Malzemeler:
arzu edilen miktarda bamya (ayıklanmıș ve yıkanmıș)
domates
salça
kuru nane
soĝan
sarımsak
sıvı yaĝı
tuz
Yapılıșı:
Bamyalar eĝer taze ise yıkanıp ayıklanır. Uçları kesilir. Tencereye tere yaĝı konur, içersine doĝranmıș soĝan katılır kavururlur, domates rendelenir (1-2 tane) ve doĝranmıș sarımsak ile salça katılır. Biraz kavurulur. Sonra bamyalar ilave edilir. Yaklașık 30 dk (güzel koyu kıvam alana kadar/ ben pek sulu sevmiyorum) pișirilir.
Not: İsteyen kıyma da ilave edebilir. Benim evde olmadıĝından ben kullanmadım. O zaman kıymayı soĝanı biraz kavurduktan sonra ilave edelim.
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder