Ve ikinci tarifim :-) Sevgili Oktay usta sagolsun...
Malzemeler:
arzu edilen miktarda tavuk gögsü
(ben bir paket yani üc ayri orta boy tavuk gögsü kullandim)
2 domates
2 dis sarimsak
kasar peyniri
tuz
karabiber
zeytinyagi
maydanoz
domates püresi
Panesi icin:
2-3 yumurta
galeta unu
biraz süt
varsa maden suyu
un
siviyagi
Yapilisi:
1. Tavuklar ilk önce snitzellik kesilir (ne cok kalin nede cok ince olacak). Genis bir kaba yerlestirip üzerine karabiber ve tuz serpistiriyoruz ve biraz süt ile maden suyu ekliyoruz ki güzelce yumusasinlar ve pisersen sertlesmesinler. Yaklasik yarim saat bekletiyoruz.
2. Üc ayri kap alip birine cirpilmis yumurtayi, digerine unu ve ücüncüsüne galeta ununu koyuyoruz. Tavuklari süzük ilk önce una, sonra yumurtaya daha sonra galeta ununa buluyoruz isinmis tavada yagin icinde güzelce kizartiyoruz.
3. Sosu icin domatesleri soyup küp seklinde kesiyoruz. Sarimsaklarida ince dograyip ilk önce sarimsaklari daha sonra domatesleri yagli bir tavaya koyup soteliyoruz. Tuz, karabiber, maydanoz, domates püresi ekliyoruz. Karistirp altini kapatiyoruz.
4. Kizarttigimiz snitzelleri cam firin kabina yerlestitp sosu üzerine gezdirip döküyoruz. Rendelenmis kasar peynirini ekleyip önceden 180 derece ayarli firina verip pisene kadar firinda bekletiyoruz.
NOT: Dileyen tereyagli makarna ile servis edebilir. Cok yakisiyor makarnaya...
Nefis görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTesekkürler canim...
SilHarikaaa.. ellerine saglik emelcim afiyetler ola..
YanıtlaSilSagol Arzucum...
SilNefis görünüyor.ellerinize sağlık
YanıtlaSilTesekkürler canim...
YanıtlaSil