20 Ağustos 2013

Fırında sebzeli köfte


Uzun bir süreden sonra merhaba...Malum ikinci kizim Yasemin dogdu ve ister istemez bakim ve itina istiyor.
Mutfaga ancak sabahin erken saatlerinde ya da esim gelince aksama dogru girebiliyorum.

Oysa o kadar tarif var denenmek isteyen... Keske diyorum daha gencken yemek pisirmenin ne kadar zevkli oldugunu görseydim :-(

Gecelim tarife:


Malzemeler:

kiyma
sogan
bayat ekmek
tuz karabiber
2-3 kabak
2 havuc
3 patates
150-200 ml krema
zeytinyagi
taze kasar

1. Ilk olarak köfte malzemeleriyle köfteleri yuvarlak sekillendirip hazirlayalim bir tavada zeytinyaginda kirzartip kenara birakalim.

2. Sebzeleri rendeleyelim ve zeytinyaginda kavuralim. Üzerine sarimsak, tuz, karabiber ve kremayi ekleyelim. Altini kaptalim.

3. Fırın kabin altına pişirmiş olduğumuz köftelerimizi dizelim.Sebzeli ve kremalı karışımımızıda köftelerin üzerine ekleyelim. Sonra rendelenmiş kaşar peynirimizi serpelim ve 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun...

Tarif: Yemek vakti Aylin`den

3 yorum:

  1. Değişik bir tarif, eminim çok lezzetlidir. Denemek istiyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Havuç ve kabak birbirine çok yakışıyor tabi köfteylede nefis olmuştur ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil