16 Nisan 2013

Kakaolu tek kat pasta tabanı

Merhabalar herkese...

Maalesef resmini cekmedigim icin bu postum resimsiz olucak...

Daha önce yayinladigim Paskalya pastasi tabaninin tarifini vermek istiyorum. Dileyen tabii kakaosuz da yapabilir.

Iste 26 santimlik pasta kalibi icin malzemeler:

200g un
100 g seker
100 g margarin
3 yumurta
biraz tuz
1/2 paket kabartma tozu


 Yapilisi:

1. Margarin, yumurta, tuz ve sekerle güzelce cirpilir. Kabartma tozu ve un ilave edilir. Tekrar cirpilir.

2. Hamur yagli kagitli pasta kabina konur ve 175 derece önceden ayarlanmis firinda yaklasik 20 dk. pisirilir.

3. Kek oisince sogutmaya birakilir. (Ben bir gün önceden yapiyorum yas pastanin kekini ki güzelce sogusun).

Not: Iki ve daha fazla katli pasta pisirmek isterseniz, malzemeleri ona göre ayarlayin.
 

6 yorum:

  1. Olsun. Resimsiz de olsa olur. Senin tariflerin zaten hep güzel oluyor. Oldukça da kolay görünüyor. Denemeye değer. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. olsun canım...
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. olsun kuzum canım sağolsun.
    eline sağlık:))

    YanıtlaSil