1 Haziran 2013

Nefis elmalı kek


Merhabalar hepinize.....

Bugün size verecegim tarif yumusacik mis gibi elma kokan cok lezzetli bir elma keki tarifi. Cok elma kek tarifi var ama  bu muhtesem birseydi. Denemenizi tavsiye ederim...

Sevgiler...


Malzemeler:

175 g teryagi
175 g un
1/2 cay kasigi tuz
1 cay kasigi kabartma tozu
1 limon
625 g elma
200 g seker
2 yumurta
4 yemek kasigi süt

Üzeri icin:

60 g seker


Yapilisi:

1. Kek kalibinizi güzelce yaglayin ki kek sonradan yapismasin. Bir kabin icine unu, tuzu ve kabartma tozunu eleyin. Limon kabugunu ince ince rendeleyin.

2. Elmalari yikayin, soyun ve ince uzun dilimler halinde kesin. Elma dilimlerini syktiginiz limon suyunun icinde bekletin ki kahverengi olmasinlar.

3. Diger bir kapta tereyagini güzelce cirpin. Sekeri ve limon kabugu rendesini de ekleyin ve tereyagi ile yine cirpin. Yumurtalari teker teker cirparak ilave edin. Sütü de ilave edip yine karistirin.

4. Unlu karisimi da ilave edip karistirin. Elma dilimlerinin yarisini ekleyin ve karisimi güzelce karistirin. 
Karisimi kek kalibina verin. Kalan elma dilimlerini yuvarlak halka seklinde kekin üzerine dizin. Yaklasik 1 -1,5 saat kadar önceden ayarladiginiz 180 derece firina verin.

5. Kek pistiginde bir kaba 4 yemek kasigi su ve 60 g seker koyun ve kisik ateste seker eriyene kadar pisirin. 2 dk karistirmadan kaynatin.

6. Bu serbeti kekin her yerine kasik yardimi ile sürün. Keki sogutmaya birakin.

Afiyet olsun.....

10 yorum: