4 Mart 2012

Baklava yufkası ile börek

 
Ve yine Pazar....
Yarın yine normal hayata devam....
Arkadașlar size birșey sormak istiyorum șeker hamuru ile ilgili...

Bana güzel ve pratik bir tarif verebilirmisiniz?
Birde jelatin (helal olan) bulamıyorum...

Marshmallow var ama sadece bir iki renk...O marhmallow hamurunu gıda boyası ile renklendirebilirmiyim??

Şeker hamuru sevdası sardı beni ve gıda boyalarınıda nihayet buldum ancak tarifim yok jelatinsiz...

Yardımcı olursanız sevinirim....

Hepinize iyi Pazarlar...



Malzemeler:

1 paket baklava yufkası
sıvıyaĝı
arzu edilen harç (ben kıymalı ve peynirli yaptım)

Yapılıșı:

* Baklava yufkası poșetinden çıkarılır ve yavaș ve dikkatlice bir tane alınır tezgahın üzerine konup heryerine fırça ile sıvı yaĝı sürülür.

* Ikinci bir yufka alınır ilkinin üzerine konur ve yine aynı ișlem uygulanır. Bir üçüncüde alınır ikincinin üstüne konur ama sıvıyaĝ sürülmez. Her yerine (ben bolca seviyorum) harç konur. Arzu eden peynirli maydanozlu, arzu eden kıymalı vs. koyabilir.

* Harcıda koyduktan sonra ne çok sıkı nede çok gevșek olmak suretiyle sarılıp üç eșit parçaya kesilir.

* Parçalar yaĝlı bir kȃĝıt serili tepsinin üzerine konulur.

* Tüm yufkalar kullanıldrktan sonra böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür ve arzu eden susam vs. serpebilir.

180 derecede üstü kızarana kadar pișirilir.

Afiyet olsun....

56 yorum:

  1. Jelatin hiç kullanmadım ama büyük marketlerde var diye biliyorum. Onu bunu bosver de börek süper olmuş Emelcim.

    YanıtlaSil
  2. SÜper bir börek:) Baklava yufkası ile Harika oluyor:))Ellerine sağlık Çok sevgilerimle:)Hımm unutmadan. Şeker hamurunu kendin yapmak yerine hazır alsan. Ben öyle yapıyorum.Daha az uğraştırıcı olur gibime geliyor. Öpücüklerimle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hmmm öylemi bende hekes kendisi yapiyor saniyordum :-))

      Sil
  3. emelcim börek nefis görünüyor bende çoğu zaman baklavalık yufkayı tercih ediyorum hem pratik hem leziz oluyor
    canım ben şeker hamurunu normal haliyle denedim çok uzun sürüyor
    ama Marshmallow lu olan daha kolayıma gitti
    beyazınıda istediğin gibi renklendiriyorsun hem
    ben çiçekli pasta yapmıştım oğlumun okuluna sayfamda var
    hem ben bu şekilde tadını daha çok sevddim
    sevgiler emelcim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bilgilerin isime cok yarayacak canim...cok sagol....

      Sil
  4. öncelikle böreğin çok güzel görünüyor ellerine sağlık:)
    şeker hamuruna gelince marsmallow la yapabilirsin beyazınıda istediğin gibi renklendirebilirsin:)daha önce yapmıştım ama yayınlayamadım yakın zamanda diş buğdayı partimizde yapmayı planlıyorum inşallah paylaşabilirim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay yerim ben onu disbugdaylik mi oldu :-))

      bekliyorum canim sagol bilgilerin icin :-))

      Sil
  5. Börek süper görünüyor.Çıtır çıtır ellerine sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık börekler çok leziz görünüyor.

    YanıtlaSil
  7. emelcim iyi akşamlar börekner nefis gözüküyor,bende melisa gibi Marshmallowdan yapıyorum daha güzel ve pratik oluyor tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ok o zaman marshmallow ile deneyecegim o zaman :))))

      Sil
  8. Börek nefis görünüyor ellerinize sağlık...:D

    YanıtlaSil
  9. Eline sağlık, çıtır çıtır görünüyor..

    YanıtlaSil
  10. bu yufkanın her tarifi çok güzel oluyor gerçekten.börekte çıtır çıtır olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. Yanıtlar
    1. bazi milföyler daha kalin düsüyor ama paketin üzerinde Blätterteig yani milföy yaziliydi...veya filo hamuru...

      :-))

      Sil
  13. Ellerine saglık canım gercekten enfes gorunuyorum
    canım cekti keşke burda olsa kendisi dedim :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  14. tesekkürler canim...
    evet ya...keske :-))

    YanıtlaSil
  15. Ellerine saglik canim baklavalik yufka benimde favorimdir.ben jelatini internetten aliyorum gurme.net umarim isine yarar..

