29 Şubat 2012

Domatesli mozarella salatası


Merhabalar herkese...

Off daha yeni geldim eve...
Biraz çalıștım, biraz alıșveriș, birazda mutfakta oyalandım, șimdi tarif zamanı...

Bugün vereceĝim tarif çok basit, doyurucu ve pratik...Ayrıca da saĝlıklı...

Ben çok seviyorum bu salatayı...Yanına kıtır ekmek, ohhh...Gel keyfim gel...

Malzemeler:

domates
salatalık
mozarella peyniri
zeytinyaĝı
tuz
pulbiber
karabiber
süslemek için maydanoz ve varsa fesleĝen

Yapılıșı:

* Bir tabaĝa yıkanmıș yuvarlak doĝranmıș domatesler dizilir.
* Üzerine yuvarlak kesilmiș mozarella peyniri dizilir.
* Onun üzerine yıkanıp yuvarlak doĝranmıș salatalıklar dizilir.
* Üzerine zeytinyaĝı, tuz, karabiber ve pulbiber serpiștirilir.
* Maydanoz ve fesleĝen ile süslenir.

Afiyet olsun...

28 Şubat 2012

Kırmızı biberli sucuklu omlet

 
İyi akșamlar herkese

Maalesef yoĝun günlerim dolayısıyla yeni tarif yayınlayamadım, yorumda yazamadım...
Eșim bir kaç gün evdeydi, dünde doĝum günüydü, haftasonu da misafirlerimiz vardı..

Deĝișik tarifler deneyemedim, o nedenle de size sadece bir omlet tarifim var bu akșam...

Hepinize sevgiler...

Malzemeler:

(bir kiși için ve ayrıca geniș bir tava için geçerli)

3 yumurta
tuz
sıvı yaĝ
karabiber
pulbiber
sebzeli çeșni
arzuya göre rendelenmiș peynir
kırmızı biber
sucuk
domates

Yapılıșı:

Tavaya sıvı yaĝ konur. Yumurtalar kırılır ve bir kaba alınır. Tuz, ve baharatları ilave edilir. Çırpma teli ile güzelce çırpılır.

Tavaya aktarılır. Üzerine kırmızı biber ve domates dilimleri ve küçük sucuk dilimleri konur.
Sıvı koyulașınca bir tabak yardımı ile omlet çevirilir. Öbür tarafı kızartılır.

İki tarafı pișince servis yapılır...

Afiyet olsun...

24 Şubat 2012

Sebzeli tavuklu pirinç pilavı



Ne zamandan beri bu tarifi yayınlamak istiyorum ama fırsat bulamıyorum...
İspanyol ve Fas mutfaĝının paella adlı yemeĝini çok seviyorum...
Bir kaç kezde denedim ama istediĝim ginbi olmayınca vazgeçtim... Bu yemeĝide kafama göre yaptım birde baktımki: aa paella gibi tadı :-)) Yani bu muydu dedim kendi kendime...

Benim özelliklerimden bir tanesi iște...Bazıları vardır bir yemeĝi güzel olana kadar yaparlar da yaparlar...Bense ilkinde iyi olmayınca en fazla iki sefer daha denerim: sonra da kapris edinirim :-(( Zaten iyi bir așçı deĝilsin derim...

Üstelik de bir çok yemeĝi tarifsiz pișiremem...Nedendir bilmem....Yaparım senelerce ama alıșkanlık ya, illa bir kitaba bakarım...

Bazen gıcık olurum...Bunu deĝiștirmeliyim....Sizde de öylemi...Sadece benmiyim öyle?

Neyse...Bu tarifi kafama göre yaptım...Yani tarifi yoktu...

İște tarif:

Malzemeler:

2 badak pirinç
tavuk göĝsü
bezelye
kırmızı biber
karabiber
tuz
maydanoz
zeytinyaĝı
tereyaĝı
su
salça
domates püresi

Yapılıșı:

* İlk önce pilav normal pișirdiĝimiz gibi pișirilir...Ama șehriye katılmamalıdır.
Piștikten sonra soĝutmaya bırakılır.
* Bir tavaya zeytinyaĝı koyalım. İçersinde küçük tavuk göĝsü dilimlerini kızartalım.
Biraz kızarınca içine biraz bezelye ve küçük kırmızı biberlerimizi atıp güzelce karıștırıp pișirelim...Bezelyeleri ilave edelim...
*  İçine biraz su, salça ve domates püresi koyalım..Karıștıralım ve tuz, maydanoz ve baharatlarını koyalım.
* Biraz koyulașınca pilavı içine koyalım. Güzelce karıștıralınm.

