16 Aralık 2011

Kısır

İlk yediĝimde hiç sevmemiștim kısırı. Ama tekrar deneyince bayıldım...Şimdi arada bir yapıyorum yine. Ama hamileyken çok yemișliĝim vardı. Bugün kızımla afiyetle yedik...
Mutlaka tanıyorsunuzdur tarifi. Ama ben bu blogu kızıma hediye olarak sunacaĝım için büyüyünce, yinde sizinle paylașmak istiyorum...


Hmmm....Afiyet olsun :-))

 
Malzemeler:

arzu edilen miktarda ince kısır
sıvıyaĝ
soĝan
salça
maydanoz
nar ekșisi
limon
karabiber
pulbiber
domates
salatalık
marul
tuz
varsa mısır

Yapılıșı:

Kısır yıkanır bir kaba alınır üzerine su dökülür. Su kısırın biraz üzerinde olacak.

Bir tavaya sıvıyaĝı konur içersine doĝranmıș soĝan eklenir harmanlanır.

Şimdi içine bolca salça (ben domates püresi de kullanıyorum) koyulur kavurulur.

 

Kısır suyunu çektiĝinde kısırı soĝanlı karıșımın içine koyup (tavaya yani) güzelce suyunu çekene ve syky bir kıvam alana kadar kavurulur. (yoksa bazen çok sulu düșüyor).

 

Suyunu çektikten sonra içine maydanoz, arzu edilen sebzeler, baharatlar eklenir ve marul ile servis yapılır.

 

Afiyet olsun....



2 yorum:

  1. kısıra bayılırım bu kaseyi alabilirmiyim:))
    ellerinize sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  2. Tesekkürler :-))) evet kısır gibisi yok bende çok severim
    Kase aslinda corba icin ben boyle kullandim :-))

    YanıtlaSil