    YanıtlaSil
  16. Börek nefis olmuş çıtır çıtır harika ellerine sağlık arkadaşım.Sevgiler

    YanıtlaSil
  17. merhaba canım,
    baklava yufkasından böreğe bayılırım...
    çıtır çıtır oluyor miiiiis gibi....
    bende çok yaparım.... bayılıırm......
    elleirine sağlık... sevgiler...

    YanıtlaSil
  18. Canım hammaddeler.com dan jelatin temin edebilirsin . Marshmallow ile yaparsanda beyazını kullan gıda boyalarıyla renklendirebilirsin kıvamı kaçarsa ben az nişasta ile pudra şekeri ekliyorum bilgine

    YanıtlaSil
  19. Canim hayirli aksamlar ellerine emeklerine saglik .Huzur dolu bir hafta diliyorum sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canimm Soruna cevap vereyim benim görumcem kulaniyodu bir ara
      guckmal bei Real
      orda vardir kesin almanya sonucunda :) orda var helal olani diye biliyorum
      bide bise sorcam o hazir baklava yufkalarini bende kulandim tatliyi bile asiri citir citir yapiyor böregi düsünemiyorum yumusakmi oldu o?
      yoksa cokmu citir citir? bende denicemde korkuyorum yenmez tas gibi olur diye:)

      Sil
    2. Nilaycim danke real iyi fikir bakmaliyim...
      evet canim börek citir citir oluyor ama tadindan gecilmiyor okadar güzel oluyor
      bol ic kullanirsan cok lezziz oluyor dene olmazsa bir daha yapmazsin ok?

      mucuk mucuk öptüm

      Sil
  20. çok lezzetli görünüyor börek, bir bardak çayla iyi gider. ellerine sağlık. mutlu haftalar...

    YanıtlaSil
  21. Bende baklavalık yufkadan yaparım börek çıtır çıtır olur.Senin böreklerde harika görünüyor..Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  22. Emel'cim bu linkte marsmallowla şeker hamuru yapımı var. Tarif edildiği gibi şeker hamurunu yapıp istediğin gibi renklendirebilirsin.

    http://ayseyaman.blogspot.com/2007/12/marshmallowlu-eker-hamuru-yapm-ve-dnya_11.html

    Böreğin harika olmuş, ellerine sağlık tatlım..

    YanıtlaSil
  23. bende bol malzemeleri severim, bol bol malzeme kullanmaktan hiç çekinmem:)) güzel bir tarif, çıtır çıtır görünüyor. eline sağlık.
    afiyet şeker olsun.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  24. çok güzel bir börek olmuş canım çıtır çıtır ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  25. baklava yufkası ile hiç börek denemedim,iyi oldu bu tarif denemem lazım eline sağlık

    YanıtlaSil
  26. ellerine sağlık,nefis olmuş nefis,
    güzel yorum için çok teşekkür ederim.
    yanlız yorum bıraktığın sevgilerimle adresimi kapattım.
    bu adresteyim,
    güzel bir gün olsun,
    http://sehvalozel.blogspot.com/

    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  27. ellerine sağlık canım nefis olmuş.soruna gelince ben tam anlamadım hem jelatin hem marshmaleow diyorsun benim bildiğim marshmelowla sadece pudra şekeri kullanılıyor ama ben sana yeni başladığın için kaliteli hazır bir şeker hamuru al derim,tabi tercih senin.
    mutlu haftalar canım..

    YanıtlaSil
  28. Börek enfes gözüküyor canım ellerine sağlık:)sağlıklı ve mutlu haftalar dilerim..

    YanıtlaSil
  29. canım ben geldim nasılsın iyisindir
    mm mis gene harika arkadaşım
    ellerine sağlık
    muhabbetle kal
    :))

    YanıtlaSil
  30. emelciğim ellerine sağlık canım çıtır çıtır görünüyor ama şimdi oldumu bu saatte? sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  31. Selam börekler harika olmuş, citirligi okadar belliki. Ellerine saglık ,sevgiler ...

    YanıtlaSil
  32. oh oh...misss.çıtır çıtır,elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  33. nefis olmuş ellerinize sağlık, desteğiniz içinde teşekkürler sevgilerimle
    seval

    YanıtlaSil
  34. katilmak isterim canim...

    YanıtlaSil
  35. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  36. oy oy oyyy aman sabahlar olmasınnn

    YanıtlaSil
  37. merhaba,
    ben tariflerinizi keyifle okuyorum. börek tarifiniz enfes olmuş. en kısa zamanda yapacağım :)
    sevgiler,
    Gökben

    YanıtlaSil