Yanına yoĝurt çok güzel yakıșıyor....

Afiyet olsun...

23 Şubat 2012

Yeșil salata


Günaydınlar herkese...

Kızımı almadan önce size saĝlıklı bir salata tarifi vermek istiyorum...
Çok olaĝınüstü bir tarif deĝil ama blogumda bulunsun düșüncesiyle yazmak istiyorum yinede...

Herkese iyi günler..
Malzemeler:

marul
salatalık
domates
kuru soĝan
zeytin
(rendelenmiș havuç)
mısır taneleri
tuz
zeytinyaĝı
pulbiber
nar ekșisi

Yapılıșı:

* Sebzeler yıkanır. Domatesler, marul, salatalık ve soĝan ince doĝranır.
* Sebzeler bir kaba alınır. Üzerine zeytinyaĝı, tuz, pulbiber ve narekșisi konur.
Güzelce karıștırılır.

Arzu eden salata içine konan sebze karıșımıda ekleyebilir...

Afiyet olsun....

22 Şubat 2012

Konserve kutusunda bademli kek


Geçde olsa geldim yine :-))
Mutfaktan yeni çıktım az önce....Eșim pide istedi onu yaptım...Az sonra kızımda uyur ama ben șimdiden postumu hazırlamak istedim...

Bugün kızıma yeni bir kreș yeri buldum ve çok sevindim...Artık sanırım daha rahat çalıșabilirim...

Ama șimdi size biraz deĝișik bir tarif vermek istiyorum...
Biliyorsunuz deĝișik tarifleri seviyorum ve yeni șeyler denemeyi de seviyorum...

Kek neden konserve kutusunda yapılmasınkı deyip bugün denedim...
Tabii bu kek ile 6 kișilik bir aile doymaz ama maksat deĝișiklik olsun dimi...



İște tarifim:

Malzemeler:

125 g tereyaĝı
125 g șeker
10 damla badem aroması (Bittermandelaroma)
1 çay kașıĝı tarçın
3 yumurta
75 g çekilmiș badem
175 g un
1,5 çay kașıĝı kabartma tozu
 pudra  șekeri
kakao
eritilmiș çikolata

Yapılıșı:

* Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın öncedenki ısınsın.

* Bir kaba tereyaĝını koyun. Yavaș yavaș șekeri ilave edin. Badem aromasını ve tarçını da ilave edin. Yumurtaları teker teker içine kırın.

* Diĝer bir kapta çekilmiș bademi, un ve kabartma tozunu karıștırıp öbür hamurun içine atıp iyice çırpın.

* 850 ml olan bir konserve kutusuna yaĝlı kȃĝıdınızı kutuya göre ayarlayıp kesin ve yerleștirin.

* Hamuru içine akıtın ve yaklașık bir saat pișirin.

* Kek pișince yavașca kutudan çıkarıp soĝutun (dikkat edin çıkarırken üst kısmı kopmasın).

* Keki bir çatala takıp çevirerek üst kısmına pudra șekeri ve eritilmiș çikolata ve alt kısmına kakao serpiștirin ve soĝutmaya bırakın (ben buzlukta beklettim)

Afiyet olsun konserve kekiniz :-)))

21 Şubat 2012

Yeni bir mim ve ben :-)

 Yine bir kaç sene önce kendim yaptıĝım bir tablo (mim resimsiz kalmasın)

 
İyi geceler herkese :-))

Ah șu gecelerin gizemi yokmu? Ah ah...
Gece kușuyum desem yeridir....Oh eșimle kızımda uyuor, ben Olay Fm dinliyorum yine....

Ve sevgili arkadașlarım Nilay ve Aylin`in bana gönderdiĝi mimi cevaplamak istiyorum...
Sorular beni biraz daha iyi tanımanız açısından ilginç geldi bana...

1. En sevdiğin şeyler nelerdir nelerden hoşlanırsın vb.
Ohh çok șeyden hoșlanırım ama seyahat, kitap okumak, ailem, alıșveriș ve tabii mutfak favorilerim...

 2. Bilgisayarda vaktini neler yaparak geçirirsin?

Blog açtım açalı sapık gibi yeni bloglar keșfetme çabasındayım...Yeni dünyalara dalmak...Yeni tarifler öĝrenmek...Hoșuma giden tarifleri dosyaya kayıt ediyorum...

