30 Ekim 2012

Frambuaz ve hindistancevizli mufinler

 
Iyi aksamlar herkese...

Size bugün yine muffin tarifi vermek istiyorum. Cünkü cok seviyorum.

Artik Türk harflerini kullanmiyorum umarim cok rahatsiz olmazsiniz...

Baybay


Malzemeler:

175 g un
60 g nisasta
50 g hindistancevizi
3 cay kasigi kabartma tozu
300 g frambuaz
2 yumurta
100 g seker
2 cay kasigi limon suyu
100 g yogurt
75 ml siviyagi

Yapilisi:

1. Kalipciklari büyük mufin kalibina yerlestirelim. Firini 180 dereceye alalim. Un, nisasta ,hindistancevizi ve kabartma tozunu güzelce karistiralim.

2. Frambuazlarin yarisini blenderdan gecirelim. Yumurtalari, sekeri, limon suyunu, yogurdu ve siviyagi cirpma teli ile cirpalim. Unlu karisimi ilave edip frambuazlari ekleyip karistiralim. Hamuru kalipciklara akitip 20-25 dk. pisirelim.

3. Pistikten sonra 5 dk. dinlendirip büyük mufin kalibindan cikaralim ve sogutmaya birakalim.

Afiyet olsun...

19 Ekim 2012

Creme caramel



Merhabalar herkese.

Size bugün meșhur creme caramel tarifini vermek istiyorum.

Uzun zamandan beri yapmak istediĝim bir tatlıydı. Güzelde oldu.

Denemk isteyenler için afiyet olsun....


Malzemeler:

175 g șeker
1 vanilya tohumunu içeren vanilya bitkisi
600 ml süt
4 yumurta
4 yumurtanın sarısı
60 g ince șeker (feiner Zucker)

 
Yapılıșı:

1. Fırını 160 dereceye ayarlayın. Fırın kalıpcıklarına kaynar su doldurun.
Ikinci bir büyük fırın kalıbına soĝuk su ilave edin.

2. 175 g șekeri bir tencerenin içinde kısık atește eritelim. Tencerenin kenarındaki șekerleri soĝuk suya batırılmıș bir fırça yardımı ile temizleyelim. Derecesini yükseltip kahverengi olana kadar kaynatalım. Sonra tencereyi soĝuk su doldurulmuș fırın kalıbının içine koyup karamelin soĝumasını saĝlayalım.

3. Küçük fırın kalıpcıklarını boșaltalım ve karameli hızlıca içine akıtalım (yavaș akıtırsanız yapıșacaktır).

4. Vanilya bitkisini alıp içindeki tohumu bitkiyi keserek alalım. Sütü, vanilya bitkisi ve çıkardıĝımız tohum ile bir tencereye alıp kaynamaya yakın olduĝu zaman kenara alıp soĝutmaya bırakalım. Bitkiyi çöpe atalım.

5. Sonra yumurtaları, yumurta sarılarını ve incecik șekeri (60 g ) büyük bir kalıba alıp çırpma teli ile çırpalım. Bu karıșımı kalıpcıkların içine, yani karamelin üzerine akıtalım.
Kalıpcıkları soĝuk suyla dolu olan büyük fırın kalıbının içine yerleștirelim. 25-30 dk. fırında pișirelim (kreması koyulașıncaya kadar). Sonra soĝutmaya bırakalım.

6. Kremanın kenarlarını yavașca bir kașık yardımı ile çözelim. Servis yapacaĝımız zaman kalıpları bir tabaĝın üzerine ters çevirip kremayı arzuya göre süsleyelim.

Afiyet olsun..
 

18 Ekim 2012

Çikolatalı kule mufinleri

 
Günaydınlar herkese...

Size dün kızımın arkadașları için yaptıĝım mufinlerin tarifini vermek istiyorum.

Büyüklerde yiyebilir bu tatlı mufinleri :-)

Hepinize güzel bir gün diliyorum...

Hoșcakalın.



Malzemeler:

bir kaç tane burçak bisküvi
250 g un
2 çay kașıĝı kabartma tozu
80 g çekilmiș fındık
2 yumurta
120 g șeker
75 g sıvıyaĝı
300 g süt
 çikolatalı çubuklar
 

Yapılıșı:

1. Fırını 180 dereceye alıp ısıtalım.

2. Mufin kalıpcıklarını yerleștirelim.

3. Unu, kabartma tozunu ve kıyılmıș fındıkları bir kaba alıp elimizle karıștıralım.

4. Yumurtaları, șekeri, sıvıyaĝı ve sütü diĝer bir kaba alıp bir kașıkla güzelce karıștıralım.

5. Unlu karıșımı sütlü karıșıma katıp karıștıralım.

6. Hamuru kalıpcıklara akıtıp burçak kurabiye ile süsleyelim.

7. Fırında 20-25 dk. pișirelim. Piștikten sonra 5dk. bekletip büyük mufin kalıbından çıkarıp soĝutmaya bırakalım.
Mufinler pișip soĝuduktan sonra çikolatalı çubuklarla süsleyelim.

Afiyet olsun...

16 Ekim 2012

Et eșliĝinde fettuccine

 
Merhabalar herkese...

Abimin vefatından sonra daha düzenli olarak girebiliyorum mutfaĝa.

Orada biraz kendi dünyama dalıp gidiyorum...

Buradan da canım yeĝenim Fatih`e doĝum günün kutlu olsun demek istiyorum.

Seni daima seveceĝim :-)

Şimdi size nefis mi nefis bir tarif vermek istiyorum.

Umarım beĝenirsiniz...

Kendinze iyi bakın...Baybayyyy


Etin tarifi için buraya tık tık...

1. Eti tarife göre hazırlayalım ilk önce.

2. Sonra sosu ve makarnayı hazırlayalım.
Mantar soslu fettuccine makarnası için
malzemeler:

1 poșet çeșit renkte fettuccine (Italyan makarnası)
arzu edilen miktarda mantar (100 g kadar)
krema (schlagsahne)
tuz
karabiber
sıvıyaĝı
maydanoz

 
Yapılıșı:

1. Fettuccineyi güzelce hașlayıp soĝuk suda süzelim.

2. Sosu için bir tavaya biraz sıvıyaĝı koyalım. Içine önceden yıkanıp temizlenip doĝranmıș mantarları ilave edip bir iki soteleyelim.

3. Krem șantiyide ilave edip sosun koyulașmasına kadar karıștıralım. Tuzunu ve karabiberini atalım ve güzelce karıștıralım.

4. En son maydanozunu ilave edelim.

5. Tabaĝı güzel süsleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun...

15 Ekim 2012

Badem ezmeli renkli kurabiyeler



Iyigünler herkese...

Size uzun zamandan beri bir türlü yayınlamak isteyipde birtürlü fırsat bulupda
yayınlayamadıĝım bir tarif vermek istiyorum...
Seker hamuruna güzel bir alternatif olarak düșünüyorum...

Badem ezmesi biraz uĝraștırsada görüntü olarak benziyor șeker hamuruna.

Sevgiler....

 
Malzemeler:

Kurabiyeler için:

250 g un
50 g șeker
1 paket vanilya
100 g (daha fazla da olabilir göz kararı ile ayarlayın gramını)
150 g margarin veya tereyaĝı
1 yumurtanın sarısı

 
Yapılıșı:

1. Badem ezmelerini arzu ettiĝiniz renklerde renklendirin.

2. Buzdolabında bir saat kadar bekletin.

3. Kurabiye hamuru için tüm malzemeleri bir kaba koyup güzelce yoĝurun.

4. Yarım saat kadar buzdolabında bekletin.

5. Kurabiye hamurunu biraz un ile tezgahta açıp küçük kalıplarla desenler elde edip
eĝer renksiz yani badem ezmesiz kurabiyeler istiyorsanız isim veya benzerini üzerine basın (özel kalıplar gerekiyor).

6. Renkli kurabiyeler istiyorsanız: Desenli kurabiyelerin üzerine aynı desenden olușan renkli badem ezmelerini biraz su yardımı ile yapıștırın.
Badem ezmeleri tezgaha çok yapıșıyorsa biraz un ilave edip hamuru desen kalıplarla kesin.
Biraz su badem ezmesini kurabiye hamuruna yapıștıracaktır.

7. Yaĝlı kȃĝıt serili bir fırın tepsisinin üzerine dizip 175 derece ayarlı fırına sürüp 10-15 dk pișirin (üzeri fazla kızarmasın).

Biraz zahmet isteyen bir iș ama bana kalırsa çok da eĝlenceli...

Afiyet olsun...

11 Ekim 2012

Soya ve domates soslu somon balıĝı

 
Merhabalar herkese...

