Merhabalar...
Klasik bir tat belki ama en güzelide klasik tatlar degilmi zaten. Misafir gelince aklima geldi yapmak. Cokda nefis oldu.
Gelelim tarife:
Malzemeler:
100 g tereyagi
150 g seker
3 tane yumurta
50 ml süt
1 limon kabugu rendesi
300 g un
1 paket kabartma tozu
pudra sekeri
Yapilisi:
1. Tereyagi ile sekeri güzelce cirpalim. Icine yumurtalari ve sütü ekleyip tekrar cirpalim. Limon kabugu rendesi, un ve kabartma tozunu da ekleyelim. Cirpmaya devam edelim.
2. Yaglanmis kek kalibina hamuru dökeleim ve 180 derece ön ayarli firinda yaklasik 30-40 dk pisirelim.
Pistikten sonra sogutup üzerine pudra sekeri serpistirelim.
Afiyet olsun...
ellerine sağlık emelcim bende çook severim dün dedim yapayım diye :))) içine bol meyva şekerlemeside atarım hımmm dizi zamanı da başlıyor ya artık kek poğça yeme vakti geldi :))) sevgilerimle....
YanıtlaSilnasılsın balım eline sağlık:)))
YanıtlaSilBu kekik üstüne çilek reçeli sürülse nasıl olur acaba:)?
YanıtlaSiltat olarak güzel olabilir
YanıtlaSilama görüntü olarak nasil olur acaba?
hem recel yerken ellere yapisabilir diye düsünüyorum...
http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ ellerınıze sağlık...bloğunuzu zıyarete geldım...sevgılerımı bırakıyorum...
YanıtlaSilyanına da çay hmm ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler