Merhabalar herkese...
Yine bir haftasonunu geride bırakmak üzereyiz...Yarın yine normal hayata devam...
Umarım haftasonunu güzel deĝerlendirmiștirsiniz.
Şimdi size Cuma günü börek tadında nefis mi nefis ve çok basit bir krep tarifi vermek istiyorum. Ama bence tadı gerçekten krepten daha çok börek...
Yapmak isteyenler için șimdiden afiyetler olsun...
Bu tarifi sevgili Aycan`ın blogunda tık tık görmüștüm....Ama ben malzemelerin neredeyse iki mislisini kullandım....Yoksa tarifte her hangi bir deĝișiklik yapmadım.
Malzemeler:
Krep için:
4 Yumurta
3 su bardağı süt
3 su bardağı un
yeterince tuz
İç malzemesi için:
1/2 kg ıspanak
1 adet kuru soğan
Beyaz peynir
Karabiber, tuz
Panesi için:
2 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
sıvıyağ
Yapılıșı:
1.
İç harcı için: Ispanakları iyice yıkayıp temizleyip, bir tencerede yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
2.
Soğanı yemeklik halde doğrayıp, kavuruyoruz.
3.
Kavrulan soğanlara ıspanakları ilave edip, kavuruyoruz.
4.
Krep için gereken malzemeleri karıştırp, buzdalobında 10 dk dinlendirin.
5.
Krep tavasını hafifçe yağlayıp, hazırladığınız harçdan 1 kepçe koyup, önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Harç bitene kadar bu işleme devam edin.
6.
Kreplerin içlerine ıspanaklı harçtan ve beyaz peynirden koyup sigara böreği gibi sarın.
7.
Sarılan börekleri önce yumurtaya sonrada galeta ununa bulayıp, kızartın.
böyle bir tarif yemiştim ama sormamıştım tarifini öğrenmiş oldum tarif için teşekkürler...
YanıtlaSilsagol canim :-))
Silellerine sağlık canım enfes görünüyor.
YanıtlaSilcanim nefis gorunuyor ellerine saglikkkk:))
YanıtlaSilcanım krep pekte güzel görünüyor ellerine sağlık:)
YanıtlaSiliyi haftalar olsun:)
sagol canim :-))
Silevet harikaydi krep gercekten...
Galeta unlu krep. Süper bir fikir bence. Dışı çıtır, içi yumuşak. Acayip canım çekti Emelcim. İlk fırsatta yapılacaktır. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilselam, krep in ıspanaklı peynirli hali eminim çok harika olmuştur. oldukca emek isteyen bir lezzet .ellerine emeğine sağlık,sevgiler...
YanıtlaSilsagol canim :-))
Silbiraz emekli biris evet...
Ellerine sağlık.Çok güzel görünüyor.Sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık canım.çok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilsagol canim :-))
Silİki yıl öncesine kadar işlettiğim plaj restoranda spesyalim olan bulgurlu avcı böreği geldi aklıma.
YanıtlaSilEnfes görünüyor.
Ellerine sağlık canım.
aaarestoraninmi vardi senin?
Silne güzel?
kapattinmi sonradan?
sevgiler canim...
Çok iştah açıcı duruyor... Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilMmmm nefis olmuş, harika görünüyor. Ellerine sağlık canım. Hep denemek istiyorum ama çok yağ çekip ağır olur diye korkuyorum. Madem denedin sana sorayım. Çok yağlı oluyor mu?
YanıtlaSilhayir canim yagli olmuyor
Sildene bence :-)))
KREP ÇOK YAPARIM AMA BU ŞEKİL DENEMEDİM,GÜZEL GÖRÜNÜYOR..ELLERİNE SAĞLIK:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım, nbefis görüyorrrr.Öpüyorum.
YanıtlaSilsagol canim paylasimin icin cok tesekkürler...
YanıtlaSil