12 Ocak 2012

Tavada hașlanmıș baharatlı patates

 Tabii hașlanmıș patatesleri hepimiz genelde yaparız ama tadı baharat katınca ve tavada hașlandıktan sonra biraz kızartınca daha güzel oluyor...Deneyin derim

Malzemeler:

arzu edilen miktarda patates
tuz
fesleĝen
(Fransız) baharat karıșımı (französische Kräuter)
tereyaĝı
biraz maydanoz

Hazırlanıșı:

1.
Patatesleri yıkayın, soyun ve istediĝiniz șekilde doĝrayıp hașlayın. (Çok fazla hașlarsanız tavada daĝılabilirler.)

2.
Hașlandıktan sonra bir tavaya biraz tereyaĝı koyun biraz pembeleștirin. Sonra patatesleri ilave edin. Biraz tuz, maydanoz ve diĝer bahartları ilave edin ve beraberce kızartın. Hafif pembemsi bir renk alacaktır ve sonradan ister bir yemeĝin yanına istersede salata gibi yenmeye hazırdır.
Ben balıĝın yanına seviyorum. Geleneksel patates salatası için güzel bir alternatif bence.

Afiyetler olsun..

4 yorum:

  1. Aynısını fırında hazırladım canım bende:)nefis oluyorlar bu şekilde de deneyeceğim.ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. sagol canim...firindada güzel oluyor dogru

    YanıtlaSil
  3. Patates deyince bende akan sular durur arkadaşım :) güzel bir teknik bunu deneyeceğim. elize koluna sağlık. sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sagol canim....dene valla...güzel oluyor...Almanyadan sevgiler canim...

      Sil