13 Aralık 2011

Bamya yemeĝi


Malzemeler:
arzu edilen miktarda bamya (ayıklanmıș ve yıkanmıș)
domates
salça
kuru nane
soĝan
sarımsak
sıvı yaĝı
tuz

Yapılıșı:
Bamyalar eĝer taze ise yıkanıp ayıklanır. Uçları kesilir. Tencereye tere yaĝı konur, içersine doĝranmıș soĝan katılır kavururlur, domates rendelenir (1-2 tane) ve doĝranmıș sarımsak ile salça katılır. Biraz kavurulur. Sonra bamyalar ilave edilir. Yaklașık 30 dk (güzel koyu kıvam alana kadar/ ben pek sulu sevmiyorum) pișirilir.

Not: İsteyen kıyma da ilave edebilir. Benim evde olmadıĝından ben kullanmadım. O zaman kıymayı soĝanı biraz kavurduktan sonra ilave edelim.

Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder