11 Aralık 2011

Yumușacık poĝaçalar


Malzemeler:
2 yumurta (bir tanesinin sarısı üzerine sürülecek)
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı ılık su
1 paket maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un (6 su bardağı)
İç harcı: peynir, maydanoz veya ben sucuklu yaptım
Üzeri için arzuya göre susam
Hazırlanışı:
Yarım su bardağı ılık suyun içine şeker ve mayayı koyup karıştırın.
Unu eleyin, ortasını havuz gibi açın içine sıvıyağ, yoğurt (oda sıcaklıĝında), tuz, yumurta (oda sıcaklıĝında) ve ılık suda erittiğiniz mayayı koyup kulak memesi kıvamında hamur yoğurun (hamur sert olmasın)
1-1.5 saat kadar bekletin mayalansın sıcak bir ortamda iki katına çıkana kadar.
Hamurdan küçük parçalar kopartın, elinizle açıp içine peynirli harç koyarak poğaça şekli verin. Tepsiyi yağlayın veya yağlı kâğıt serin poğaçaları tepsiye sık olmayacak şekilde sıralayın, üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpin.
Önceden ısıttığınız fırında 180 derecede pişirin.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder