Geçen bayramda yaptıĝım gül kurabiyelerinin tarifini vermek istiyorum sizlere. Tarifi internetten bulmuștum.
Kurabiyelerin çok koyu düșmemesi için gıda rengini çok fazla koymayın çünkü fırına girdiĝinde renkleri deĝișiyor....
Bilmem Türkiye`de havalar nasıl ama burası çok yaĝmurlu...İnsanın hiç dıșarı çıkası gelmiyor. İçli tavuk yapmam için malzeme almam gerekli halbuki...
Malzemeler:
150 gram oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı
1 yumurta
50 g șeker
1.5 – 2 bardak un
biraz kabartma tozu
kırmızı gıda boyası
ceviz
aroma: tarçın vs.
Yapılıșı:
Margarini ve şekeri güzel bir kıvam alana kadar yoğuruyoruz. İçine yumurta, un ve kabartma tozunu ekleyip yine yoğuruyoruz. Sonra kırmızı gıda boyası ve aromayı ekliyoruz hamuru 10 dakika kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
Hamuru bir cm kalınlığında açıp çay bardağı yardımı ile yuvarlaklar elde ediyoruz. Beş tane yuvarlağı üst üste koyup en alttakinden başlayıp yukarı doĝru sarıyoruz ve ortadan ikiye kesiyoruz. Güllerin ortasına ceviz yerleştirip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip 150 derecede 10/15 dk pişirip soĝutmaya bırakıyoruz.
Afiyet olsun...
şu an itibari ile izliyorum sizi:))))
YanıtlaSilkurabiyelerden en çok ben hak ettim sanırım:))
ellerinize sağlık nefis olmuş
öpüyorum
www.zeyneple.blogspot.com
ellerıne sağlık canım harıka gorunuyor sevgıler...
YanıtlaSilhepinize tesekkür ederim...Zeynepcigim ilk izleyenimsin, yani kurabiyeleri gercekten de hak etmis bulunuyorsun :-))
YanıtlaSilöptüm seni zeymuranida...