Tarif yazıyorum, yorum yapıyorum, yorumlara tekrar yorum yazıyorum :-))
Müzik dinliyorum, film seyrediyorum, mail ve facebook...

Ah isterdim zamanımı daha iyi deĝerlendireyim, ama blog dünyası dıșında ișe yarayan birșey yok gibi geliyor bana...

3. En sevdiğin filmler nelerdir veya izlediğin ve hafızanda kalan veya kesinlikle izleyin dediğiniz.

Hiç bir film beni Hint filmleri kadar aĝlatmıyor sanırdım ama babam ve oĝlumu seyrettikten sonra dahası da olabiliyormuș dedim kendi kendime...
Ve incir reçelini çok sevdim....

 4. Şu sıralar almak istediğiniz şeylerin listesini yapsanız bunlar neler olur?

İmkan olsaydı buna, hafızamı deĝiștirecek ve kalbimi temizleyecek bir makine almak isterdim...Çok duygusalım maalesef ve zamanla hem kalbime hemde hafızama kazınan bir sürü șeyler var...Yeni șeylere yer lazım :-)

Maddiyatım iyi olsaydı bahçeli müstakil bir evim olsun isterdim...
Ama en çok istediĝim bu aralar profesyonel bir fotoĝraf makinesi...

Eh kadın olduĝuma göre ayakkabı, giysi, çanta, takı, makyaj....Dahası var ama kadınlar bilirler listenin devamını ne dersiniz bayanlar? 

 5. Şu sıralar en çok dinlediğiniz şarkılar? 3 tane

Biraz sıkıntılı bir dönemde olduĝumu düșünerek slov parçalar dinlememeye gayret ediyorum...Beni depresyona sokabiliyorlar anında...

Bak gör (Altan Çetin)
Birșey olmuș (Remix Izel ve ?)
Yabancı müzik

Umarım okurken sıkılmamıștırsınız :-))

 
Bu mim sevgili  hayat cafeye, sevgili the cook departmente  ve yeturla lezzetkarelerine gelsin...

20 Şubat 2012

Cevizli hașhașlı rulo çöreĝi

 
Selamm herkese...

Yine ben geldim...Umarım hepiniz iyidirsiniz...

Bugün size tatlı bir çörek tarifim var. Çıtır çıtır bir tarif... Ben çok sevdim ve eminim yine yaparım...
Pratik bir tarif arıyorsanız bu tarifi deneyin derim :-)

Sevgiler hepinize



Malzemeler:

2,5 bardak un
zeytinyaĝı
hazır maya
1 bardak su
biraz tuz
3 yemek kașıĝı șeker
4 çorba kașıĝı hașhaș
1 yumurta
cekilmiș ceviz içi (3 çorba kașıĝı)
biraz cekilmiș fındık
 
Yapılıșı:

* Bir kaba 2,5 bardak un koyun. Unun ortasına açarak 3 çorba kașıĝı zeytinyaĝı, 1 yumurta koyun.
* Mayayı bir bardaĝa koyup biraz su ile eritin. Unun içine akıtın.
* Biraz tuz, 3 yemek kașıĝı șeker ve 1 barak soĝuk su ilave edip karıștırın.
* Hamur sert olmasın, gerekirse biraz daha un ekleyin.
* Hamuru güzelce yoĝurun 15 dk. bekletin.
* Sonra bir tezgȃhın üzerinde biraz un serpiștirerek hamuru merdane yardımı ile çok ince olmaması șartı ile açın.
* Açtıĝınız hamurun üzerine 3 çorba kașıĝı zeytinyaĝı sürün. Çekilmiș fındık ve ceviz karıșımını bolca üzerine yayın ve uçlarını rulo halinde içine doĝru sarın, sararken hamurun üst kısımlarına hașhaș dökün. Ve sarmaya devam edin, yine hașhaș dökün devam edin, tüm hamuru sarana kadar.
* Sardıĝınız bütün hamuru bıçakla küçük rulo halinde kesin. Yaĝlı kȃĝıtlı bir tepsinin üzerine dizip altı üstü pișinceye kadar fırında bırakın..

Soĝutmaya bırakın sonra afiyetle yiyin bacılar, efendiler....

19 Şubat 2012

Fırında sebzeli somon balıĝı


İyi akșamlar herkese :-))

Dün ve bugün benim için çok güzel geçti. Gezdik eĝlendik ailecek. Dıșarda yedik...
Bugün burada karneval kutlandı... Biraz kızımla șeker ve çikolata topladık.

