29 Mayıs 2013

Muska böreĝi


Merhabalar.....

Artik bebis nedeniyle evde oldugum icin en azindan bebis gelmeden bloguma daha fazla zaman ayirmak istiyorum.

Bugünki tarif yine klasik bilinmis tariflerden. Ben tavada kizarttim. Ama yagini iyi dengelemek gerekiyor ya da firinda denemek. Tavaya cok yag koydugunuzda yagli olabiliyor.

Ama denenmesi gereken bir tarif. 

Malzemeler:

1 paket milföy hamuru
ic harc ( ben maydanoz beyaz peynir kullandim)
süt 
yogurt
yumurta

Yapilisi:

1. Milföyleri ilk resimdeki gibi keselim ve biraz merdane yardimi ile acalim.

2. Biraz yogurt, süt ve 1-2 yumurtayi bir kasede bir iki cirpalim ve bu karisimi merdane ile hafif actigimiz milföye sürelim. Ic harcimizi resimdeki gibi yerlestirelim ve milföyü sekillendirelim.

3. Diger milföyleride ayni islem ile hazirlayalim. Ister tavada biraz zeytin yagi veya ay cicek yagi ile kizartalim ya da firinda yaklasik 160-180 derecede pisirelim...

Afiyet olsun...

8 yorum:

  1. Ellerinize sağlık,paratik bir börek olmuş.

    YanıtlaSil
  2. bana da biraz yağlı olur mu acaba dedirtti ama güzel görünüyorlar, çıtır çıtır .Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. eline sağlıkarkadaşım aldımbir tane sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Çok severim Milföylü börekleri hem çok pratik hemde çok lezzetli oluyorlar :) Ellerinize sağlık süper gözüküyor :)

    YanıtlaSil