Merhabalar herkese....
Uzuuun uzuuun bir aradan sonra yine yeni yeniden
demek istiyorum...Blogumu ve sizleri ne çok özlemișim, ne çok. Bana gelen
mailler ve yorumlar için çoook saĝolun.
Arkadașlarım yakında yine eskisi gibi sizlere
yepyeni tariflerimi göndermek için arı gibi çalıșıyorum....
Beni unutmayıp takip ettiĝiniz için çok teșekkür
ederim....
Şimdi gelelim benim çok beĝenerek yaptıĝım bir
tarife...Kȃsede ali nazik tarifi...
Belki çok doyurucu bir tarif deĝil ama tadı ve
görüntüsü muhteșem....Mutlaka deneyin derim...
Hepinize güzel günler diliyorum...Gelsin yaz, gelsin
tarifler....
Hoșcakalın :-))
Malzemeler:
Hamuru için:
2.5 su bardağı un
1/2 su bardağı ılık su
6 çorba kaşığı sıvı yağ
1 yumurta sarısı
2 çay kaşığı tuz
arzuya göre baharatlar karabiber ve kırmızı tozbiber
2 tatlı kaşığı susam
2 tatlı kaşığı çörekotu
Ali nazik için:
patlıcan
kusbasi doĝranmıș et
yeşil biber
kırmızı biber
biraz yoğurt
sarımsak
tuz
sıvıyağ
Hazırlanıșı:
İlk önce hamurumuzu
hazırlayalım:
*Malzemelerin hepsini
geniş bir kapta karıştırıp iyice yoğuralım. Biraz bekletelim. Fırına dayanıklı
kaplarımızın dışını yağlayıp, merdane ile açtığımız hamur ile kaplayalım.
*Fırın tepsisine
yerleştirip önceden ısıttığımız fırında 180 derecede kızarana kadar pişirelim. Fırından
alıp soğutunca güzelce çıkartıp bir köșede bekletelim.
Şimdi ali naziĝimizi
hazırlayalım:
* Patlıcanların kabuklarını soyup küçük
parçalar halince doğrayıp bir kaç kașık sıvi yaĝla tavamızda kavuralım. Yaĝını
alıp bekletelim.
* Diĝer yandan yoĝurdumuzu hazırlayalım: bir
kaseye biraz yoĝurt, tuz ve ezilmiș sarımsaĝıda ekleyip iyicene karıștırdıktan
sonra patlıcanları birleștirip çıtır kasemizin içerisine alalım.
*Düdüklü tencerenin içine biraz sıvıyaĝ koyup
kuşbaşı doĝradıĝımız etleri alıp biraz su koyup kavuralım. Etimizi iyicene
pișirdikten sonra yeşil biber ve kırmızı biberi de ekleyerek tuz ve karabiberi
de ilave edip ocaktan alalım.
*Çıtır kase içerisindeki yoĝurt ve közlenmiş
patlıcanların üzerine ilave edelim..
Afiyet olsun....
Ellerinize sağlık görünümü enfes eminim ki tadı da öyledir
YanıtlaSilcok sagol canim :-)))
YanıtlaSilcanım ya uzun zamandır yoksun özlettin kendini...
YanıtlaSilinşallah iyisindir...
bu arada yemeğin enfeeeee sgörünüyor...
o güzel ellerine sağlık...
kocaman sevgiler canım...
güzel haftasonları diliyorum...
nefis görünüyor gerçekten, çok emekli ama, ellerine sağlık.
YanıtlaSilcok sagol canim...
Silnefis bir sunum olmuş Emel.Yokluğunu farkettim.Özlemişim tariflerini.Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilcok sagol canim...
SilAli naziği çok severim birde böyle deniycem ellerinize sağlık::sevgiler:))
YanıtlaSilof nefis olmuş bu emelciğim. afiyet olsun sizlere. eline sağlık. fazla açma arayı olur mu? sevgiler
YanıtlaSilcok sagol canim...
SilHoşgelmişsin sende o zamannn :) nasılsın?
YanıtlaSilellerine sağlık Ali nazik pek bir nazik olmuş,görüntü süper,,,afiyet olsun ,sevgiler
cok sagol canim...iyiyim....
Silşekerim hoşgeldin özlettin kendini:) yemeğinse harika sevgilerle canım:)))
YanıtlaSilcok sagol canim...
