22 Aralık 2011

Poĝaça


Bu tarifi çok syk yaparım. Bir yengemden almıștım ve deneye deneye artık hamurunu tutturabiliyorum. Hamuru yaklașık 1 saat bekletin, böylelikle daha çok kabaracaktır. Ve mutlaka yaș maya kullanın.
Ben bazen paket mayası kullanıyorum yaș maya olmayınca. Ama fark hemen belli oluyor.

Deneyin sizde. Farkı göreceksiniz...


İște tarif:

1 yumurta
3 yumurtanın beyazı (akı üzeri için)
1 bardak ılık süt
½ bardak sıvı yaĝ
1 yaș maya
1 paket kabartma tozu
aldıĝı kadar un ve tuz
susam

İçi için:

maydanoz ve beyaz peynir

Bütün malzemeler bir kaba alınır ve güzelce yoĝrulur. Hamur kulak memesi yumușaklıĝında olacak. Yani ele yapıșmayacak șekilde ama çok da sert olmayacak.
Sonra hamur bir saat kadar bekletilecek. Üzerini kapatın ve sıcak bir ortamda bekletin.

Bir saat bekledikten sonra fırın tepsisini yaĝlayın veya yaĝlı kȃĝıt serin.

Hamurdan topcuklar ayırın ve bir masaya dizin. Bu ișlem bittikten sonra hamuru biraz sıvı yaĝ yardımı ile açın ve içini yerleștirin. Poĝaçaları șekillendirin ve tepsiye dizin ve akını sürün.

Bir tepsi yetmiyorsa ikinci tepsiye dizin. 200 derecede üzeri pembeleșinceye kadar pișirin.

Afiyet olsun...


2 yorum: