Tekrar hepinize merhaba.......
Havalar
isinmaya basladi, moraller düzelmeye basladi. Yine yeni tarifler
denenmeye basladi.
Ve alinan kilolar hafif hafif eritilmeye basladi.
Bugün size pratik ve ayni zamanda cok lezziz bir tarif
vermek istiyorum. Cocuklarda
eminim sevecektir. Kiymala patatesi neredeyse her cocuk seviyor cünkü.
Umarim
begenirsiniz
Malzemeler:
arzu edilen miktarda kiyma
1-2 dis sarimsak
1 sogan
zeytinyagi
tuz karabiber
1 domates
biraz yesil biber
biraz salca
veya domates püresi
biraz sebze suyu (Brühe)
maydanoz
püre icin:
patates
süt
biraz tereyagi
maydanoz
tuz
karabiber
kücük hindistancevizi
Yapilisi:
1. Bir tavaya biraz siviyagi koyup ince kiyilmis sarimsakla dogranmis sogani harmanlayalim.
2. Kiyma ilave edelim tekrar biraz pisirelim. Biraz pistikten sonra küp dogranmis domatesi ve yesil biberi ilave edelim tekrar pisirelim. Tuz ve karabiber ve kiyilmis maydanozu ekleyip karistiralim. Üzerine domates sosu veya salca atalim tekrar karistirip en son sebze suyunu ekleyelim. Kiyma pisene ve suyunu cekene kadar pisirip bir firinlik borcama yayalim.
3. Patates püresi icin patatesleri soyalim. Bir tencereye göz karari süt koyup patatesleri sütün icinde kaynatalim. Kaynadiktan sonra güzelce ezip icine tuz, maydanoz, tereyagi, kücük hindistancevizi ve karabiber ekleyelim. Bu karisimi borcamdaki kiymali karisimin üzerine yayalim ve kasikla düzleyelim. Önceden ayarli 180 derece firinda 30-40 dk üzeri pisene kadar firinda pisirelim.
Afiyet olsun....
hımmm nefis bir görüntü sunum canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilnedense bu şekildeki soslu tarifleri pek denemediğimin farkına vardım
YanıtlaSilnefis görünüyor eline sağlık arkadaşım