2 Ocak 2012

Lahmacun

Yılbașında yine ailemizin geleneksel tatlarından biri olan lahmacunu yaptım dostalar ve eșimin ailesiyle afiyetle yedik. Birde güzel yemeklerim ve tatlılarım için övgü alınca kanatlandım uçmak üzereydim... Bașkalarından övgü alınca bilmem daha bir hoșuma gidiyor yemek pișirmek, pasta vs. yapmak... Kendimi daha bir geliștirmek ve deĝișik tarifler tatmak istiyorum.

Ve tabii hayıflanıyorum neden mutfaĝı bu kadar geç keșfettim diye :-((((

Güzel günler bizim olsun....Selamlar

Lahmacunun üzerine konulacak sos


Malzemeler:

Hamuru için:

1 paket un (yaklașık 20 tane çıkıyor)
1 yaș maya
biraz ılık süt
biraz tuz
aldıĝı kadar su (ben bolca katıyorum ama siz azar azar kıvamı elde edene kadar katın)
(hamur ele yapıșmayacak ama çok sert de olmayacak)

 
Harcı için:

1 kilo kıyma
1 domates püre konservesi/kutusu
yeșil ve kırmızı biber (arzuya göre hafif acılı da olabilir)
soĝan
sarımsak
maydanoz
karabiber
pulbiber
zeytinyaĝı
tuz

 
Yapılıșı:

Hamuru güzelce yoĝuralım ve șișene kadar bekletelim (yaklașık 1 saat).
Kıymayı bir kaba alalım. İçine domates püresini koyalım. Yeșil ve kırmızı biberleri, soĝanları, sarımsakları güzelce mikserden geçirelim ve kıymaya ilave edelim.

İçine maydanoz, karabiber ve pulbiber, zeytinyaĝı ve tuz ekleyelim.
Güzelce yoĝuralım.

Kabaran hamurlardan yuvarlak șekillerde hamur elde edip masanın üzerine dizelim.
Hamurları merdane yardımı ile bir tabakdan az küçük olacak șekilde açalım.

Üzerine kıymalı harcı koyalım (çatal ile güzelde lahmacunun üzerine daĝıtın).

Bir tepsiye 4 lahmacunu koyun ve 200 derecede pișirin.

Ben bir pișirmede iki tepsi kullanıyorum.

Biraz altı piätikten sonra üstte olan tepsiyi alta veriyorum.

Ve altta bulunan tepsiyi üste veriyorum.

Piștikten sonra dileyen limon sykabilir ve yanına ayranda içebilir.

Afiyet olsun...

10 yorum:

  1. Ellerine sağlık.Nefis görünüyor.Çok severim.

    YanıtlaSil
  2. Sağol canım... Öptüm sevgiler....

    YanıtlaSil
  3. Öncelikle sağlıklı huzurlu ve başarılı bir yıl
    olmasını dilerim emel'ciğim:)
    Çok severim lahmacunu nefis gözüküyor buradan ellerinize sağlık ,yiyenlere afiyetler olsun:))
    Siz dahil arkadaşlarımın sayfalarını da ziyaret
    edemiyorum şu sıralar evde ygsye hazırlanan bir öğrencimiz var:))bu sebeple bağışlayın:)fakat vakit bulduğum ölçüde hepinizi kumanda panelinden izliyorum canım.
    ileri ki günlerde bol bol yorum bırakacağım:))
    şimdilik sıcacık sevgilerimi bırakıyorum..

    YanıtlaSil
  4. ben fırında da denedım pizza tavasında da pizza tavasında karar kıldım hep bu şekılde yapıyorum ellerıne sağlık canım cok guzel gorunuyor lahmacunlar,sevgıler

    YanıtlaSil
  5. @ inci yemek bu güzel yorumun için çok tesşekkür ederim canım düşünmen bile yeterli inan
    Olsun zamanın olduğunda yaz hiç sorun değil :-)) öptüm

    YanıtlaSil
  6. @ zeymuran inan iyi fikir pizza tavası denemem lazım tavsiyen ve yorumun için çok sağol canım

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık Emelcim,lahmacun yapmak zor iştir seninkiler harika görünüyor,afiyet bal olsun yiyenlere,mutlu yıllar...

    YanıtlaSil
  8. Sagol canim evet biraz zor is ama deneye deneye oluyor artik
    Öptüm :-)))

    YanıtlaSil
  9. Merhaba. Nazik ziyaretin için teşekkür ederim. Blogunu tariflerini çk beğendim. Lahmacun tarifin beni hayrete düşürdü. Ne kadar pratikmiş. Ellerinize sağlık, sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Sagol canim evet aslinda cok pratik bir Tarif Hmm lezzetlide
    Öptüm sevgiler

    YanıtlaSil