Malzemeler:
her hangi bir makarna türü
salça (ben domates salçası kullandım)
tuz
sıvı yaĝ
arzu edilirse: rendelenmiș peynir
süslemek için maydanoz
Hazırlanıșı:
Makarnalar bir tencereye alınıp hașlanır. Tencereye tuz ve biraz sıvıyaĝı eklenir yapıșmaması için. Hașlandıktan sonra makarnalar süzülür. Soĝuk sudan geçirilir.
Sosun hazırlanıșı:
tencerede sıvıyaĝ kızdırılır hafif, içine bolca salça ve arzu edilirse biraz domates püresi katılır. Karıștırılır. Hașlanmıș makarnalar ilave edilir biraz harmanlandıktan sonra tuz atılır, tabaĝa alınır. Arzu edilirse rendelenmiș peynir ilave edilir. Maydanoz ile süslenir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder