Fas`da çok meșhur olan fakkas kurabiyelerini tanıtmak istiyorum sizlere. Taze nane çayının yanına kurabiyeler (fakkaslar da dahil olmak üzere) ikram edilir. Kıtır kıtır...Çok lezziz...Deneyin..
Malzemeler:
8 yumurta
250 g șeker
200 g tere yaĝı
200 g badem
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya tozu (vanillinzucker)
1 kilo un
1 damla portakal çiçek suyu (Orangenblütenwasser)
1 yemek kașıĝı sıvıyaĝı
Hazırlanıșı:
1) Bademler bir kapta ezilir. Ama diri tanecikler bırakılarak yapılır (ince ezilmeyecek).
2) Şeker ve 7 yumurtayı bir diĝer kaba koyun.
Çırpma teli ile
(Schneebesen) sıvı köpürünceye ve açık sarı oluncaya kadar çırpın.
3) Yumușak yaĝı, ezilmiș bademleri, vanilya tozunu ve portakal çiçek suyunu ilave edin (2 no`ya).
Biraz karıștırın ve büyük bir tabaĝa alın.
Ellerinizle unu ve kabartma tozunu ilave edip biraz katı ve düz bir hamur elde edene kadar yoĝurun.
Hamuru küçük yuvarlaklara ayırın.
Her yuvarlaĝı 20 santim uzunluĝunda ve 3 santim geniișliĝinde açın.
Çırpılmıș yumurta sarısını bir fırça ile sürün ve yaĝlanmıș fırın tepsisine yerleștirin.
15 dk. pișirin üzeri pembeleșinceye kadar.
Soĝutmya bırakın.
Fakkasları kesme tahtasının üzerine koyup biraz eĝri olarak 5mm parçalara kesin. Yine fırına verip 15 dk pișirin pembeleșinceye kadar....
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder