5 Eylül 2013

Arpa șehriyeli pirinçli tavuk


Merhabalar...

Bugün size yine klasik ama lezzetli bir tarif vermek istiyorum. Bu tarifte önemli olan tavugun firinda iyice pismesi ve pirincin diri düsmemesi. O nedenle pilavin suyunu ve tavugun pisirme süresine dikkat edilmelidir.

Genelde arpa sehriyele yapilan bir tarif. Ama ben hem arpa sehriye hem de pirinc katmak istedim. Gayet de hos oldu.

Gelelim malzemelere:

arzu edilen miktarda tavuk 
siviyag
1 sogan
1/2 yesil biber
1/2 kirmizi biber
1/2 su bardagi arpa sehriye
1 su bardagi pirinc
3,5- 4 bardak tavuk suyu
domates püresi
tuz
karabiber
maydanoz

Yapilisi:

1. Tavuklari yikadiktan sonra bir tavada siviyagda kizartiyoruz. Diger bir tavada ince dogradigimiz sogani ve daha sonra biberleri yumusayincaya kadar siviagda kavuruyoruz.

2. Arpa sehriye ve pirinci ilave edip biraz karistiriyoruz. Sonra domates püresi, tuz, karabiber ve maydanosunu da ekleyip atesten aliyoruz.

3. Pirinc ve arpa sehriyeli karisimi bir firin tepsisine alip yaklasik 3,5-4 bardak tavuk suyu ilave edioyoruz. En üste tavuklari diziyoruz. Yaklasik 45 dk pisiriyoruz. Tavuklarin ve pirincin iyice pismesine dikkat ediyoruz!

Afiyet olsun

8 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerine emeğine sağlık canım. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  2. Bir türlü tutturamamışımdır şu arpa şehriye pilavını. Fotoğrafı görünce canım çekti. Bir daha mı denesem?

    YanıtlaSil
  3. tekrar tekrar dene bir gün yaparsin eminim :-)

    YanıtlaSil
  4. nefis görünüyor, çocuklarımın da sevdiği lezzetlerden..
    Ellerine sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar :) Ben Chef adayı olma yolunda ilerleyen bir blog sahibiyim blogumu takip eder ve izlerseniz çok sevirim iyi günler :) http://mutfaktakisen.blogspot.com/

    YanıtlaSil