YanıtlaSilHoşgeldin canım. Ne kadar farklı ve güzel bir sunum olmuş. Ali Nazik i de çok severim.
YanıtlaSilyemek harika ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilarayıda bu kadar açma özletme kendini:)
cok sagol aylinim:-))
YanıtlaSilbende yapmıştım şık bir sunum oluyor eline sağlık
YanıtlaSilVavvvv, çok güzel bir görüntü. Ellerine sağlık olsun, eminim nefistir. Afiyet bal şeker olsun. Sevgiler.
YanıtlaSilcok sagol canim :-)
SilELİNE SAĞLIK EMELİMM..
YanıtlaSilALDIM BİRİNİ MUHTEŞEM..:))
cok sagol canim :-)
SilDavet sofraları için hazırlanabilir, güzel bir sunum. Çok hoş bir fikir. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilcok sagol canim :-)
Silellerine sağlık canım bilhassa sunum çok hoş olmuş..
YanıtlaSilcok sagol canim :-)
Silçok güzel görünüyo ellerine sağlık:)
YanıtlaSilmisafir sofralarınada çok yakışır.
cok sagol canim :-)
YanıtlaSilAma bu blog basli basina cok leziz duruyo yaaa!! Hemen üye oluyorum ;) Hatta simdiden bir göz atiyorum birazdan ne hazirlayabilirim diye ;)
YanıtlaSilAlmanyadan sevgiler..
Herkesi yeni bloguma beklerim!<3
DyG`STyLe
cok sagol canim...
SilSunum çok şık, tam davet sofralarına uygun.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilmuhteşem görünüyor...ellerine sağlık :)
YanıtlaSilcok sagol canim...
Silwuuuu!!dolaşırken rastladım..bildiğin restoran burası:)hepsi harika kesinlikle takipçin olmalıyım.sende beni eklemek ister misin?
YanıtlaSilgüzel fikir. denemem lazım ellerine sağlık.
YanıtlaSilcok sagol canim...
YanıtlaSilellerine sağlık bende geldim ve izleyicin oldum canım
YanıtlaSilsevgiler
cok sagol canim...
YanıtlaSilGerçekten çok lezzetli görünüyor :))
YanıtlaSilTakip ve güzel yorumunuz için çok teşekkürler :D Ben de artık yeni takipçinizim :)))
Ellerinize sağlık takibinizdeyim:)))
YanıtlaSilMerhaba, ziyaretin için çok teşekkürler, ben de yemek bloglarını çok seviyorum, ali nazik de nefis görünüyor, ellerine sağlık:)
YanıtlaSilçok güzel gorunuyor cok şık olmus sunumu ellerıne sağlık canım
YanıtlaSilsagol canim....
SilÇok güzel olmuş sunum da çok hoş ellerine sağlık.
YanıtlaSilsagol canim....
Siloooofffff mükemmel görünüyor :) zaten et yemekleri çok severim :)
YanıtlaSilellerinize sağlık.umarım ben de bir gün sizin kadar güzel yemekler,tatlılar ve salatalar yapabilirim :)
Uzun zamandır kendi ve takip ettiğim blogları ihmal etmiştim.Neler yapmış diye merak ettiğim blogların başını çekiyosun Emel.Özledim inan ki:)Tam benlik bu Ali Nazik offf diyorum şu saatte:)
YanıtlaSilcok sagol canim inan ki cok sevindimmm....
Silayyy bayıldım resmen görüntüsüne bile resmen karnım kazındı yaa:))
YanıtlaSilcok sagol....
YanıtlaSilnefis çok şık kesinlikle denemeliym ...
YanıtlaSilsagol canim...
YanıtlaSilkaseler o kadar lezzetli oldu ki sade bir şekilde yedik eşimle :) aynı çörek otlu bisküvi gibi oldu ali nazik e gelirsek ben patlıcanları kızartmak yerine közlenmiş patlıcan kullandım çok hafif oldu (malum önümüz yaz kilo vermek şart ) sonuç olarak harika bir yemek oldu teşekkür ederiz :) sizi takibe devammm
YanıtlaSilCanim cok sevindim :-) Bende cok severim bu yemeyi :-) Sevgiler
YanıtlaSil