Merhabalar herkese.... Hepinize güzel bir haftasonu diliyorum simdiden....Gecenlerde o kadar canim gözleme cekmistiki iki gün pes pese gözleme yaptim. Ilk yaptigimda tavada yapmistim ama fazla hosuma gitmemisti.
Bu sefer "Silex makinesinde" denedim ve cok hosuma gitti. Denemek isteyenler icin tarif asagidaki bölümde...
Hepinize güzel bir haftasonu :-)
Malzemeler:
arzu edilen miktarda un
tuz
biraz ilik su
margarin veya tereyagi
Yapilisi:
1. Ilk önce istenilen ic harc hazirlanir. Ben peynirli ve maydanozlu yaptim. Harc bir tabaga alinip bekletilir.
2. Hamur icin genis bir kaba göz karari un konur (ben 500g kadar kullandim). Icine tuz ve biraz ilik su konur ve yogurulur. Hamur ne sert nede civik düsecek sekilde güzelce hazirlanip yogurulur ve yarim saat kadar bekletilir.
3. Sonra hamur portakaldan kücük bezelere hazirlanir. Tezgaha un serpilir ve hamur merdane yardimi ile acilir. Ortasina ic harc konur ve hamurun bir tarafi öbür tarafin üzerine kapatilir. Biraz isitilmis Silex makinesine biraz tereyagi veya margarin konur, eriyince gözleme yerlestirilir bir tarafi kizrinca cevirilir ve iki taraf kizarincaya kadar pisirilir.
Diger bezelerle ayni islem yapilir. Gözlemeler bir tabaga konur ve servis yapilir.
Afiyet olsun....
Not: Gözleme piserken Silex makinesini pencere kenarina yakin bir kösede kurmakta yarar var, cünkü evde sonradan cok koku oluyor :-(
elline saglik cok severim hamur islerini en cokta aralarindan gözlemeyi..
YanıtlaSilAffiyet olsun
Nefis olmuşlar nefis. Kokusunu o kadar çok severim ki..
YanıtlaSilEllerine sağlık Emel'cim..
Ellerine sağlık canım. Mis gibi kokusu buralara kadar geldi....Sevgilerimle,
YanıtlaSilsagol canim...
Silgözüm kaldı ,bizde kolayına kaçarız,hazır yufkadan da çok güzel oluyor ,dene istersen....ama çok zor aklında bir şey girdiğinde .....
YanıtlaSilsenın blogunu cok sevıyorum ama daha yenı kılo verdımmmm yapma bunu banaaaa
YanıtlaSilcok cok sagol canim... kilolari hic sorma :-(
SilCanim çok güzel alip kactim.
YanıtlaSilEline saglik.
gözleme buu
YanıtlaSilçok özlediğim bir lezzet.. ellerinize sağlık
sagol canim...
YanıtlaSilHmmmmm, önce pastayı şimdi de bu gözlemeleri görünce bi offf çektim. Keşke evde olsaydım şuan. Güzel bir kahvaltı olurdu gözlemeler. Ardından da bir dilim pasta :)
YanıtlaSilEllerine sağlık Emel. Her ikisi de harika görünüyorlar. Ama gözlemelerin gönlümdeki yeri ayrı :)