19 Ocak 2012

Pufidik elmalı badem ezmeli torteletcikler


Bilmem sizde de öylemi? Ama kitaplara zaten meraklıyım, al al asla doymam. Okuyamasamda bir gün mutlaka okuyacaĝım diyerek aldıĝım ve hala okuyamadıĝım kaç kitabım var acaba ??(evet yaa maalesef ).

Dünde akșam kızımla dıșarı çıktım. Hava yine yaĝıșlıydı. Gezdim gezdim, aa birde baktım kızım arabasında uyumuș. Fırsat bu fırsat hemen sokaĝın bașında bulunan minnacık ufacık ama çok tatlı bir kitapevine uĝradım.

Romanlar pek ilgimi çekmedi, hiç bakmadım bile, doĝrudan yemek kitaplarının oraya uĝradım. Kitapları biraz karıștırdıktan sonra çok hoșuma giden bir yemek kitabı buldum.

Hoșuma gideni, çok ayrıntılı resimli tarifleri ve malzemelerin genelde evde bulunmasıydı.
Hemen para ödendi, kitap eve götürüldü (șimdi yaklașık 20`e așkın yemek kitabım var, dergiler dahil deĝil).

Sizde de öylemi?

Size șimdi vereceĝim tarifte iște bu yeni yemek kitabımdan.

Bakalım beĝenekmisiniz....

İyi akșamlar hepinize....

Malzemeler:

un
500 g milföy hamuru
200 g badem ezmesi
1 limon
8 tane küçük ekșimsi elmalar
50 g șeker

Hazırlanıșı:

1.
Masanın üzerine biraz un serpin. Milföyleri yaklașık 35cm ve 3mm kalınlıĝında açın. Orta büyüklükteki bir tabak ile 15cm büyüklüĝünde yuvarlaklar elde edin.
Yaĝlı kȃĝıt serdiĝiniz fırın tepsilerine (iki tane) yuvarlakları yerleștirin ve çatalı her birine batırın (daha hızlı pișmesini saĝlayacaktır), 1cm`lik kenarları hariç. 

2.
Hamurları 15 dk bekletin.

3.
Badem ezmesini 8 eșit parçalara kesin ve elinizle yuvarlak șekil alana kadar çevirin. (Yuvarlak sayısı ne kadarsa o kadar parçalar ayırın). Bende 8 tane çıktı.
Bademi iki tane yaĝlı kȃĝıt arasına alın ve merdane yardımı ile 1 cm`lık yuvarlak elde edene kadar açın. (Şekli önemli deĝil, bademli yuvarlakları kenarlarında 1cm kalana kadar çekin). Badem ezmeli yuvarlakları milföyün üzerine koyun. Ezmeyi milföy hamuruna göre ayarlayın (küçültün/ büyütün).

4.
Elmaları yıkadıktan sonra soyun ve incecik dilimlere kesin (çekirdeĝini atın) ve badem ezmesinin üzerine yayın. Yarım limonun suyunu sıkın ve elma dilimlerinin üzerine (fazla deĝil ama) sürün (elmaların kızarmasını engelleyecektir).

5.
Fırını 220 dereceye önceden ayarlayın. Isıtılmıș fırında 15-20 dk milföy hamurunun kenarları pembeleșinceye ve șișene kadar pișirin.

6.
Sonra fırından alın ve șekeri üzerine serpiștirin.

7.
Tekrar fırına verp 5-10dk pișirin.

Afiyet olsun...

14 yorum:

  1. elmalı her lezzeti severim canım.görüntü harika.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. ben geldim
    ellerine sağlık canım harika.
    :))))))

    YanıtlaSil
  3. ah ah sorma o işi yemek dergileri,dekorasyon dergileri ayrı,moda dergileri ayrı romanlarımı hiç saymayım:)koyacak yer yok atmayada kıyamam dergilerimi:)
    yeni kitabın hayırlı olsun:)
    pek lezzetli olmuş ellerine sağlık canım:=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaha ebnziyoruz yani o konudada birbirimize :-) sevgiler canim

      Sil
  4. Es como un galette de manzanas?....te quedo maravilloso!!....me encanta!!.......Abrazotes, Marcela

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar,
    Haklısın canım,bizim en büyük hobimiz bu olsa gerek.Benim kitaplık da yemek kitap ve dergileriyle doldu taşıyor.
    Bu arada lezzetin harika görünüyor,ellerine sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık canım harika görünüyor sevgiler bende seni izlemeye alıyorum :))

    YanıtlaSil
  7. Yanıtlar
    1. aaa öylemi? ne güzel ikinci adasim :-) sevgiler

      Sil