Size çok sevdiĝim bir blogdan aldıĝım bir yemek tarifini vermek istiyorum.

Denedim ve çok hoșuma gitti sizde deneyin derim.

Sevgiyle kalın...



Malzemeler:

3 dilim somon balığı ben filoto da kullandım (Pangasiusfilet)
2 domates
1 yeşil biber
1 soğan
1 diş sarmısak
1 yemek kaşığı soya sosu
 yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
50 gram rendelenmiş taze kaşar peyniri

Yapılıșı:


1. Bir tavada somonu ve filetoları biraz sıvı yaĝda yaklașık 4dk. kızartalım ve fırın kabına alalım. Üzerine karabiber ve tuz ilave edelim.

2. Balıkları pişirdiğimiz tavaya (içerisinde yağ kalmış olacak) ince kıyılmış sarmısak ve soğanı koyup soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.Soğanlar pembeleştiğinde ince kıyılmış yeşil biberleride ilave edip bir iki çevirelim.
3. En son kabukları soyulup küp doğranmış domatesleri ilave edip domatesler eriyene kadar pişirelim. Altını kapatmaya yakın soya sosu, karabiber ilave edip tuzunu ayarlayalım. Sosu balıkların üzerine gelecek şekilde iyice yayalım 200 derece ısılı fırında 10 dakika pişirelim. Fırından almaya 2 dakika kala üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip sıcak servis yapalım.

 Afiyet olsun...

7 Ekim 2012

Pilavlı çökertme kebabı



Merhabalar herkese...

Güzel mi güzel bir yemek tarifi okumaya ne dersiniz?

Size klasik bir tadın tarifini vermek istiyorum...

Hepinize sevgiler...


 
Malzemeler:

400 g biftek veya bonfile
biraz sıvı yağ
kekik
pul biber
1 soğan
karabiber
biraz yoğurt
4 tane patates
                                                                sarımsaklı süzme yoğurt

 
Yapılışı:

1. Etlerimizi ince jülyen kesiyoruz. Etlerimizi tüm malzmelerle harmanlıyoruz.

2. Marinelenmiş etlerimizi ya tavada sıvı yaĝ koyup kızartıyoruz ya ızgara yapıyoruz ya da düdüklü tencerede biraz sıvıyaĝ ve ince doĝranmıș soĝan ile pișiriyoruz. Üzerine tuz ve baharatları atıp biraz su katıp iyice pișene kadar pișiriyoruz.

3. Etlerimiz pişerken patateslerimizi kibrit kızartmalık doğruyoruz. Kızartıyoruz.

4. Tabaĝın kenarlarına pilavımızı koyup, ortasına kızartılmıș patatesleri ve etimizi ekliyoruz.

5. Sarımsaklı süzme yoğurdunu etın üzerinde gezdiriyoruz. Arzu eden pulbiber serpiștirebilir.

Afiyet olsun...


3 Ekim 2012

Çikolatalı irmik helvası


İyi akșamlar herkese...
 
Umarım hepiniz iyidirsiniz. Size abim ölmeden önce tesadüfen yaptıĝım irmik helvasının tarifini vermek istiyorum.
 
Tarif yine cafeportakala ait.
 
Hepinize sevgiler...
 
Baybay :-)



Malzemeler:

1 su bardağı irmik
1 su bardağından biraz fazla toz şeker
2 yemek kaşığı tere yağ
Yarım su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı ılık süt
1,5 su bardağı ılık su
1 paket bitter çikolata 80 gr
Ceviz,tarçın (isteğe bağlı)
1 adet portakalın rendesi

Yapılışı:

1. Tencereye tere yağ ve sıvı yağı alın.
2. Yağ eridikten sonra irmik ekleyin kavurmaya başlayın. Çok yakmadan irmikleri rengi dönene kadar kavurun.
3. Başka bir tarafta 1,5 su bardağı ılık süt,1,5 su bardağı ılık su ve toz şekeri karıştırın. Tencereyi ocaktan alın ve şekerli karışımı irmiklerin üzerine dikkatli bir şekilde boşaltın.
4. Kısık ateşe alın üzerine bitter çikolatayı ekleyin ve irmikler suyunu hafif çekene kadar karıştırın. Ocaktan aldıktan sonra helvayı 15 dk dinlendirin. Portakal rendesini ekleyin.
Servis ederken ceviz ve tarçın ile hazırlayabilirsiniz.
Afiyet olsun...