Türk, Fas, Alman, Fransız, İtalyan ve Hint mutfaklarından size güzel tarifler sunmak isterim.
Şimdiki tarif çok klasik bir tat ama yinede bir çoĝumuzun severek yediĝi bir yemek.
Hiç denemedim ama aslında beșamel sos ile de çok hoș olacaĝını düșünüyorum...
Afiyet olsun șimdiden....
Malzemeler:
arzu edilen miktarda patlıcan (ben iki tane kullandım (yaklașık 8 tane çıkıyor)
kıyma
soĝan
yeșil biber
domates
karabiber
pulbiber
tuz
sıvı yaĝ
salça ve domates püresi
arzu edilen miktarda patlıcan (ben iki tane kullandım (yaklașık 8 tane çıkıyor)
kıyma
soĝan
yeșil biber
domates
karabiber
pulbiber
tuz
sıvı yaĝ
salça ve domates püresi
Hazırlanıșı:
1.
Patlıcanları yıkayın, alaca soyun. Ve bir tavada iki tarafı pembeleșinceye kadar kızartın.
Kızaran patlıcanları bir peçetenin üzerine dizin (yoksa çok yaĝlı olabilir).
2.
Kızaran patlıcanları yaĝlı kaĝıt serdiĝiniz bir fırın tepsisine dizin.
3.
Bir tavaya sıvı yaĝı koyun. İçersine ince doĝradıĝınız soĝan (ben iki tane kullandım), domates (1 tane), yeșil biber ( 1 tane) ilave edin ve pembeleștirin biraz. Sonra kıymayı da ilave edip hepsini karıștırın ve pișinceye kadar tavada kalmasını saĝlayın.
4.
Piștikten sonra içine pulbiber, tuz ve karabiber atın. Dileyen (ben seviyorum) salça ve domates püresi de ilave edebilir. Sonra biraz maydanoz ilave edin.
5.
Soĝumuș harcı patlıcanların üzerine yayın (ben küçük kașıkla yapıyorum).
6.
Bir tavaya biraz tereyaĝı koyun. Bir çay kașıĝıda su. Eriyince ve kaynamaya bașlayınca patlıcanların üzerine dökün. Ama hafif. Sulu olmayacak șekilde!
7.
Patlıcanları yaklașık 15dk fırında pișirin. (200 derecede/benim fırınıma göre)
1.
Patlıcanları yıkayın, alaca soyun. Ve bir tavada iki tarafı pembeleșinceye kadar kızartın.
Kızaran patlıcanları bir peçetenin üzerine dizin (yoksa çok yaĝlı olabilir).
2.
Kızaran patlıcanları yaĝlı kaĝıt serdiĝiniz bir fırın tepsisine dizin.
3.
Bir tavaya sıvı yaĝı koyun. İçersine ince doĝradıĝınız soĝan (ben iki tane kullandım), domates (1 tane), yeșil biber ( 1 tane) ilave edin ve pembeleștirin biraz. Sonra kıymayı da ilave edip hepsini karıștırın ve pișinceye kadar tavada kalmasını saĝlayın.
4.
Piștikten sonra içine pulbiber, tuz ve karabiber atın. Dileyen (ben seviyorum) salça ve domates püresi de ilave edebilir. Sonra biraz maydanoz ilave edin.
5.
Soĝumuș harcı patlıcanların üzerine yayın (ben küçük kașıkla yapıyorum).
6.
Bir tavaya biraz tereyaĝı koyun. Bir çay kașıĝıda su. Eriyince ve kaynamaya bașlayınca patlıcanların üzerine dökün. Ama hafif. Sulu olmayacak șekilde!
7.
Patlıcanları yaklașık 15dk fırında pișirin. (200 derecede/benim fırınıma göre)
patlıcanı severim :)))
YanıtlaSilçok güzel:)
bana da beklerim:)))
Sağol canım senin yemeklerinede bayıldım ellerine saglık optum
YanıtlaSilNe guzel bir menu harika olmus
YanıtlaSilSevgiler
sagol canimm...ah su resim makinemide degistirebilsem...:-(( sevgiler canim öpüyorum
YanıtlaSilben patlıcanı çok severim bizde de bu akşam oturtması vardı:)ellerine sağlık.
YanıtlaSilsagol canim...seninde tatlin hala aklimda :-)))
YanıtlaSilBENDE BUGÜN YAPMAYI PLANLIYORDUM AMA EŞİM İSTEMEMESİ ÜZERİNE ERTELENDİ AFİYETLE CANIM SEVGİLER
YanıtlaSilsagol canim...sevgiler
SilSağol canım Almanya'dan sevgiler :-))
YanıtlaSilÇook severim nefis gözüküyor ellerinize sağlık..
YanıtlaSilImm bu mevsimde yapılır mı bu.En sevdiklerimden.Ellerine sağlık Emel:)
YanıtlaSilValla her mevsimde yapiyorum :-)) sagol Canim
SilOfff tam benli bol kıymalı olmuş..
YanıtlaSilCan çektiriyor can..:)))
Ellerine sağlık canım..
sagol canim...sevgiler
Sil