Merhabalar... Size bugün basit ve herkezce bilinen bir tarif vermek istiyorum. Blogumda bulunsun istedim...
Tadi cok lezzetli oluyor, kabuklari biraz zor soyuluyor ve ben soyarken eldiven kullandim, cünkü daha pratik oluyor.
Iste tarif:
Malzemeler:
findik
derince bir tava
Yapilisi:
1. Kabuklu findiklar daha önce iyice isitilmis bir tavanin icine verilir. Ve kabuklari kendiliginden soyulana (catlayana kadar) harmanlanir.
2. Sonra eldiven yardimiyla bir kaba alindiktan sonra kabuklari soyulur ve sogutulmaya birakilir.
Afiyet olsun....
bayilirim!
YanıtlaSilbende!!!
Silcanım mikro dalga fırınınız varsa ortada aynı işlemi yapabilirsiniz.Ellerinize sağlık
YanıtlaSilhic denemedim denemek lazim canim...sevgiler...
SilÇok lezizdir memleketimin meyvesi! Fırında kavrulmalı fındıklar. Mikrodalga olması da şart değil. O zaman üzerideki o bölgesel renk farkları da olmaz ;) Ellerine sağlık. Sevgiler :)
YanıtlaSildeniycem :-)) tesekkürler...
Silhmm,bilmiyordum,iyi oldu da yazdın,ellerine sağılık canım.
YanıtlaSilellerine sağlık canımm:)
YanıtlaSilbu nimet bir harika:) ben sobanın üstünde kavurmayı tercih ediyorum bambaşka oluyor:)
eminim lezzeti bambaskadir sobanin üzerinde...sagol canim...
Silbende kavurdum gecenlerde ama fırında ellerıne sağlık canım afıyetler olsun
YanıtlaSilkesinlikle deniycem canim sagol....
YanıtlaSilmikrodalgada olurmu
YanıtlaSilolur herhalde denemek lazim
YanıtlaSilben hic denemedim
fırın için dakika ve sıcaklık derecesi verebilir misiniz?
YanıtlaSilsanirim 150-180 derecede 20-30 dk yeterli olacaktir
YanıtlaSil