31 Ağustos 2013

Patatesli tavuk göĝsü


Merhabalar hepinize... 

Sicak cayimi yudumlarken icimden geldi gec vakitlerde tarif yayinlamak. Keske daha fazla zamanim olsada daha fazla tarifler paylasabilsem. Kizlarim büyüyorlar, bir gün bu dedigim de olucak eminim buna.

Lafi fazla uzatmadan tarifime gecmek istiyorum. Malum kilo sorunu oldugu icin et türü olarak daha fazla tavuk gögsü tercihim son dönemlerde.

Iste tarifim:


Malzemeler:

3 parca tavuk gögsü filetolari
5 orta boy patates
2 sogan
tuz
zeytinyagi
kekik
domates püresi
su
maydanoz
karabiber
pulbiber

Yapilisi:

1. Bir tencereye (ben düdklüde yaptim) biraz siviyagi koyup ne cok ince ne de cok kalin sekilde dilimlediginiz tavuk gögüslerini dizin.


2. Ayri bir kaba domates püresi, maydanoz, karabiber, pulbiber, tuz, biraz zeytinyagi ve kekigi ekleyip karistirin ve tavugun üzerine dökün. Biraz su ilave edin, tavuklarin pismesine yakin patatesleri de ekleyin.
5-10 dk pistikten sonra altini kapatin.

Afiyet olsun

Not: Patatesleri önceden eklerseniz erirler. Daha sonra etler neredeyse pistikten sonra eklemekde yarar var.

28 Ağustos 2013

Pay (Pie) tadinda tarçın aromalı ceviz ve elmalı kek


Malzemeler:

4 yumurta
1,5 su bardagi seker
1 su bardagi süt
1 su bardagi siviyagi
1 su bardagi ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 corba kasigi tereyagi
1 corba kasigi kakao
3 elma
tarcin
6-8 kasik tepeleme un (göz karari)


Yapilisi:

1. Elmalari soyup küp sekilnde dograyin tavaya koyup üzerine 3 corba kasigi sekeri ekleyin ve hafifce pisirin.
Tarcin ilavesiyle karistiriyoruz. Elmalar cok fazla pismeden altini kapatiyoruz ve sogumaya birakiyoruz.

2.Yumurtalari bir kaba alip, icine sekeri döküyoruz ve mikserle güzelce cirpiyoruz. Sütü ve siviyagini ilave edip tekrar cirpiyoruz. Eritilmis tereyagini da ekliyoruz. Kakao, vanilya, kabartma tozu ve yaklasik 6-8 kasik tepeleme un koyup karistiriyoruz. Cevizi iri iri kirip karisima ekliyoruz.

3. Firin kabinin zeminine yagli kagit seriyoruz. Karisimi kaliba döküyoruz. Elmali harci da üzerine döküp hahifce karistiriyoruz. Önceden 180 derece ayarli firinda pisinceye kladar bekletiyoruz.
Sogutup pudra sekerini üzerine serpistiriyoruz.

Afiyet olsun...


Not: Ununu az katarsaniz daha sivi olup firin kabindan tasabilir. Cok katarsaniz kek kivamini alir. Pay kivaminda isterseniz 8 yemek kasigi kadar sivilik yetecekdir.

Domates soslu tavuk șnitzel


Ve ikinci tarifim :-) Sevgili Oktay usta sagolsun...


Malzemeler:

arzu edilen miktarda tavuk gögsü 
(ben bir paket yani üc ayri orta boy tavuk gögsü kullandim)

2 domates
2 dis sarimsak
kasar peyniri
tuz
karabiber
zeytinyagi
maydanoz
domates püresi

Panesi icin: 

2-3 yumurta
galeta unu
biraz süt
varsa maden suyu
un
siviyagi


Yapilisi:

1. Tavuklar ilk önce snitzellik kesilir (ne cok kalin nede cok ince olacak). Genis bir kaba yerlestirip üzerine karabiber ve tuz serpistiriyoruz ve biraz süt ile maden suyu ekliyoruz ki güzelce yumusasinlar ve pisersen sertlesmesinler. Yaklasik yarim saat bekletiyoruz.

2. Üc ayri kap alip birine cirpilmis yumurtayi, digerine unu ve ücüncüsüne galeta ununu koyuyoruz. Tavuklari süzük ilk önce una, sonra yumurtaya daha sonra galeta ununa buluyoruz isinmis tavada yagin icinde güzelce kizartiyoruz.

3. Sosu icin domatesleri soyup küp seklinde kesiyoruz. Sarimsaklarida ince dograyip ilk önce sarimsaklari daha sonra domatesleri yagli bir tavaya koyup soteliyoruz. Tuz, karabiber, maydanoz, domates püresi ekliyoruz. Karistirp altini kapatiyoruz.

4. Kizarttigimiz snitzelleri cam firin kabina yerlestitp sosu üzerine gezdirip döküyoruz. Rendelenmis kasar peynirini ekleyip önceden 180 derece ayarli firina verip pisene kadar firinda bekletiyoruz.

NOT: Dileyen tereyagli makarna ile servis edebilir. Cok yakisiyor makarnaya...

Çikolatalı minik mufinler


Güzel bir gün diliyorum hepinize... Uzun araliklarla yaziyorum ama mutfaga girdigim zaman aldigim keyfi anlatamam. Daha bir icten ve özenle pisiriyorum yemekleri cünkü cok özlüyorum...

Bebisden zaman ve firsat bulabilirsem bazi tarifleri deneyebiliyorum. Bu mufinleri de kizim Hayat`in minik elleri hazirlamistir...

:-))

Seni cok seviyor annen...

Ve gelelim tarife... Sipsak (yaklasik 8-10 dakika da pisen bir mufin tarifi) ve pratik. Minik 24 tane mufin kalipciklari varsa, o kaliba tam uyan bir tarif...Simdiden ellerinize saglik


Malzemeler:

2 yumurta
100 g tereyagi
80 g seker
1 kasik kakao
120 g un
1 cay kasigi kabartma tozu
pudra sekeri

Yapilisi:

1. Firini 180 dereceye ayarlayin. Kalipciklari yaglayin. Yumurta, tereyagi ve sekeri mikserle güzelce cirpin. Kakao, un ve kabartma tozunu ekleyin ve kasikla hamura yedirin. Hamuru kalipciklara esit sekilde akitin.

2. Yaklasik 10 dk 180 derece de pisirin. Pistikten sonra biraz sogutun ve pudra sekeri serpin üzerine.

Afiyet olsun...

20 Ağustos 2013

Mısırlı ve yoĝurtlu yeșil salata


Ve ikinci tarif:

Malzemeler: 

marul
misir
tuz
yogurt
mayonez
maydanoz 

Hazirlanisi:

Salata yikanir ince dogranir. Icine misir atilir. Biraz tuz, mayonez ve yogurt eklenip güzelce karistirilir.
Arzu eden maydanozda ekleyebilir.

Afiyet olsun...

Fırında sebzeli köfte


Uzun bir süreden sonra merhaba...Malum ikinci kizim Yasemin dogdu ve ister istemez bakim ve itina istiyor.
Mutfaga ancak sabahin erken saatlerinde ya da esim gelince aksama dogru girebiliyorum.

Oysa o kadar tarif var denenmek isteyen... Keske diyorum daha gencken yemek pisirmenin ne kadar zevkli oldugunu görseydim :-(

Gecelim tarife:


Malzemeler:

kiyma
sogan
bayat ekmek
tuz karabiber
2-3 kabak
2 havuc
3 patates
150-200 ml krema
zeytinyagi
taze kasar

1. Ilk olarak köfte malzemeleriyle köfteleri yuvarlak sekillendirip hazirlayalim bir tavada zeytinyaginda kirzartip kenara birakalim.

2. Sebzeleri rendeleyelim ve zeytinyaginda kavuralim. Üzerine sarimsak, tuz, karabiber ve kremayi ekleyelim. Altini kaptalim.

3. Fırın kabin altına pişirmiş olduğumuz köftelerimizi dizelim.Sebzeli ve kremalı karışımımızıda köftelerin üzerine ekleyelim. Sonra rendelenmiş kaşar peynirimizi serpelim ve 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun...

Tarif: Yemek vakti Aylin`den