23 Aralık 2011

Kıyma soslu pilav

Ben bu yemeĝi çoook yaptım. O kadarki artık yeni tarifler denediĝim için belki son yapıșım olabilir.
Arșivimde olsun istedim. Belki bir gün derim „aaa, evet bu yemekde vardı ya““ falan.
Pilavın tarifine buradan ulașabilisiniz:șehriyeli sade pilav

Sosu için malzemeler:
arzu edilen miktarda kıyma
maydanoz
tuz
sıvı yaĝı
domates
yeșil biber
pulbiber
karabiber
sebze çeșni
köri
domates salçası ve püresi
sarımsak
Yapılıșı:
Bir tavaya sıvı yaĝı konur biraz kızdırılır. Kıyma ilave edilir ve kavurulur biraz. İçine küçük küçük doĝranmıș domatesler konur. 

Biraz karıștırdıktan sonra ince doĝranmıș yeșil biber ilave edilir. 
Biraz piștikten sonra maydanoz, ezilmiș sarımsak ve baharatlar ilave edilir. 
Sonra üzerine salça ve/veya domates püresi konur.

Biraz su ilave edilir. Kıyma pișince ve suyunu çekince (koyu kıvam alınca) servis yapılır.

NoT: Bu sos ayrıca makarna için de kullanılabilir.

2 yorum:

  1. hıımm değişik bir fikir olmuş aslına bakarsan yakın zamanda denemeliyim dedim:)
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. sagol Aylincim...dene valla güzel ve pratik bir yemek :-)) öpüyorum

    YanıtlaSil