Ve yine Pazar....
Yarın yine normal hayata devam....
Arkadașlar size birșey sormak istiyorum șeker hamuru ile ilgili...
Bana güzel ve pratik bir tarif verebilirmisiniz?
Birde jelatin (helal olan) bulamıyorum...
Marshmallow var ama sadece bir iki renk...O marhmallow hamurunu gıda boyası ile renklendirebilirmiyim??
Şeker hamuru sevdası sardı beni ve gıda boyalarınıda nihayet buldum ancak tarifim yok jelatinsiz...
Yardımcı olursanız sevinirim....
Hepinize iyi Pazarlar...
Malzemeler:
1 paket baklava yufkası
sıvıyaĝı
arzu edilen harç (ben kıymalı ve peynirli yaptım)
Yapılıșı:
* Baklava yufkası poșetinden çıkarılır ve yavaș ve dikkatlice bir tane alınır tezgahın üzerine konup heryerine fırça ile sıvı yaĝı sürülür.
* Ikinci bir yufka alınır ilkinin üzerine konur ve yine aynı ișlem uygulanır. Bir üçüncüde alınır ikincinin üstüne konur ama sıvıyaĝ sürülmez. Her yerine (ben bolca seviyorum) harç konur. Arzu eden peynirli maydanozlu, arzu eden kıymalı vs. koyabilir.
* Harcıda koyduktan sonra ne çok sıkı nede çok gevșek olmak suretiyle sarılıp üç eșit parçaya kesilir.
* Parçalar yaĝlı bir kȃĝıt serili tepsinin üzerine konulur.
* Tüm yufkalar kullanıldrktan sonra böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür ve arzu eden susam vs. serpebilir.
180 derecede üstü kızarana kadar pișirilir.
Afiyet olsun....
Jelatin hiç kullanmadım ama büyük marketlerde var diye biliyorum. Onu bunu bosver de börek süper olmuş Emelcim.
YanıtlaSilSÜper bir börek:) Baklava yufkası ile Harika oluyor:))Ellerine sağlık Çok sevgilerimle:)Hımm unutmadan. Şeker hamurunu kendin yapmak yerine hazır alsan. Ben öyle yapıyorum.Daha az uğraştırıcı olur gibime geliyor. Öpücüklerimle:)
YanıtlaSilhmmm öylemi bende hekes kendisi yapiyor saniyordum :-))
Silemelcim börek nefis görünüyor bende çoğu zaman baklavalık yufkayı tercih ediyorum hem pratik hem leziz oluyor
YanıtlaSilcanım ben şeker hamurunu normal haliyle denedim çok uzun sürüyor
ama Marshmallow lu olan daha kolayıma gitti
beyazınıda istediğin gibi renklendiriyorsun hem
ben çiçekli pasta yapmıştım oğlumun okuluna sayfamda var
hem ben bu şekilde tadını daha çok sevddim
sevgiler emelcim
bilgilerin isime cok yarayacak canim...cok sagol....
Silöncelikle böreğin çok güzel görünüyor ellerine sağlık:)
YanıtlaSilşeker hamuruna gelince marsmallow la yapabilirsin beyazınıda istediğin gibi renklendirebilirsin:)daha önce yapmıştım ama yayınlayamadım yakın zamanda diş buğdayı partimizde yapmayı planlıyorum inşallah paylaşabilirim:)
ay yerim ben onu disbugdaylik mi oldu :-))
Silbekliyorum canim sagol bilgilerin icin :-))
Börek süper görünüyor.Çıtır çıtır ellerine sağlık.Sevgiler:)
YanıtlaSilEllerinize sağlık börekler çok leziz görünüyor.
YanıtlaSiltesekkürler canim...
Silemelcim iyi akşamlar börekner nefis gözüküyor,bende melisa gibi Marshmallowdan yapıyorum daha güzel ve pratik oluyor tavsiye ederim.
YanıtlaSilok o zaman marshmallow ile deneyecegim o zaman :))))
SilBörek nefis görünüyor ellerinize sağlık...:D
YanıtlaSilEline sağlık, çıtır çıtır görünüyor..
YanıtlaSilbu yufkanın her tarifi çok güzel oluyor gerçekten.börekte çıtır çıtır olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilçok güzel görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilsevgiler..
tesekkürler canim...
Silmilföyden farkı nedir?
YanıtlaSilbazi milföyler daha kalin düsüyor ama paketin üzerinde Blätterteig yani milföy yaziliydi...veya filo hamuru...
Sil:-))
Ellerine saglık canım gercekten enfes gorunuyorum
YanıtlaSilcanım cekti keşke burda olsa kendisi dedim :)
sevgiler
tesekkürler canim...
YanıtlaSilevet ya...keske :-))
Ellerine saglik canim baklavalik yufka benimde favorimdir.ben jelatini internetten aliyorum gurme.net umarim isine yarar..
YanıtlaSilBörek nefis olmuş çıtır çıtır harika ellerine sağlık arkadaşım.Sevgiler
YanıtlaSilmerhaba canım,
YanıtlaSilbaklava yufkasından böreğe bayılırım...
çıtır çıtır oluyor miiiiis gibi....
bende çok yaparım.... bayılıırm......
elleirine sağlık... sevgiler...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
SilCanım hammaddeler.com dan jelatin temin edebilirsin . Marshmallow ile yaparsanda beyazını kullan gıda boyalarıyla renklendirebilirsin kıvamı kaçarsa ben az nişasta ile pudra şekeri ekliyorum bilgine
YanıtlaSilcok sagol canim....bilgiler süper :-))
SilCanim hayirli aksamlar ellerine emeklerine saglik .Huzur dolu bir hafta diliyorum sevgiler.
YanıtlaSilcanimm Soruna cevap vereyim benim görumcem kulaniyodu bir ara
Silguckmal bei Real
orda vardir kesin almanya sonucunda :) orda var helal olani diye biliyorum
bide bise sorcam o hazir baklava yufkalarini bende kulandim tatliyi bile asiri citir citir yapiyor böregi düsünemiyorum yumusakmi oldu o?
yoksa cokmu citir citir? bende denicemde korkuyorum yenmez tas gibi olur diye:)
Nilaycim danke real iyi fikir bakmaliyim...
Silevet canim börek citir citir oluyor ama tadindan gecilmiyor okadar güzel oluyor
bol ic kullanirsan cok lezziz oluyor dene olmazsa bir daha yapmazsin ok?
mucuk mucuk öptüm
çok lezzetli görünüyor börek, bir bardak çayla iyi gider. ellerine sağlık. mutlu haftalar...
YanıtlaSilBende baklavalık yufkadan yaparım börek çıtır çıtır olur.Senin böreklerde harika görünüyor..Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilcok sagol canim....
SilEmel'cim bu linkte marsmallowla şeker hamuru yapımı var. Tarif edildiği gibi şeker hamurunu yapıp istediğin gibi renklendirebilirsin.
YanıtlaSilhttp://ayseyaman.blogspot.com/2007/12/marshmallowlu-eker-hamuru-yapm-ve-dnya_11.html
Böreğin harika olmuş, ellerine sağlık tatlım..
bilgilerin icin cok sagol canim :-))
Silbende bol malzemeleri severim, bol bol malzeme kullanmaktan hiç çekinmem:)) güzel bir tarif, çıtır çıtır görünüyor. eline sağlık.
YanıtlaSilafiyet şeker olsun.
sevgiler
çok güzel bir börek olmuş canım çıtır çıtır ellerine sağlık:)
YanıtlaSilbaklava yufkası ile hiç börek denemedim,iyi oldu bu tarif denemem lazım eline sağlık
YanıtlaSildene canim pisman olmazsin :-)
Silellerine sağlık,nefis olmuş nefis,
YanıtlaSilgüzel yorum için çok teşekkür ederim.
yanlız yorum bıraktığın sevgilerimle adresimi kapattım.
bu adresteyim,
güzel bir gün olsun,
http://sehvalozel.blogspot.com/
sevgilerimle...
bilgin icin sagol canim...
Silellerine sağlık canım nefis olmuş.soruna gelince ben tam anlamadım hem jelatin hem marshmaleow diyorsun benim bildiğim marshmelowla sadece pudra şekeri kullanılıyor ama ben sana yeni başladığın için kaliteli hazır bir şeker hamuru al derim,tabi tercih senin.
YanıtlaSilmutlu haftalar canım..
iyi fikir canim :-)) sagol
SilBörek enfes gözüküyor canım ellerine sağlık:)sağlıklı ve mutlu haftalar dilerim..
YanıtlaSilcok sagol canim....
Silcok sagol canim....
Silcanım ben geldim nasılsın iyisindir
YanıtlaSilmm mis gene harika arkadaşım
ellerine sağlık
muhabbetle kal
:))
iyiyim canim sagol
Silyorumun icinde :-))
emelciğim ellerine sağlık canım çıtır çıtır görünüyor ama şimdi oldumu bu saatte? sevgiler canım...
YanıtlaSilSelam börekler harika olmuş, citirligi okadar belliki. Ellerine saglık ,sevgiler ...
YanıtlaSiloh oh...misss.çıtır çıtır,elinize sağlık.
YanıtlaSilnefis olmuş ellerinize sağlık, desteğiniz içinde teşekkürler sevgilerimle
YanıtlaSilseval
katilmak isterim canim...
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSiloy oy oyyy aman sabahlar olmasınnn
YanıtlaSilmerhaba,
YanıtlaSilben tariflerinizi keyifle okuyorum. börek tarifiniz enfes olmuş. en kısa zamanda yapacağım :)
sevgiler,
Gökben