, birarada neden olmasın.
YanıtlaSilElinize sağlık
aslinda asil tarifte bulgur yoktu ama baktim kuskus az geldi düsündüm düsündüm dedim: buna bulgur gider...Iyi de oldu hahahay :-)
Silsevgiler
harika bir lezzet buluşması olmuş ellerine sağlık canım görüntü şahane:)
YanıtlaSilellerıne sağlık canım nefıs gorunuyor
YanıtlaSilsagol canim benim :-)
Sil