16 Aralık 2011

Fırında bol soslu patates


Çok uzun zaman bu yemeĝi yapıp durdum. Hala da evde bașka yemek için malzeme bulamayınca bu pratik yemeĝi yaparım. Patates evde her zaman var genelde çünkü.
Bugünde kızımla afiyetle yedik... Aslında son zamanda pek yemezdi patates ama ne hikmetse bugün bir tabak dolusu yedi de yedi...Teșekkürler dedi bide ....Hahaa canım kızım benim...Şimdi uyuyor....


 
Malzemeler:
patates
tuz
beșamel sos
rendelenmiș peynir
maydanoz
sebze çeșitleri karıșımı
köri
karabiber
pulbiber
fesleĝen
küçük hindistan cevizi


Yapılıșı:
Arzu edilen miktarda patatesler yıkanıp soyulur. Küçük dilimlere kesilir hașlanır.
Hașlandıktan sonra sosu için bir kapta beșamel sos ve baharatlar hazırlanıp karıștırılır.
Hașlanmıș patatesler borcama alınıp güzelce sosla karıștırılır. Üzerine rendelenmiș peynir atılır. Fırında 180 derecede pișirilir. Üzeri pembeleșince fırından alınır.
Tabaĝa alınıp maydanoz ile süslenir.

Not: İsteyen deĝișik sebzelerde ilave edebilir. Mesela havuç ve brokoli...

Afiyet olsun....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder