31 Ağustos 2013

Patatesli tavuk göĝsü


Merhabalar hepinize... 

Sicak cayimi yudumlarken icimden geldi gec vakitlerde tarif yayinlamak. Keske daha fazla zamanim olsada daha fazla tarifler paylasabilsem. Kizlarim büyüyorlar, bir gün bu dedigim de olucak eminim buna.

Lafi fazla uzatmadan tarifime gecmek istiyorum. Malum kilo sorunu oldugu icin et türü olarak daha fazla tavuk gögsü tercihim son dönemlerde.

Iste tarifim:


Malzemeler:

3 parca tavuk gögsü filetolari
5 orta boy patates
2 sogan
tuz
zeytinyagi
kekik
domates püresi
su
maydanoz
karabiber
pulbiber

Yapilisi:

1. Bir tencereye (ben düdklüde yaptim) biraz siviyagi koyup ne cok ince ne de cok kalin sekilde dilimlediginiz tavuk gögüslerini dizin.


2. Ayri bir kaba domates püresi, maydanoz, karabiber, pulbiber, tuz, biraz zeytinyagi ve kekigi ekleyip karistirin ve tavugun üzerine dökün. Biraz su ilave edin, tavuklarin pismesine yakin patatesleri de ekleyin.
5-10 dk pistikten sonra altini kapatin.

Afiyet olsun

Not: Patatesleri önceden eklerseniz erirler. Daha sonra etler neredeyse pistikten sonra eklemekde yarar var.

1 yorum:

  1. harika bir tarif olmuş teşekkürler:) tarifinizi deneyip hakkında yorum yapacağım.

    YanıtlaSil