Sonra eve geldim, eșim çalıșmalıydı, dıșarda lapa lapa kar yaĝıyordu.
Evde sıcacıktı. Biraz temizlik yaptım, kızımı uyuttum derken baktımki bende uyumușum... :-)

Kızımla yanyana uyumayı o kadar çok seviyorumki...Artık benim arkadașım oldu o...
Bıcır bıcır bir konușuyorki... Bilmiș bilmiș birșeyler söylüyor, güldürüyor beniii..

Hayat: Anne sen gitme...Evde kal...Çünkü anneler yemek pișirirler.
Ben: Yok kızım bende gidicem :-)
Hayat: Yok anne...Babalar çalıșırlar, anneler yemek pișirirler...Babalar yemek pișirmezler...

Ahh bir güldümkiii..... Beni sürekli ya mutfakta, yada temizlik yaparken görüyor o da haklı...

Haha....

Neyse canlarım, balıĝı pek fazla sevmem aslında ama eșim çoook sever....
O kadarki bazen gülerim „Bir gün ayaĝımıda kesip denize atacaĝım bakalım balık niyetine yiyecekmisin“ (O derece yani)

Zaman zaman bende uydurup uydurup birșeyler yaparım. Bu da öyle bir yemek...Aldım borcamı, koydum sebzeleri, baharatlarını, üzeri kapalı fırına verdim...Ah ah bir lezziz olduki...
Tadı hala aklımda :-)

Beni unutmayın....Bende sizi diyerek sizlere iyi akșamlar diliyorum arkadașlar....

Malzemeler:

herhangi bir balık filetosu (ben somon balıĝı kullandım)
zeytin yaĝı
tuz
patates
brokoli
domates
defne yapraĝı
maydanoz
biraz acı biber
karabiber
pulbiber
soĝan
varsa taze limon

Yapılıșı:

* Filetolar bir borcama konur. Üzerine yıkanıp yuvarlak doĝranmıș domates, yuvarlak doĝranmıș soĝan, yuvarlak taze limon,defne yapraĝı (iki tane), brokoli, yıkanmıș ve soyulmuș yuvarlak patates konur.
* Bir kaba bolca zeytinyaĝı, tuz, baharatlar, maydanoz konur güzelce karıștırılır. Balıĝın üzerinde gezdirilir. Biraz su ilave edilir. Aluminyum folyo ile kapatılır. Folyonun üzerine bir çatal ile küçük küçük delikler olușturulur.
* Balık pișinceye ve suyunu çekinceye kadar fırında üzeri kapalı olarak pișirilir.

Yanına birde mis gibi salata ve pilav....Ohhhh......Afiyet olsun :-)

18 Şubat 2012

Yoĝurt tatlısı ve tarçınlı krem șantili tacı


Merhabalar herkese :-))

Bugün bir sevindim bir sevindim....200. izleyiciye ulașmıșım....
Izleyicim çoĝaldıkca daha bir keyifle giriyorum mutfaĝa; dünyama dalıyorum....

Mutfaĝın bu kadar ruha hitap edebildiĝini bilseydim, çok daha erken girerdim....Ama mutfak kilolara da aynı zamanda hitap ettiĝi için ve ben eskiden kilolarrma daha bir dikkat ettiĝim için, sanırım mutfakla ben o nedenle pek iyi anlașamadık eskiden :-((

Neyse, postlarımda lafı fazla uzatmayı sevmiyorum. Uzun yazıları zaten kimse okumuyormuș gibi geliyor bazen....

200 izleyicime candan selam gönderiyorum....

:-))) Küçük dünyama renk katıyorsunuz ve iyiki varsınız....
 
Şimdi yazacaĝım tarifle seneler öncesi daha genç kızken tanıșmıștım... Ve defalarcada yaptım...Çok pratik ve hemen olan bir tatlı.
Tarifi daha önceden biliyordum ama üzerindeki süsünü sevgili Hasretin o muhteșem blogunda http://www.hasretlilezzetler.com/ gördüm ve benzerini uyguladım...

Paylașımları için ona tekrar buradan da teșekkür ediyorum....

