4 Şubat 2012

Pilavla nohutun sonsuz așkı

Günaydıınnn herkese....

Hepinize güzel bir haftasonu diliyorum...
Listede alıșveriș, aile ziyareti, temizlik gibi șeyler vardır eminim...

Her ne yaparsanız yapın, yüzünüzden gülücükler hiç eksik olmasın :-)

Sevgiler
      Malzemeler:

nohut
soĝan
varsa yeșil biber
salça ve domates püresi (:-))))
biraz maydanoz
tuz
karabiber
sıvı yaĝı

Yapılıșı:

Ön așama: Nohutu geceden ılık su ile bir kapta ıslatalım (suyunu bolca koyun çünkü çekecektir suyunu sabaha kadar))

Not: Nohutun hepsi gerekmiyorsa porsiyon halinde ayırıp buzluĝa koyabilirsiniz. Böylelikle gece ıslatmayı unuttuĝunuz nohutlar hemen elinizin altında olacaktır.

Nohuta et de çok güzel yakıșıyor ama ben kullanmadım bu sefer...

1.
Düdüklü tenceremize sivi yaĝımızı koyalım. İçine ince doĝranmıș soĝanımızı ekleyelim.
Varsa yeșil biberi yıkayıp soĝanın içine atalım. Biraz salça ve domates püresi koyalım.

2.
Tuzunu, maydanozunu ve baharatları ilave edelim. Nohutu da ekleyelim.

3.
Nohutun üzerine çıkacak kadar su ekleyelim.
Tencerenin kapaĝını kapatalım. Yaklașık 45 dk. nohutu pișirelim.

4.
Güzel bir kıvam alana kadar (nohutu ben koyu seviyorum) pișirin.
Tekrar baharatını ve tuzunu kontrol edin.


Yanına da mis gibi pilav yaparsanız, vede yoĝurt veya salata ile süslerseniz, gel keyfim gel deme zamanıdır :-)))))

16 yorum:

  1. bende aşık sayılırım bu ikisine çünkü çok severim:) ellerine emeklerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Günaydin arkadasim...Evet kim sevmezki...Klasik ama vazgecilmez bir tat canim

    Hayirli haftasonlari...

    YanıtlaSil
  3. Çok severim etsiz de çok lezzetli ve kıvamı bende koyu olunca seviyorum..Ellerine sağık..Hayırlı hafta sonları..:)

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık.Etsiz yapınca ister tavukla ister kırmızı etle yeniyor.Daha iyi olmuş böylesi.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet aynen bazen öyle yapiyorum zaten...tasarruf ediyorum yani :-)

      Sil
  5. Lovely blog :) thanks for the follow, will be following you :) kiss!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. thank you very much for your visit :-)

      greetings....

      Sil
  6. Ellerine saglik canim:-)

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık canım çok severim nohut yemeğini,bizdede kuru fasülye var bugün:)
    iyi hafta sonları..

    YanıtlaSil
  8. Canım ellerine sağlık harika görünüyor nohutu kuru fasulyeden daha çok severim hele özleşmiş iyi pişmiş ve kemikli et ilede buluşunca vay gitsin.
    Emelciğim ben sana etkinlik için davetiye bırakmıştım bir önceki postunda.Arkadaşım Porselen Demlik çay saatinin başlatmış olduğu bir etkinliğe ev sahipliği yapıyorum.Yalnış anlama bilmeyebilirsin.Yaptığınız çayın yanında yiyilebilecek her neyse yapıp etkinliğe gönderiyorsun.ve bana haber veriyorsun ben alıp blogda yayınlıyorum blog adınızı vererek.Yeni yapmanız gerekmez daha önce yaptığınız tariflerdende katılabilirsin sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. asla hayır demem canım ellerine sağlık:)

    bu arada bana yazdığın yorum için teşekkür ederim:)yanlış anlaşılcak hiçbirşey yok:)öpüyorum.

    YanıtlaSil