Dünde yazdıĝım gibi bugün benim 10. evlilik yıldönümüm eșimle....
Ne çabuk geçti onca zaman...
Üniversite yılları, ilk evimiz, kızımız.
Zamanın deĝerini bilmek lazım aslında...İște bu vesileyle bir pasta yapım dedim.
İkinci kez yapıșım...Ve bire bir tutuyor tarifi.
Herkese güzel günler diliyorum....Baybay
Malzemeler:
1 limon
4 yumurta
125 g tere yaĝı
200g șeker
1 paket vanilya
3 yemek kașıĝı irmik
50 g kıyılmıș badem
500 g lor peyniri (Magerquark)
720 g kiraz (taze olmasada olur)
250 ml krema
biraz çikolata parçaları (üzerinin süsü için)
1 limon
4 yumurta
125 g tere yaĝı
200g șeker
1 paket vanilya
3 yemek kașıĝı irmik
50 g kıyılmıș badem
500 g lor peyniri (Magerquark)
720 g kiraz (taze olmasada olur)
250 ml krema
biraz çikolata parçaları (üzerinin süsü için)
Yapılıșı:
1.
Limonu yıkayın ve kurulayın. Rendeleyin, suyunu sıkın. Yumurtaları ayırın. Aklarını çırpın. Bir kapta bekletin.
Fırını yaklașık 155 dereceye (benim fırınıma göre) ayarlayın.
2.
Diĝer bir kaba tere yaĝını 175 g șeker ve vanilya ile çırpın. Yumurtanın sarılarını teker teker içine akıtın. İrmik, badem, lor peynirini ve limon rendesi ve suyunu ilave edin. Sonra 1.`deki karıșımı (çırpılmıș yumurta aklarını) da ilave edin. Hamuru 26 cm`lık yaĝlı kaĝıtlı bir kalıba akıtın. Bir saat kadar pișirin (ortada/Mittelschiene).
3.
Piștikten sonra kalıbında soĝutmaya bırakın. Kirazları kurutun. Kremayı 25 g șeker ilavesi ile çırpın. Kirazların yarısından fazlasını da ekleyin.
4.
Pastayı kalıbından çıkarın ve kremayı üzerine daĝıtın. Diĝer kirazları da ekleyin. Ve dilerseniz çikolata parçalarını da.
1.
Limonu yıkayın ve kurulayın. Rendeleyin, suyunu sıkın. Yumurtaları ayırın. Aklarını çırpın. Bir kapta bekletin.
Fırını yaklașık 155 dereceye (benim fırınıma göre) ayarlayın.
2.
Diĝer bir kaba tere yaĝını 175 g șeker ve vanilya ile çırpın. Yumurtanın sarılarını teker teker içine akıtın. İrmik, badem, lor peynirini ve limon rendesi ve suyunu ilave edin. Sonra 1.`deki karıșımı (çırpılmıș yumurta aklarını) da ilave edin. Hamuru 26 cm`lık yaĝlı kaĝıtlı bir kalıba akıtın. Bir saat kadar pișirin (ortada/Mittelschiene).
3.
Piștikten sonra kalıbında soĝutmaya bırakın. Kirazları kurutun. Kremayı 25 g șeker ilavesi ile çırpın. Kirazların yarısından fazlasını da ekleyin.
4.
Pastayı kalıbından çıkarın ve kremayı üzerine daĝıtın. Diĝer kirazları da ekleyin. Ve dilerseniz çikolata parçalarını da.
eşinle nice sağlıklı mutlu uzun seneler canım.bu arada da pasta muhteşem görünüyor.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilCANIM NİCE SENELERE:)
YanıtlaSilSAĞLIK HUZUR MUTLULUK:)
HİÇ SİZİ BIRAKMASIN:)
NİCE ON SENELER:))))))))
nice nice seneler olsun beraber sağlıkla mutlulukla dolu:)
YanıtlaSilNice güzel sağlıklı senelere inşallah...pastada bir harika ellerinize sağlık
YanıtlaSilHepinize Cook selam ve sevgiler gonderiyorum...guzel bir Sofra hazirlamak uzereyim....
YanıtlaSilIyiki varsiniz :-))
Optummm
nice mutlu yıllar diliyorum, ellerinize sağlık pasta çok güzel görünüyor sevgiler....
YanıtlaSilDaha nice mutlu senelere inş allah ayrımasın sevenleri.. pastanızda çok güzel görünüyor ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilDaha nice mutlu ve huzurlu 10 yıllara :)
YanıtlaSiltebrik ediyorum bende nice 10 yıllar diliyorum. pastada çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık....
YanıtlaSilNice mutlu yıllara.Pastan da çok güzel olmuş.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilmutluluğunuz daim olsun inşallah,pastada nefis görünüyor ellerine sağlık..
YanıtlaSil@ hayatin tarlari ve anne eli gibi...
YanıtlaSilsagolun cok tesekkür ederim...
insallah :-))
sevgiler
Emel
Nice nice on yıllara :) Dilerim mutluluğunuz her yıl biraz daha artsın..
YanıtlaSilPasta harika, ellerine sağlık..
tesekkür ederim Hülyacim...cok sagol....sevgiler...
YanıtlaSilAllah mutluluğunuzu daim etsin:))
YanıtlaSil