19 Haziran 2014

Fas usulü tavuk tajin (güveci)



Iyi aksamlar yeniden.

Esim Fas`li oldugu icin zaman zaman Fas`dan gelen yemekleri deniyorum. Özellikle tajin yemeklerini yani güveci cok seviyorum. Biraz zaman alan bir yemek ama tadi harika.

Gelelim tarife:

Malzemeler:

1 4-5 tane tavuk but
biraz zafran
3 tane sogan
2 tane soyulmus dogranmis domates
arzu eden (2 cay kasigi bal)
2 cay kasigi tarcin
1 cay kasigi zencefil
biraz maydanoz
tuz ve karabiber
zeytinyagi

Yapilisi:

1. Butlari güzelce yikayalim. Zafrani  3/4 yemek kasigi sicak suyla karistirip biraz bekletelim. Soganlari soyup uzunlamasina keselim.

2. Firini 180 dereceye ayarlayalim. Tavuklari güvecin icine yerlestirelim. Ilk önce soganlari, sonra domatesleri üzerine koyalim. Safranin icine bali, tarcini,zencefili, maydanozu, tuzu, karabiber ve zeytinyagini ilave edelim ve karistiralim. 

3. Bu karisimi domateslerin üzerine yayalim. Kapagini kapatalim ve yaklasik 1,5 saat firinda pisirelim. 
Tavuklar pisince ya güvecle beraber ya da pilav ve ya kuskusla servis yapalim.

Afiyet olsun :-)



10 yorum:

  1. mmm nefis görünüyor canım ellerine sağlık sevgilermle..

    YanıtlaSil
  2. sizinde ellerinize sağlık çok güzel görünüyor, tabağa bayıldım bu arada.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor. Özellikle pilavın beyazlığına bayıldım.
    Sevgiyle kal.
    bülbülünyeri

    YanıtlaSil
  4. Elinize sağlık, farklı bir tarif, denemeye değer:) Bu arada bloğunuzun izleyici gadgeti çalışmıyor:(oda mutlaka bakın..

    YanıtlaSil
  5. Hmm, değişik, çok lezzetli bir yemeğe benziyor. Severim etlerde baharatları. Tarçın ve zencefil fikri güzel geldi. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil