Merhabalar hepinize...
Biraz geç olsada size tarif vermeden edemeyeceĝim, arșivdeki tarifler çoĝaldı çünkü.
Bu tarifi yine sevgili Aylin`in blogunda gördüm. Denedim ve inanın çok hoș oldu...
Tekrar tekrar tarif için teșekkürler...
Tarifde fazla bir deĝișiklik yapmadım...
İște tarif:
Malzemeler:
arzu edilen miktarda kalın kesilmiș et (4-5 dilim olabilir)
1 tane soğan
biraz salça ve domates püresi
biraz zeytinyağı
tuz ve karabiber
3 adet patates
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı süt
rendelenmiş kaşar peyniri
tuz, biraz muskat rendesi
Yapılıșı:
* Düdüklü tenceremize zeytinyağı ve salçamızı birazda domates püresi ekleyip biraz kavuralım. Etlerimizi dilimleyip düdüklünün altına yerleştirelim, soğanımızı doĝrayıp tenceremize ilave edelim. Biraz su, tuz ve karabiber ilave ederek tencerenin kapağını kapatıp 15.dk kadar pişirmeye bırakalım.
* Patates püresi için 3 adet kabukları soyulmuş patatesi kısık ateşte 1,5 su bardağı sütün içinde haşlayalım. 1 yemek kaşığı tereyağ ilavesi ve patates ezici yardımı ile patateslerimizi iyice ezelim. En son tuz ve arzuya göre muskat rendesi ve taze kaşarı ilave edip altını kapatalım.
* Servis zamanında 2-3 kaşık patates püremizi tabağımızın ortasına koyup kaşık ile biraz yayalım.Et dilimlerini yarı yarıya üstüste gelecek şekilde püremizin üzerine yerleştirip 1 çorba kaşığı kadar etimizim sosundan gezdirelim.
Afiyet olsun...
off emelcm yine gece gece mahvettin bizi :)
YanıtlaSilvah vah...o kötü iste :-)))
YanıtlaSilellerine saglik canim,alip gelseydin bana .Baklayla yerdik ne güzel giderdi:)))))))
YanıtlaSilEllerine sağlık Emel nefis görünüyor.Tek kelimeyle harika:)
YanıtlaSilsagol canim...
SilHarikasin.bu görüntüyu görüp de heyecanlanmamak imkansız olurdu.ellerine sağlık,sevgilerle.
YanıtlaSilGünaydın.Et yemeklerini seviyoruz.Ve tarifi beğendim deneyeceğim.Teşekkürler.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyorr,çokda pratik bir tarifmiş,denicem en yakın zamanda
YanıtlaSilnefis görünüyor ellerine sağlık canım
YanıtlaSilhayırlıcumalar
Bayılırım et ile patates pürenin uyumuna...
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Sevgilerimle...
sagol canim...
SilNasıl leziz gözüküyor,o etler eminim ağızda dağılıyordur :)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım
Sevgiler
ellerine sağlık nefiss görünüyor..hayırlı cumalar...sevgiler..
YanıtlaSilcanım ya ben bunu çoooooook severim :))
YanıtlaSilellerine sağlık...
kocaman sevgiler...
ellerine sağlık emelcim: )
YanıtlaSilHarika bir tabak. Alıp kaçsam olur mu. Ellerine sağlık tatlım. Sevgiler...
YanıtlaSilYapmaya çalıştığım rejime göre yarın et günüm. Hemen notumu aldım. Etin yanında sebze yemem lazım. Onun için patates yerine patlıcan kullanmayı düşünüyorum, beyendi gibi.Elinize sağlık.
YanıtlaSilcok tesekkürler...
SilEllerine sağlık. Harika olmuş. Nasıl canım çekti. Mutlu hafta sonları.
YanıtlaSilemel bakmaz olsaydım bloğuna yapıştım kaldım pcye
YanıtlaSilne olcak şimdi bu saatte?mutfağa gitsem bir türlü,gitmesem iki türlü
sabah olmaz böyle:-(
ayy ne güldürdün beni gece gece :-))
YanıtlaSilbende aciktimki hic sorma ama :-))
hahahaaa
emelcim enfes bir tat daha...ellerine sağlık
YanıtlaSilsagol canim...
YanıtlaSilEllerine sağlık, gecenin birsaati acıktım bakarken :))
YanıtlaSilellerine sağlık canım, gecenin ikisinde acıktırdın beni :))
YanıtlaSilsagol canim...
Sil