Malzemeler:

1 bardak yoĝurt
1 bardak șeker
1,5 bardak ince irmik
yarım bardak un
1 yumurta
1 çay kașıĝı karbonat
1 çay kașıĝı tarçın
 (dövülmüș antep fıstıĝı)
(krem șanti)

Şurubu için:

3 su bardaĝı șeker
2 bardak su

Yapılıșı:

İlk önce soĝuması için șerbeti hazırlayın:

* Üç bardak șekeri 2 bardak su ile karıștırın ve kaynatın. Soĝutun!
* Yoĝurtla șekeri iyice karıștırın. İçine yumurta kırıp tekrar karıștırın.
* Sonra bir buçuk bardak irmik, yarım bardak un, bir çay kașıĝı karbonat, bir çay kașıĝı                         tarçında ilave edin.
* Yaĝlanmıș bir tepsiye dökün. Hemen fırına verin, üzeri kızarıncaya kadar pișirin.
* Soĝumuș șerbeti üzerine yavașca dökün. İyice çekene kadar servis yapmayın.
Tatlı soĝuduktan sonra üzerini dilediĝiniz gibi süsleyin...

Not: İsteyen malzemeleri çoĝaltabilir. Bu tarifte yaklașık 8 orta boyda tatlı çıkıyor. (Tepsi veya borcama baĝlı)...

Afiyet olsun...

16 Şubat 2012

Gözleme


İyi günler herkese,

dıșarda yaĝmur, içersi sıcacık. Kızımda uyuyor, fırsat bu fırsat hemen bir tarif yazayım dedim...
Canım evde kala kala hiç dıșarı çıkmak istemiyor :-(((
Keșke ilkbahar bir an evvel gelsede biraz kilolardan da kurtulsak.....
ahhh ahhhh....

Hepinize iyi günler diliyorum...Kendinize çok iyi bakın....
 
Malzemeler:

3-4 bardak un
biraz tuz
1 tatlı kașıĝı kuru toz maya
½ çay bardaĝı sıvı yaĝı
ılık su

İç malzemesi:

ben soĝanlı ıspanak ve beyaz peynir kullandım

Yapılıșı:

1.
Bira kaba unu tuzu ve mayayı koyalım. Sıvı yaĝyı ilave edelim.

2.
Yavaș yavaș su ilave edelim. Hamur cıvık olmasın.
Hamuru biraz sert olsun.

3.
10 dk hamuru bekletin.

4.
Hamuru küçük parçalara bölün. Biraz un ile bir merdane yardımı ile açın.

İç malzemenin hazırlanıșı:

1.
Bir tavaya sıvı yaĝ konur ve ince ince doĝranmıș soĝanlar ilave edilir.

2.
Ispanaklar yıkanır ve bol suda hașlanır, yumușayınca soĝana ilave edilir. Karıștırılır.
İçine beyaz peynir konur ve yine güzelce karıștırılır.

Sonra hamurun içine iç malzemesini koyun, hamuru kenarlarında tutup içe katlayın ve biraz yaĝlı tavada yavaș yavaș altını üstünü kızartın.

Afiyet olsun.

15 Şubat 2012

Şehriye çorbası


Merhabalar herkese,

ah șu öksürük ne zaman geçecek ne zaman...Ne zaman geceleri uyuyabileceĝim?
Kaç gün oldu artık bunaldım biraz :-(

Hasta olmak zor iș arkadașlar, saĝlık gibisi yok inanın....
Hastayken çorbadan bașka ne yapılırki?

Şehriye çorbasını yayınlamamıștım henüz....  Tarifi burada: 
 
Malzemeler:
soĝan
șehriye
tuz
salça
domates püresi
su
sebzeli bulyon
karabiber
sıvı yaĝ

Yapılıșı:

1.
Soĝanlar ince ince doĝranır ve sıvı yaĝ konulmuș bir tencerenin içine atılıp karıștırılır.

2.
Soĝanlar pembeleșince salça ve domates püresi konur üzerine su ilave edilir. Karıștırılır.
Soĝanlar biraz iri olmușsa, ben blenderle suyun üzerindeki soĝanları küçültüyorum :-)

3.
Şehriyeler ilave edilir. Tuz, karabiber ve sebzeli bulyon atılıp karıștırılır. Çorba koyulașınca servis yapılır.

Afiyet olsun....

14 Şubat 2012

Sebzeli fırın graten


Merhabalar herkese,

yine stresli ve aynı zamanda monoton bir günü geride bırakmak üzereyken blogumla ilgilenip size merhaba deyip biraz rahatlamak istedim...
Allah`ım çocuk büyütmek ne kadar zormuș. O kadar çalıștım ettim ama bugüne kadar yaptıĝım en zor iști...

Şimdi size artık yapa yapa bıktıĝım bir yemek tarifi vermek istiyorum...
Bu yemeĝin dili olsada konușsa: artık yapa yapa sıkılmadın mı derdi herhalde... O kadar sık yaptım çünkü.....

