16 Aralık 2011

Gül kurabiyesi

Geçen bayramda yaptıĝım gül kurabiyelerinin tarifini vermek istiyorum sizlere. Tarifi internetten bulmuștum.
Kurabiyelerin çok koyu düșmemesi için gıda rengini çok fazla koymayın çünkü fırına girdiĝinde renkleri deĝișiyor....

Bilmem Türkiye`de havalar nasıl ama burası çok yaĝmurlu...İnsanın hiç dıșarı çıkası gelmiyor. İçli tavuk yapmam için malzeme almam gerekli halbuki...

Sizlere güzel bir gün diliyorum....Tek bir okurumun olmamasına raĝmen....Hahaha





Malzemeler:

150 gram oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı
1 yumurta
50 g șeker
1.5 – 2 bardak un
biraz kabartma tozu
kırmızı gıda boyası
ceviz
aroma: tarçın vs.

Yapılıșı:

Margarini ve şekeri güzel bir kıvam alana kadar yoğuruyoruz. İçine yumurta, un ve kabartma tozunu ekleyip yine yoğuruyoruz. Sonra kırmızı gıda boyası ve aromayı ekliyoruz hamuru 10 dakika kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
Hamuru bir cm kalınlığında açıp çay bardağı yardımı ile yuvarlaklar elde ediyoruz. Beş tane yuvarlağı üst üste koyup en alttakinden başlayıp yukarı doĝru sarıyoruz ve ortadan ikiye kesiyoruz. Güllerin ortasına ceviz yerleştirip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip 150 derecede 10/15 dk pişirip soĝutmaya bırakıyoruz.

Afiyet olsun...

3 yorum:

  1. şu an itibari ile izliyorum sizi:))))
    kurabiyelerden en çok ben hak ettim sanırım:))
    ellerinize sağlık nefis olmuş
    öpüyorum

    www.zeyneple.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. ellerıne sağlık canım harıka gorunuyor sevgıler...

    YanıtlaSil
  3. hepinize tesekkür ederim...Zeynepcigim ilk izleyenimsin, yani kurabiyeleri gercekten de hak etmis bulunuyorsun :-))

    öptüm seni zeymuranida...

    YanıtlaSil