31 Mayıs 2013

Minik güveçler içersinde sebzeli tavuk


Merhabalar....

Sebze ve tavuk bir araya gelince iste böyle güzel bir yemek ortaya cikioyor. Ben tavugu fazlaca tüketen birisi olarak cok sevdim bu yemeyi. Yemeyi firinda yapabilirsiniz ama normal tencere yemeyi gibide pisirebilirsiniz.

Ben bir büyük güvecte denedim, agir agir pisirdim, cok lezziz oldu. Sonra resimlemek icin kücük güveclere koydum. Siz minik güveclere koyup firinda da pisirebilirsiniz.

Denemek isteyenler icin afiyetler olsun :-)


Malzemeler:

arzu edilen miktarda tavuk gögsü
sogan
yesil biber
patlican
domates salçası ve püresi
mantar
2-3 tane orta boy patates
1-2 domates
biraz zeytinyagi
tuz
safran
karabiber
biraz zencefil
köri


Yapılışı:

  1. Güvece biraz zeytinyagi koyalim.
  2. Sebzeleri ve tavuklari arzu ettigimiz sekilde biraz irice dograyalim.
  3. Zeytinyaginin icine tavuklari ilave edelim. Biraz kavuralim. Sonra soganlari, ilave edelim. Pembelesince biberleri, patlicanlari, domatesleri ve diger sebzeleri ilave edelim. Bir iki karistirdiktan sonra salcamizi da ekleyip yine karistiralim.
  4. Baharatları da ekleyelim. Kisik ateste biraz pisirip üzerine domates püresi ve biraz su ekleyelim ve kapagini kapatalim.
  5. Ister firinda ister atesde yaklasik 30-40 dk pisirelim.

Afiyet olsun....



5 yorum:

  1. hımmm hımmm nefis görünüyor ellerine sağlık canım... bende tavuk yemeğini az yapanlardım ama böyle görünce nasıl yiyesim geldi:))) afiyet olsun sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Üzerinde birazcık rendelenmiş kaşar peyniri olsa fevkalade olacakmış...
    Elinize sağlık (:

    YanıtlaSil
  3. Üzerine de birde kaşar tam benlik :)ellerine sağlık

    YanıtlaSil