Evde dünden kalma kıyma vardı, ne yapim derken aklıma sulu köfte geldi...
Güzel bir yemek oldu bana kalırsa...
Aslında sık yapmam eșim pek sevmez çünkü ama bugün kendim ve kızım içim yaptım.
Akșama balık var ıspanaklı.
Siz günde kaç öĝün yemek yiyorsunuz?
Bizde mutlaka iki kez yemek pișirilir, hem öĝle hemde akșam...
Ve tabii kahvaltı. Aralarda da çay kahve...
Yani ha bire tıkınıyoruz, hahayyy...
Malzemeler:
arzu edilen miktarda kıyma
patates
salça
sıvıyaĝ
karabiber
tuz
domates püresi
soĝan
un
su
maydanoz
karabiber, kırmızı toz biber
sebze karıșımı (bouilloun/bulyon)
ince kısırlık bulgur
biraz kekik
Yapılışı:
Kıymayı bir kaba alın. İçine biraz maydanoz, tuz, karabiber, biraz ince kısırlık bulgur, kırmızı toz biber, kekik ve biraz sıvı yaĝı koyun ve güzelce yoĝurun.
Biraz unu diĝer bir kaba alın ve önceden șekillendirdiĝiniz cevizden büyük olan köfteleri una katıp biraz ileri geri gezdirin.
Bir tencereye sıvı yaĝı ilave edin, içine biraz salça katın ve incecik doĝradıĝınız soĝanları ilave edip karıștırın. Göz kararı su katın. (Eĝer soĝanları çok iri doĝradıysanız ziyanı yok suyu kattıktan sonra blender yardımı ile soĝanları inceltin/ben öyle yaptım).
Suyu sulu köfte çok koyu olmayacak vede çok sulu da olmayacak șekilde ayarlayın.
Salçalı su kaynayınca köfteleri ilave edin.
İçine yıkayıp arzu edilen șekilde doĝradıĝınız patatesleride katın.
Kaynatın. Eĝer tuz gerekiyorsa suya tuz ilave edin.
Köfteler ve patatesler pișince servis yapın.
Afiyet olsun...
arzu edilen miktarda kıyma
patates
salça
sıvıyaĝ
karabiber
tuz
domates püresi
soĝan
un
su
maydanoz
karabiber, kırmızı toz biber
sebze karıșımı (bouilloun/bulyon)
ince kısırlık bulgur
biraz kekik
Yapılışı:
Kıymayı bir kaba alın. İçine biraz maydanoz, tuz, karabiber, biraz ince kısırlık bulgur, kırmızı toz biber, kekik ve biraz sıvı yaĝı koyun ve güzelce yoĝurun.
Biraz unu diĝer bir kaba alın ve önceden șekillendirdiĝiniz cevizden büyük olan köfteleri una katıp biraz ileri geri gezdirin.
Bir tencereye sıvı yaĝı ilave edin, içine biraz salça katın ve incecik doĝradıĝınız soĝanları ilave edip karıștırın. Göz kararı su katın. (Eĝer soĝanları çok iri doĝradıysanız ziyanı yok suyu kattıktan sonra blender yardımı ile soĝanları inceltin/ben öyle yaptım).
Suyu sulu köfte çok koyu olmayacak vede çok sulu da olmayacak șekilde ayarlayın.
Salçalı su kaynayınca köfteleri ilave edin.
İçine yıkayıp arzu edilen șekilde doĝradıĝınız patatesleride katın.
Kaynatın. Eĝer tuz gerekiyorsa suya tuz ilave edin.
Köfteler ve patatesler pișince servis yapın.
Afiyet olsun...
offf offfff.nefis olmuş canım.olsada 1 tabak yesem.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilOLSA DA YESEM ELLERİNE SAĞLIK:))
YanıtlaSilİT'S PERFECT:))MÜKEMMEL
sagol canim benim...
Silannecım bana hep yapar ne de guzel olur harıka gorunuyor canım ellerıne sağlık sevgıler
YanıtlaSilailecek bayılırızzzz,ellerine sağlık,sevgiler..
YanıtlaSilsagol canim benim...
SilÇok güzel görünüyor.Ellerine sağlık.Çok severim sulu köfteyi.
YanıtlaSilhepine cok tesekkür ederim...bu güzel yorumlariniz icin :-)
YanıtlaSilbenim evdede çokça pişer bayılırız ailecek ellerine sağlık canım
YanıtlaSilsagol canim
YanıtlaSilen sevdiğim yemeklerdendir ellerine sağlık.
YanıtlaSilen sevdigim yemeklerdendir.
YanıtlaSilsagol canim benim...
Silenfess ellerine saglik.......
YanıtlaSilcok sagol canim :-))
YanıtlaSilcok sagolun cok sevindim :-)))
YanıtlaSilteskkurler tarifiniz icin cogu yerde okudum tariflerinde bir eksiklik oluyordu bu tam tarif gozukuyor kesinlikle bu aksam deniyecegim simdikten teskkurler.
YanıtlaSildeneyin eminim seveceksiniz afiyet olsun :)
YanıtlaSilkEŞKE KIYMA VE BULGUR MİKTARLARINI DA EKLESEYDİNİZ
YanıtlaSil