7 Ekim 2012

Pilavlı çökertme kebabı



Merhabalar herkese...

Güzel mi güzel bir yemek tarifi okumaya ne dersiniz?

Size klasik bir tadın tarifini vermek istiyorum...

Hepinize sevgiler...


 
Malzemeler:

400 g biftek veya bonfile
biraz sıvı yağ
kekik
pul biber
1 soğan
karabiber
biraz yoğurt
4 tane patates
                                                                sarımsaklı süzme yoğurt

 
Yapılışı:

1. Etlerimizi ince jülyen kesiyoruz. Etlerimizi tüm malzmelerle harmanlıyoruz.

2. Marinelenmiş etlerimizi ya tavada sıvı yaĝ koyup kızartıyoruz ya ızgara yapıyoruz ya da düdüklü tencerede biraz sıvıyaĝ ve ince doĝranmıș soĝan ile pișiriyoruz. Üzerine tuz ve baharatları atıp biraz su katıp iyice pișene kadar pișiriyoruz.

3. Etlerimiz pişerken patateslerimizi kibrit kızartmalık doğruyoruz. Kızartıyoruz.

4. Tabaĝın kenarlarına pilavımızı koyup, ortasına kızartılmıș patatesleri ve etimizi ekliyoruz.

5. Sarımsaklı süzme yoğurdunu etın üzerinde gezdiriyoruz. Arzu eden pulbiber serpiștirebilir.

Afiyet olsun...


13 yorum:

  1. Yoğurtlu kebaplara bayılırım, ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. çok severim çökertmeyi canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. aldım,kaçtım....unuttum, ellerine sağılık canım.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel görünüyor. Hiç kendim pişirmedim ama çok yedim. Sevdiğim lezzetli bir yemek. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. pilavla da güzel olur yanii
    ellerine sağlık bayılırım buna:))

    YanıtlaSil
  6. ödüllü yemek yarışması başladı katılımınızı bekliyoruz http://www.yemekgurmesi.com/demir-dokum-tencere-odullu-yemek-tarifleri-yarismasi.html

    YanıtlaSil
  7. huuuuuu komşu komşu nerelerdesin.
    özlettin kendini.
    ellerine sağlık canım nefis:)

    YanıtlaSil
  8. bizde özledik Emelcim nerelerdesin yemeğinde çok güzel olmuş ellerine sağlık canımm

    YanıtlaSil