Malzemeler:
patates
brokoli
havuç
tuz
beșamel sos
rendelenmiș peynir
maydanoz
sebze çeșitleri karıșımı
köri
karabiber
pulbiber
fesleĝen
küçük hindistan cevizi
 
Yapılıșı:
Arzu edilen miktarda patatesler yıkanıp soyulur küçük dilimlere kesilir ve  brokoli ve yıkanıp soyulmuș havuç ile bir tencerede hașlanır.
Hașlandıktan sonra sosu için bir kapta beșamel sos ve baharatlar hazırlanıp karıștırılır.
Hașlanmıș patatesler borcama alınıp güzelce sosla karıștırılır. Üzerine rendelenmiș peynir atılır. Fırında 180 derecede pișirilir. Üzeri pembeleșince fırından alınır.
Tabaĝa alınıp maydanoz ile süslenir.
 
Afiyet olsun....

13 Şubat 2012

Badem ezmeli kurabiye (Mandelhörnchen)

 
Ben geldim :-)

Bugün kızımın üçüncü doĝumgünü.
Artık üç yașında...Nede çabuk geçiyor zaman....
Pastamızı yedik, bir kaç hediyesini de verdim, akșama eșimlede mum üfleyeceĝiz...

Bundan ziyade sesim kısıldı...Bugün zar zor çalıștım ama....

Badem ezmesini sevenler için basit ve pratik bir tarif vermek istiyorum hemen.
İlk kez yaptım ve çok da hoșuma gitti :-)))


Kızımın yașgünü pastası

Malzemeler:

400 g badem ezmesi
200 g ince çekilmiș badem
2 çay kașıĝı lion suyu
biraz șeker (göz kararı)
3 yumurta
200 g yaprak badem
200 g eritilmiș çikolata

Yapılıșı:
Badem ezmesi, ince çekilmiș bademi, șekeri, limon suyunu ve bir yumurtanın beyazını bir kaba koyup yoĝuralım.
Resimdeki gibi șekillendirelim.Yumurtanın akını sürüp badem yapraklarına bulayalım.

175 derecede yaklașık 10-15 dakika üzeri pembeleșinceye kadar pișirelim.
Uç kısımlarını eritilmiș çikolatanın içinde gezdirelim ve bir yaĝlı kaĝıt üzerinde kurutmaya bırakalım.

Daha hızlı kurumasını istiyorsanız kurabiyeleri buzluĝa koyun...Bir müddet sonra çıkarın.

Afiyet olsun...

Bu tarifi çay kahve bahane etkinliğine ev sahipliĝi yapan tombul tariflere gönderiyorum.

12 Şubat 2012

Ispanaklı ve peynirli krep böreĝi

Merhabalar herkese...

Yine bir haftasonunu geride bırakmak üzereyiz...Yarın yine normal hayata devam...
Umarım haftasonunu güzel deĝerlendirmiștirsiniz.

Şimdi size Cuma günü börek tadında nefis mi nefis ve çok basit bir krep tarifi vermek istiyorum. Ama bence tadı gerçekten krepten daha çok börek...

Yapmak isteyenler için șimdiden afiyetler olsun...

Bu tarifi sevgili Aycan`ın blogunda tık tık görmüștüm....Ama ben malzemelerin neredeyse iki mislisini kullandım....Yoksa tarifte her hangi bir deĝișiklik yapmadım.


Malzemeler:

Krep için:
4 Yumurta
3 su bardağı süt
3 su bardağı un
yeterince tuz

İç malzemesi için:
1/2 kg ıspanak
1 adet kuru soğan
Beyaz peynir
Karabiber, tuz
Panesi için:
2 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
sıvıyağ

Yapılıșı:
1.
İç harcı için: Ispanakları iyice yıkayıp temizleyip, bir tencerede yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
2.
Soğanı yemeklik halde doğrayıp, kavuruyoruz.
3.
Kavrulan soğanlara ıspanakları ilave edip, kavuruyoruz.
4.
Krep için gereken malzemeleri karıştırp, buzdalobında 10 dk dinlendirin.
5.
Krep tavasını hafifçe yağlayıp, hazırladığınız harçdan 1 kepçe koyup, önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Harç bitene kadar bu işleme devam edin.
6.
Kreplerin içlerine ıspanaklı harçtan ve beyaz peynirden koyup sigara böreği gibi sarın.
7.
Sarılan börekleri önce yumurtaya sonrada galeta ununa bulayıp, kızartın.