28 Ağustos 2013

Pay (Pie) tadinda tarçın aromalı ceviz ve elmalı kek


Malzemeler:

4 yumurta
1,5 su bardagi seker
1 su bardagi süt
1 su bardagi siviyagi
1 su bardagi ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 corba kasigi tereyagi
1 corba kasigi kakao
3 elma
tarcin
6-8 kasik tepeleme un (göz karari)


Yapilisi:

1. Elmalari soyup küp sekilnde dograyin tavaya koyup üzerine 3 corba kasigi sekeri ekleyin ve hafifce pisirin.
Tarcin ilavesiyle karistiriyoruz. Elmalar cok fazla pismeden altini kapatiyoruz ve sogumaya birakiyoruz.

2.Yumurtalari bir kaba alip, icine sekeri döküyoruz ve mikserle güzelce cirpiyoruz. Sütü ve siviyagini ilave edip tekrar cirpiyoruz. Eritilmis tereyagini da ekliyoruz. Kakao, vanilya, kabartma tozu ve yaklasik 6-8 kasik tepeleme un koyup karistiriyoruz. Cevizi iri iri kirip karisima ekliyoruz.

3. Firin kabinin zeminine yagli kagit seriyoruz. Karisimi kaliba döküyoruz. Elmali harci da üzerine döküp hahifce karistiriyoruz. Önceden 180 derece ayarli firinda pisinceye kladar bekletiyoruz.
Sogutup pudra sekerini üzerine serpistiriyoruz.

Afiyet olsun...


Not: Ununu az katarsaniz daha sivi olup firin kabindan tasabilir. Cok katarsaniz kek kivamini alir. Pay kivaminda isterseniz 8 yemek kasigi kadar sivilik yetecekdir.

5 yorum:

  1. böyle nemli keklere bayılırım
    eline sağlık emelciğim nefis olmuş

    YanıtlaSil
  2. Elma , tarçın ve ceviz mmm nefis bir tarifte buluşmuşlar:)Ellerine sağlık canım..Tadınını merak ettim..Islak ıslak tarçın kokulu mis gibi olmuştur eminim..Mutlaka deneyeceğim tarifini..Sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  3. Ayyyy... muthis bir sey bu tam benlik hemen denicem canim ellerine saglik sevgilerimle

    YanıtlaSil