12 Şubat 2012

Ispanaklı ve peynirli krep böreĝi

Merhabalar herkese...

Yine bir haftasonunu geride bırakmak üzereyiz...Yarın yine normal hayata devam...
Umarım haftasonunu güzel deĝerlendirmiștirsiniz.

Şimdi size Cuma günü börek tadında nefis mi nefis ve çok basit bir krep tarifi vermek istiyorum. Ama bence tadı gerçekten krepten daha çok börek...

Yapmak isteyenler için șimdiden afiyetler olsun...

Bu tarifi sevgili Aycan`ın blogunda tık tık görmüștüm....Ama ben malzemelerin neredeyse iki mislisini kullandım....Yoksa tarifte her hangi bir deĝișiklik yapmadım.


Malzemeler:

Krep için:
4 Yumurta
3 su bardağı süt
3 su bardağı un
yeterince tuz

İç malzemesi için:
1/2 kg ıspanak
1 adet kuru soğan
Beyaz peynir
Karabiber, tuz
Panesi için:
2 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
sıvıyağ

Yapılıșı:
1.
İç harcı için: Ispanakları iyice yıkayıp temizleyip, bir tencerede yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
2.
Soğanı yemeklik halde doğrayıp, kavuruyoruz.
3.
Kavrulan soğanlara ıspanakları ilave edip, kavuruyoruz.
4.
Krep için gereken malzemeleri karıştırp, buzdalobında 10 dk dinlendirin.
5.
Krep tavasını hafifçe yağlayıp, hazırladığınız harçdan 1 kepçe koyup, önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Harç bitene kadar bu işleme devam edin.
6.
Kreplerin içlerine ıspanaklı harçtan ve beyaz peynirden koyup sigara böreği gibi sarın.
7.
Sarılan börekleri önce yumurtaya sonrada galeta ununa bulayıp, kızartın.

26 yorum:

  1. böyle bir tarif yemiştim ama sormamıştım tarifini öğrenmiş oldum tarif için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım enfes görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. canim nefis gorunuyor ellerine saglikkkk:))

    YanıtlaSil
  4. canım krep pekte güzel görünüyor ellerine sağlık:)
    iyi haftalar olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sagol canim :-))
      evet harikaydi krep gercekten...

      Sil
  5. Galeta unlu krep. Süper bir fikir bence. Dışı çıtır, içi yumuşak. Acayip canım çekti Emelcim. İlk fırsatta yapılacaktır. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. selam, krep in ıspanaklı peynirli hali eminim çok harika olmuştur. oldukca emek isteyen bir lezzet .ellerine emeğine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sagol canim :-))
      biraz emekli biris evet...

      Sil
  7. Ellerine sağlık.Çok güzel görünüyor.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık canım.çok lezzetli görünüyor.

    YanıtlaSil
  9. İki yıl öncesine kadar işlettiğim plaj restoranda spesyalim olan bulgurlu avcı böreği geldi aklıma.
    Enfes görünüyor.
    Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaarestoraninmi vardi senin?
      ne güzel?
      kapattinmi sonradan?
      sevgiler canim...

      Sil
  10. Çok iştah açıcı duruyor... Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  11. Mmmm nefis olmuş, harika görünüyor. Ellerine sağlık canım. Hep denemek istiyorum ama çok yağ çekip ağır olur diye korkuyorum. Madem denedin sana sorayım. Çok yağlı oluyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayir canim yagli olmuyor
      dene bence :-)))

      Sil
  12. KREP ÇOK YAPARIM AMA BU ŞEKİL DENEMEDİM,GÜZEL GÖRÜNÜYOR..ELLERİNE SAĞLIK:)

    YanıtlaSil
  13. ellerine sağlık canım, nbefis görüyorrrr.Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  14. sagol canim paylasimin icin cok tesekkürler...

    YanıtlaSil